tradycyjne śledzie w zalewie winnej

{{headerMessage}}
Dziś rządzą śledzie. Tradycyjne z cebulką w oleju, z cytryną i olejem lnianym, z buraczkami, w sosie curry lub musztardowym... Absolutnym zaskoczeniem smakowym u nas okazały się śledzie z porem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupełnie inna odsłona tradycyjnego śledzika. Doskonałe połączenie słono-słodko-ostrych smaków. Myślę, że warto spróbować. Składniki: 500g filetów śledziowych 3 cebule garść orzechów włoskich 3 łyżki Zobacz więcej
marta.korycka
marta.korycka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mi smakuje
Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem 237

1
{{headerMessage}}
pewno przepis do powtórzenia. Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym, 2-3 ziemniaki, czerwona cebula, 2 łyżki zielonych oliwek, łyżka kaparów, łyżka jasnego octu winnego, oliwa, zioła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
! Składniki : 500 g solonych płatów śledziowych 60 g oleju 50 g rodzynków 3 plastry ananasa pół szklanki zalewy ananasowej pół szklanki pikantnego ketchupu 2 cebule 1 czerwona papryka 2 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... 4. Przygotować zalewę octową ... wystudzić ją ... 5. Ogórki z octu pokroić w kostkę ... 6. Namoczone śledzie pokroić w kawałki ... 7. TERAZ MARYNOWANIE W ZALEWIE OCTOWEJ :) W naczyniu układamy Zobacz więcej
a777
a777 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Będziesz to jadł?
Potrawy Wielkanocne.

Potrawy Wielkanocne. 156

0
{{headerMessage}}
... Opiekane śledzie w zalewie octowej Opiekane śledzie w zalewie octowej Opiekane śledzie w zalewie octowej składniki: około kilograma świeżych śledzi ( te były patroszone... Szaszłyki drobiowe z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zamiast solonych z beczki. Składniki: 6 filetów śledziowych 1 mała cebula 1 ogórek konserwowy 1 wędzona śliwka 1 duży pomidor soszony z zalewy Składniki na marynatę: 1,5 szklanki wody 100 ml octu 10% Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Terrina z matiasów z kiełkami na pumperniklu gru 11, 2012 Mimo, że śledź jest bardzo zdrowy, tani i łatwo dostępny to jemy go bardzo mało. Na stole wigilijnym pojawia się pod postacią sałatki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
„Ryby są super” – przepisy Karola i Doroty – recenzja | przepis na, jak zrobić, jak ugotować Strona główna Anka na jutjubie Obiady Desery Dania mączne Śniadania Zupy Pieczywo Przetwory Przystawki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mamy to ! Zrobiłam wegańskie "śledzie" z bakłażana. Największy problem jestzutrafieniem z twardością bakłażana, ale smak jest tak zbliżony do prawdziwych śledzi, że jeśli Wam się to uda, to możecie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepisy » Ryby i owoce morza » Wigilia i Boże Narodzenie » Śledź z żurawiną i porem » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzień dobry, Gołąbki w liściach winogron, nazywane w Grecji dolmades, a w Turcji dolma, to jedna z moich ulubionych śródziemnomorskich potraw. Zajadałam się nimi na Kos przy każdej okazji! Z książki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w środku do 240 stopni C. 4. Umieść ciasto na arkuszu papieru do pieczenia lekko podsypanym mąką i rozwałkuj na duży prostokąt. Jeżeli używasz mozzarelli w kulkach, dokładnie odsącz ser z zalewy przy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w środku do 240 stopni C. 4. Umieść ciasto na arkuszu papieru do pieczenia lekko podsypanym mąką i rozwałkuj na duży prostokąt. Jeżeli używasz mozzarelli w kulkach, dokładnie odsącz ser z zalewy przy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, nieco oliwy. Metoda : na odrobinie oliwy podsmażam cebulę z przyprawami, po 2-3 minutach dodaję odcedzona z zalewy fasolę, smażę na niewielkim ogniu jeszcze 2 minuty. W międzyczasie na patelni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
maczanki obrabia się ponad dwie doby. Karkówkę najpierw marynuje się przez 48 godzin w specjalnej zalewie. Jej skład jest tajemnicą, zna go tylko właściciel. Po marynowaniu mięso jest długo pieczone Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Surówka z pora

Surówka z pora 2480

1
{{headerMessage}}
czas temu bieszczadzkiej grupie na FB do której należę toczyła się dyskusja gdzie warto zjeść, potem zeszliśmy na temat bieszczadzkiej kuchni regiona... 1 dzień temu Uwielbiam gotować! Kwaśnica na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bloga to oprócz gotowania również ozdoby z masy solnej. Aniołki, baranki, mikołaje … już dawno ... 1 godzinę temu Cookaround forum Grisbì con Nutella | dal mio blog - Immagine:... 1 godzinę temu Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Pyszna sałatka

Pyszna sałatka 4787

2
{{headerMessage}}
"Dziewięć i pół tygodnia", a jeszcze mniej osób wie, że za młodu aktor trenował boks i odbył nawet kilka zwyci... 10 godzin temu Kulinarny karnet Christophera Wątróbki drobiowe w szynce parmeńskiej - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- *Składniki jakich będziesz potrzebować:* - 1 łyżeczka mielonych ziaren kolendry - 1 łyżeczka kminu - 0,5 łyżeczki mielonego kardamonu - ... 8 miesięcy temu Myszki in cucina Tricittà Zobacz więcej