tradycyjne wyroby piekarnicze

smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Piróg biłgorajski

Piróg biłgorajski 1118

1
{{headerMessage}}
drożdżowego) to ziemniaki, biały ser i kasza gryczana. Niektórzy porównują go do słonego ciasta lub babki ziemniaczanej, ma on jednak inny zupełnie specyficzny smak. Bardzo mi posmakował. W dniu 28 Zobacz więcej
Na cztery widelce
Na cztery widelce Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na4widelce@gmail.com
Trzy Znaki Smaku

Trzy Znaki Smaku 170

0
{{headerMessage}}
się na tym obszarze. O znak ChNP mogą ubiegać sięprodukty rolne przeznaczone do spożycia przez ludzi(płody ziemi, produkty pochodzące z hodowli, rybołówstwa oraz produkty pierwszego przetworzenia, Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
para w kuchni
Rzymska focaccia

Rzymska focaccia 59

0
{{headerMessage}}
30 g drożdży piekarniczych 50 ml oliwy 1 duża cebula rozmaryn 1 łyżeczka soli gruba sól z chilli Przygotowanie: Drożdże rozprowadź w mleku i odstaw je na chwilę w ciepłe miejsce, by ruszyły. Mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. To stara krakowska tradycja kupiecka. Idea specjalnej imprezy przedświątecznej powstała jeszcze przed druga wojną światową. To impreza kulturalno-handlowa, dlatego targom towarzyszy bogaty program Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pochodzę z Lubelszczyzny, dlatego podzielę się z Wami tym razem regionalnym przepisem na słono, a mianowicie "Pierogiem Biłgorajskim". Tak naprawdę zetknęłam się z nim przypadkiem po raz pierwszy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W samym centrum Rzeszowa, kilka kroków od rynku, w małej uliczce przylegającej do Parku Jedności Polonii z Macierzą, mieści się Zakład Cukierniczo - Piekarniczy IZA. Już na schodkach, prowadzących do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Rośnie lepiej niż ciasto francuskie kupowane w marketach i można go samodzielnie dowolnie rozwałkowywać. Na jarmarku nie brakowało również tradycyjnych chlebów i bułeczek. Czesi bardzo je lubią, Zobacz więcej
Dietolog
Dietolog Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dietolog
TRZY ZNAKI SMAKU

TRZY ZNAKI SMAKU 91

0
{{headerMessage}}
, że trzymają w ręku produkt wysokiej jakości, po drugie – ochrona producentów przed nieuczciwymi konkurentami, wypuszczającymi na rynek podróbki. Do tej pory jednym z trzech znaków (certyfikatów) Zobacz więcej
Kaś
Kaś Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bake&Taste
Wietnamskie słodycze

Wietnamskie słodycze 249

0
{{headerMessage}}
Kolejna część smakowania Wietnamu, tym razem poświęcona bardzo przyjemnemu i słodkiemu tematowi. Poniżej znajdziecie przegląd popularnych wietnamskich słodyczy dostępnych na rynkach oraz wyrobów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Trójmiasta, ponad 100 wyrobami piekarniczymi i około 150 cukierniczymi. Bardzo spodobało mi się motto któremu hołdują: "Dobra receptura i surowce to jedno, a włożone serce i zapał to drugie. Dopiero Zobacz więcej
honorata8
honorata8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ciastaztradycjami
Sekrety kuchni Lubelskiej

Sekrety kuchni Lubelskiej 34

2
{{headerMessage}}
. Sekretem kuchni Lubelskiej to pierogi takie jak: z grzybami, ruskie, z kaszą czy owocami. Gryczaki to inaczej pierogi z kaszy gryczanej popularne wśród ludności biednej. Podawane są na zimno lub ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak tylko je ujrzałem w kuchni Gucia, od razu w nich się w nich zakochałem. Nie dość, że to są pierniczki, to jeszcze nasze własne, tradycyjne i regionalne. I takie fikuśne... Tradycja pieczenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
%. I o ile niedożywienie wśród dzieciw skali krajowejspada, to na terenach uprawy quinoi - niepokojąco rośnie (więcej info). W takim świecie dziś żyjemy, niestety. Zapowiada się jednak, że niedługo Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
Dekoracyjny chleb weselny

Dekoracyjny chleb weselny 202

1
{{headerMessage}}
Dekoracyjny chleb weselny - Wpisy okolicznościowe - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Dekoracyjny chleb weselny (01.06.2015)7 lat Leśnego Zakątka i deser Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chleb skojarzony Ajeru, czyli mój litewski po polsku - Domowy chleb na zakwasie, przepisy - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Chleb skojarzony Ajeru, czyli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycyjna kuchnia islandzka nie ma najlepszej reputacji. Wystarczy wspomnieć takie dziwactwa kulinarne jak hákarl – sfermentowany rekin, svið – gotowana barania głowa czy też sursadir hrutspungar – Zobacz więcej