tradycyjne wyroby piekarnicze

smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Piróg biłgorajski

Piróg biłgorajski 1157

1
{{headerMessage}}
drożdżowego) to ziemniaki, biały ser i kasza gryczana. Niektórzy porównują go do słonego ciasta lub babki ziemniaczanej, ma on jednak inny zupełnie specyficzny smak. Bardzo mi posmakował. W dniu 28 Zobacz więcej
Na cztery widelce
Na cztery widelce Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na4widelce@gmail.com
Trzy Znaki Smaku

Trzy Znaki Smaku 173

0
{{headerMessage}}
się na tym obszarze. O znak ChNP mogą ubiegać sięprodukty rolne przeznaczone do spożycia przez ludzi(płody ziemi, produkty pochodzące z hodowli, rybołówstwa oraz produkty pierwszego przetworzenia, Zobacz więcej
tofka
tofka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
para w kuchni
Rzymska focaccia

Rzymska focaccia 59

0
{{headerMessage}}
30 g drożdży piekarniczych 50 ml oliwy 1 duża cebula rozmaryn 1 łyżeczka soli gruba sól z chilli Przygotowanie: Drożdże rozprowadź w mleku i odstaw je na chwilę w ciepłe miejsce, by ruszyły. Mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. To stara krakowska tradycja kupiecka. Idea specjalnej imprezy przedświątecznej powstała jeszcze przed druga wojną światową. To impreza kulturalno-handlowa, dlatego targom towarzyszy bogaty program Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czasu znajduje się na moim stole. Jest bardzo szybki i prosty w wykonaniu. Pieróg Biłgorajski w dniu 28 września 2005r. został wpisany na Listę Produktów Tradycyjnych w kategorii wyroby Piekarnicze i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W samym centrum Rzeszowa, kilka kroków od rynku, w małej uliczce przylegającej do Parku Jedności Polonii z Macierzą, mieści się Zakład Cukierniczo - Piekarniczy IZA. Już na schodkach, prowadzących do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Nadzienia mogą być różne- makowe, orzechowe, owocowe czy serowe. Uwielbiam je wszystkie. Oprócz Frgala pojawiają się także prostsze małe kolaczki, wyglądem przypominające nasze drożdżówki. Do tego w Zobacz więcej
Dietolog
Dietolog Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dietolog
TRZY ZNAKI SMAKU

TRZY ZNAKI SMAKU 91

0
{{headerMessage}}
wszystkie fazy wytwarzania odbywają się na tym obszarze. O znak ChNP mogą ubiegać się produkty rolne przeznaczone do spożycia przez ludzi (płody ziemi, produkty pochodzące z hodowli, rybołówstwa oraz Zobacz więcej
Kaś
Kaś Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bake&Taste
Wietnamskie słodycze

Wietnamskie słodycze 249

0
{{headerMessage}}
"zachodnie" słodkości są w dość wysokich cenach - nie to co "uliczne" bułki ciastka, które można dostać w sumie za grosze. Niżej coś specjalnego, nie-wietnamskiego. Mowa o mochi, czyli japońskich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Trójmiasta, ponad 100 wyrobami piekarniczymi i około 150 cukierniczymi. Bardzo spodobało mi się motto któremu hołdują: "Dobra receptura i surowce to jedno, a włożone serce i zapał to drugie. Dopiero Zobacz więcej
honorata8
honorata8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ciastaztradycjami
Sekrety kuchni Lubelskiej

Sekrety kuchni Lubelskiej 39

2
{{headerMessage}}
. Sekretem kuchni Lubelskiej to pierogi takie jak: z grzybami, ruskie, z kaszą czy owocami. Gryczaki to inaczej pierogi z kaszy gryczanej popularne wśród ludności biednej. Podawane są na zimno lub ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak tylko je ujrzałem w kuchni Gucia, od razu w nich się w nich zakochałem. Nie dość, że to są pierniczki, to jeszcze nasze własne, tradycyjne i regionalne. I takie fikuśne... Tradycja pieczenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
%. I o ile niedożywienie wśród dzieciw skali krajowejspada, to na terenach uprawy quinoi - niepokojąco rośnie (więcej info). W takim świecie dziś żyjemy, niestety. Zapowiada się jednak, że niedługo Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
Dekoracyjny chleb weselny

Dekoracyjny chleb weselny 213

1
{{headerMessage}}
przynajmniej potrafi zrobić ciasto na pierogi. Znalazłam sposób na takie ciasto w książce J. Hamelmana „Chleb”. Autor z takiego ciasta wykonuje ozdobne projekty, ale raczej płaskie pieczone w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
)Chleb ze sfermentowanych płatków zbóż i ziaren (13.11.2015)Listopadowa Piekarnia i chleb z marchewką (10.11.2015)Ciastka owsiane z dodatkiem płatków jaglanych i nasion z konopi (06.11.2015)Podnosimy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycyjna kuchnia islandzka nie ma najlepszej reputacji. Wystarczy wspomnieć takie dziwactwa kulinarne jak hákarl – sfermentowany rekin, svið – gotowana barania głowa czy też sursadir hrutspungar – Zobacz więcej