tradycyjny polski

Ile kucharek tyle rodzajów szarlotek. Ja tym razem postanowiłam nie fantazjować, tylko powrócić do tradycyjnej polskiej szarlotki. To chyba jesień tak na mnie wpływa, że chętniej sięgam do klasycznych Zobacz więcej
Są dania, które od zawsze goszczą na polskich stołach, które robiły nasze babcie, mamy, a teraz i my je robimy. Choć danie to nie należy do najzdrowszych, to przecież czasem można zaszaleć i Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu się zastanawiam czy istnieje coś takiego jak tradycyjne polskie śniadanie ? A jeśli istnieje to jak według Was ono wygląda, z czego się składa? Osobiście uważam, że typowo polskim Zobacz więcej
Jedzenie i gotowanie to pasja wielu osób, uwielbiamy wypróbowywać nowe produkty, szukamy różnych przepisów i dzielimy się nimi z przyjaciółmi.I chociaż nowoczesne potrawy są przez nas bardzo lubiane, Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Tradycyjny polski schabowy

Tradycyjny polski schabowy 238

1
skwarek). Smażymy po 3 minuty z każdej strony na dużym ogniu. Nie można smażyć schabu na długo, bo powstanie suchy kapeć. Gdy kotlety będą z oby stron złote możemy przenieść je na papierowe ręczniki, Zobacz więcej
« Cyc kurczaka w sosie ... Tradycyjny krupnik polski Dzisiaj całkiem poważna sprawa. Taka sobie niby prosta zupa a ile trzeba się natrudzić żebyją zrobić . Co i w jakiej kolejności wrzucić, żeby Zobacz więcej
Tradycyjna polska szarlotka Tagi: szarlotka, idealna szarlotka, szarlotki, szarlotki i jabłeczniki, jabłecznik Szarlotka jest jednym z moich ulubionych ciast, dlatego jak tylko znajomi podarowali mi Zobacz więcej
Kuchnia polska cieszy się u nas nadal ogromną popularnością, nawet wśród młodych. Nie zdominowała nas tak bardzo kuchnia zagraniczna. Wiadomo, coś tam z każdej kuchni lubimy, czy to pizzę, spaghetti Zobacz więcej
Tradycyjny polski bigos składa się z drobno szatkowanej kapusty kiszonej, kapusty świeżej, różnych gatunków mięsa i wędlin, suszonych grzybów i śliwek oraz cebuli i przypraw. Potrawa znana chyba w Zobacz więcej
Karkówka z frytkami, zestaw surówek i sos majonezowy, podane przez otipsowaną pannę z cycem na wierzchu, raz-dwa zjedzone, rach-ciach zapłacone – dziewiętnaście dziewięćdziesiąt, pani policzy do Zobacz więcej
Trzecie podejście do pączków zakończone sukcesem! :) Muszę dodać, że pierwsze miało miejsce 13 lat temu, drugie w zeszłą sobotę, a trzecie wczoraj. Pączki wyszły idealne, a to za sprawą: a) genialnej Zobacz więcej
jest sklejenie ziaren, tak aby całość się nie rozpadała. Do tego są używane naturalne kleje kuchenne: mąka ziemniaczana, miód lub cukier i jajka. Smak determinuje dodanie miodu, który jest bardzo Zobacz więcej
to makowiec, który jest co roku pieczony przez moją mamę. naprawdę jej popisowy numer! stary, polski, tradycyjny przepis – takie lubię najbardziej na święta.eksperymentować w kuchni mogę przez okrągły Zobacz więcej
Tak jak napisałam w tytule murzynek zaraz po sernikach i wszelkich babkach to kolejne ciasto tradycyjne na polskich stołach. I chyba nie pomylę się jak napiszę, że nie znam domu, w którym nie był Zobacz więcej
Tradycyjny polski bigos. Bardzo mięsny, kwaskowaty, pachnący jałowcem i leśnymi grzybami. Wyśmienity. Najlepszy bigos to ten kilkakrotnie odgrzewany - mój przygotowuję trzy dni. Po przygotowaniu bigos Zobacz więcej
Zrobione po sesji zimowej. Upieczone i po letniej. Niemalże już tradycyjne,bo żadna polska gospodyni(ani pingwin) by się nie powstydziła takiego ciacha w repertuarze-chociaż z przepis rodowicie Zobacz więcej
Bigos tradycyjny po polsku przygotowany z kapusty kiszonej i białej taki lubimy najbardziej. U mnie w domu rodzinnym nie było tradycji przygotowania bigosu na święta, a w rodzinnym domu mojego męża Zobacz więcej
Kopytka same w sobie są przepyszne... ja najbardziej lubię to odsmażane z chrupiącą skórką :) wyśmienicie komponują się również z różnego rodzaju gulaszami. Składniki: - 1 kg ziemniaków - 2 szklanki Zobacz więcej