Przepis na trou normand

Powiązane przepisy:

Jakiś czas temu dodałam na moim blogu kilka stron : „aperitif, przystawki, dania główne i deser”. Nadszedł w końcu czas na wyjaśnienie: jak i kiedy, co i w jakiej kolejności, jednym Zobacz więcej
Od kiedy na poważnie zaczęłam piec chleb, biorę udział w World Bread Day. Nie przeszkodziła mi przeprowadzka ani remont, jednak co rok mam problem z wyborem przepisu, po prostu dlatego, że stosunkowo Zobacz więcej
Chyba robię postępy. Nawet pani psycholog mnie pochwaliła, że to już koniec tej choroby. Mam nadzieję, bo szczerze mówiąc jestem wykończona. Wczoraj po powrocie od niej postanowiłam, że zjem kolację! Zobacz więcej
Zapraszam Was do wspólnego wrześniowego pieczenia. Chleb jaki wybrała Kamila z Ogrodów Babilonu na pewno wyda Wam się niezwykły i wart upieczenia. Z suszonymi jabłkami i cydrem, na zakwasie. Zobacz więcej
tosty z chleba żytniego z żółtym serem i dżemem brzoskwiniowym/truskawkowym; serek wiejski Możecie nie wierzyć, ale ja też mam czasem ochotę na zwykłe tosty serem. Zwykłe-niezwykłe, ale ja osobiście Zobacz więcej
Sery w Normandii i okolicach – Fromagerie Graindorge, Le Valaine i Philippe Olivier. Sery to jeden z głównych, obok cydru i calvadosu, powodów, dla których warto uczynić Normandię celem kulinarnej Zobacz więcej
Zaczęliśmy eksperymenty ziemniaczane. Dziś chipsy. Dwie wersje. Pierwsza „light” to tak naprawdę wiórki pieczonych ziemniaków. Druga „normal” oznacza posmarowanie ziemniaków małą ilością oleju Zobacz więcej
Wcześniej tego nie rozumiałam. Nie wierzyłam, że to coś może być tak silne. Wściekałam się gdy moja Mama, po raz dziesiąty w ciągu nocy, przychodziła, dotykała mojego czoła, mimochodem całowała i Zobacz więcej
Galettes de courge musquée ༺༻ ༺༻ ༺༻ ༺༻༺༻ ༺༻༺༻ INGREDIENTS: (pour 2 personnes) 250 g de courge musquée 2 pommes de terres moyens 1 échalote 2 c.à.soupe de maïzena 1 oeuf muscade fraichement râpé sel, Zobacz więcej
Zaczęło się od pytania: - Kiedy wreszcie będzie normalna zupa? - Normalna, czyli jaka?- spytałam w odpowiedzi. - No nie wiesz mamo? Pomidorowa albo ogórkowa … - usłyszałam. Albo właściwie nie, chyba Zobacz więcej
Nie powiem, że nigdy nie piekłam ciasta z proszku. Piekłam, karpatkę, zanim zaczęłam robić ją sama, z "normalnych" składników. Porównując karpatkę pieczoną w sposób tradycyjny i z proszku, dochodzę do Zobacz więcej
Wrześniowa piekarnia u Amber. Tym razem chleb zaproponowała Kamila z Ogrodów Babilonu. Chleb, który od dawna miałam ochotę upiec, ale jakoś zawsze coś stawało na przeszkodzie. Dzień przed ukazaniem Zobacz więcej
Cykl MONDAY I'M IN LOVE rozpoczynam pokazując Wam świąteczne inspiracje. Na dobry początek - bądź piękna! - spokojnie, spokojnie, dojdziemy i do kuchennych gadżetów i smakołyków (wtedy też i panowie Zobacz więcej
Po raz pierwszy spotkałam się z tym zjawiskiem tuż po studiach, kiedy na wizytę do mnie przyszła młoda dziewczyna, modelka. Jej BMI wskazywało na lekką niedowagę, ale jednocześnie, na podstawie Zobacz więcej
Z włoskiego Oss bus… to tradycyjne danie mediolańskie zrobione z giczy cielęcej, niesamowite w swych aromatach białego wina i ziół. Mięso duszone wraz z kością nadaje mu niezwykły smak. Danie to Zobacz więcej
ptasia78
ptasia78 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Coś niecoś
Sałatka Waldorf

Sałatka Waldorf 291

Niedawno rozmyślałam nad sezonowymi, jesiennymi przystawkami. Zupa dyniowa, coś z papryką... co jednak lepsze na początek niż świeża, chrupka, zaostrzająca apetyt sałatka Waldorf (a tak dokładnie, to Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Les blinis polonais

Les blinis polonais 40

Les blinis polonais ( Racuchy - la recette polonaise de ma Mamie ) INGREDIENTS: (pour 3-4 personnes) 255 g de farine 1 sachet de levure de boulanger 1 pincée de sel 1 c.à.soupe de sucre roux 200 ml de Zobacz więcej
Przypomnienie o KONKURSIE! Jedna zupa, a dwie historie, czy to nie proste? Proste Historie. Czas trwania konkursu: od 15 stycznia do 7 lutego. Bazując na produktach Proste Historie przygotuj DWIE Zobacz więcej
veggie
veggie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
veggieola
Słynna (normalna) zupa z kapusty

Słynna (normalna) zupa z kapusty 155

Dlaczego słynna? W całych Niemczech nie ma chyba osoby „przy kości”, która jej nie zna. Kursuje pod nazwą „Kohlsuppe” i zrobiła karierę jako istny cud dietetyczny. „Jedz przez tydzień tylko i Zobacz więcej
kasiuniak86
kasiuniak86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wśród kuchennych marzeń
Smażona troć

Smażona troć 695

Smażona troć - Dania główne - Moje kuchenne inspiracje - bloog.pl Bloog FotoBloogi załóż bloga zaloguj MENU Moje kuchenne inspiracje Smażona troć (04.06.2015)Złowiona troć (04.06.2015)SPAGETII Z PESTO Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: