truskawki agrest

1/2 kg umytych, obranych i pokrojonych truskawek + 1/2 kg agrestu oczyszczonego i rozdrobnionego w malakserze+ cukier żelujący 3:1 = zmieszać w garnku, doprowadzić do wrzenia, gotować 3 minutyciągle Zobacz więcej
Ciasto szybkie, proste każdy amator w pieczeniu sobie poradzi. Znika jeszcze ciepłe.Zaletą jego jest to , że jest wilgotne. Agrest w cieście sprawia że jest fajne kwsaskowe 4 jaja 250 gram margaryny Zobacz więcej
Dziś nietypowe połączenie, bo ciągle truskawkowo mi... Pyszne danie dla tych, którzy lubią wątróbkę. MG przepada za nią, ja tylko lubię i to taką z dużą ilością dodatków. Ta wątróbka smakowała bardzo Zobacz więcej
Ostatnio zaciekawiło mnie połączenie agrestu z truskawkami. Szybko upiekłam więc prostą tartę, wypełnioną tymi owocami. Połączenie okazało się bardzo udane, nadzienie miało przyjemny słodko-kwaśny Zobacz więcej
To już ostatni gwizdek na przetwory z truskawek albo ich mrożenie. Jeżeli jeszcze gdzieś dorwiecie truskawki to polecamy zrobić z nich dżem z agrestem, który jak wspominaliśmy w ostatnim poście Zobacz więcej
kwaskowatego agrestem dżemu - przepadłam! Mimo iż przecieranie agrestu przez sitko jest okrrrropne, dżem jest rewelacyjny; dlatego z całą pewnością zrobię taki jeszcze nie raz! I teraz, żeby ominąć Zobacz więcej
Witam Serdecznie Zrobiłam jeszcze kilka słoiczków dżemu agrestowego z dodatkiem truskawek , wyszedł bardzo dobry . Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wychodzi około 1,8 litra dżemu z agrestu Zobacz więcej
Zuzanka czasem gotuje: Dżem z agrestu i truskawek skip to main | skip to sidebar Zuzanka czasem gotuje Nie chce mi się wysyłać przepisów mailami ani robić strony www ;-) Wbrew plotkom to nie tak, że Zobacz więcej
Owocowa pycha. Agrest sprawia, że koktajl jest lekko kwaskowaty, truskawka nadaje słodyczy, natomiast arbuz - orzeźwia. Idealne połączenie na letnie upały, mało kaloryczna bomba witaminowa. Składniki Zobacz więcej
jak ja chcą zjeść smacznie a nie zawszę mają czas. Składniki: 400 g mąki (przesianej) 200 g twarogu 100 g cukru 1 jajko 6 łyżek mleka 8 łyżek oleju 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cukru Zobacz więcej
Kompot z truskawek i agrestu na zimę Kompot truskawkowo - agrestowy robiła moja mama. Ten smak jest mi więc dobrze znany, dlatego kontynuuję tę tradycję w moim domu. A agrest sam w sobie jest bardzo Zobacz więcej
Pisałam Wam o tym że lubię dżemy niezbyt mocno skarmelizowane. Takie dżemy są świetne do zjadania na bieżąco. jednak nie są zbyt trwałe. Na zimę trzeba je niestety pasteryzować. I tak własnie Zobacz więcej
Domowe przetwory to coś, co nie kosztuje wiele, nie pochłania cennego czasu a ogromnie cieszy. Cieszy i jako własnoręcznie wykonany prezent, i jako ozdoba spiżarni, a przede wszystkim – jako smak lata Zobacz więcej
Dziś koktajl był u mnie i na śniadanie i na podwieczorek, ale jak tu nie korzystać z uroku sezonowych owoców? Składniki: 15 dkg truskawek 15 dkg agrestu 1 serek homogenizowany waniliowy 1 łyżka miodu Zobacz więcej
ziarnami z laski wanilii) 150g masła 1 jajko 1 żółtko około 0,5kg owoców(użyłam borówek, czereśni, truskawek, czerwonych porzeczek i agrestu) 1 łyżeczka cynamonu cukier puder Oba gatunki mąki Zobacz więcej
1 łyżeczka proszku do pieczenia tabliczka gorzkiej czekolady szczypta soli parę kropel naturalnego ekstraktu waniliowego czarna porzeczka czerwona porzeczka agrest truskawki borówki maliny Zobacz więcej
Dłuższą chwilę zastanawiałam się jaki powinien być pierwszy przepis na nowej wersji bloga. Ostatecznie mój wybór padł na ciasto z truskawkami i agrestem. Sezon truskawkowy już się kończy, więc tym Zobacz więcej
w smaku, więc nie żałuj sobie. Uwielbiam je za to, że pieczone w żeliwnej patelni, utrzymują temperaturępo wyjęciu. Potrzebujesz: szklanki mąki amarantusowej szklanki mleka 3 jajka 2 łyżki cukru Zobacz więcej
Ciasto bez dna. Szybki deser z owoców zapieczonych pod kruszonką. Tym razem w wersji całkowicie bezglutenowej. A w roli głównej pyszny, młody agrest. Agrest i truskawki myjemy. Truskawki pozbawiamy Zobacz więcej