trybowanie kaczki

Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Zupa jarzynowa z orzo

Zupa jarzynowa z orzo 61

0
{{headerMessage}}
pietruszki do smaku - sól, pieprz mielony sposób przygotowania : wszystkie warzywa oczyściłam - cukinię, razem ze skórką, pokroiłam w grubą kostkę, marchewkę i papryki w drobniejszą a pora w pół Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: udka z kaczki 4 sztuki, olej rzepakowy 4 łyżki, czosnek niedźwiedzi 4 łyżki, wędzona papryka w proszku Royal Brand 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 2 łyżeczki, kapusta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Długo chodziłam z myślami o tym obiedzie. Zaplanowałam go chyba dwa miesiące temu, ale jakoś nie mogłam się wybrać po kaczuszkę. Aż wreszcie kupiłam i zrobiłam. Choć trochę trwało przygotowanie bo Zobacz więcej
magdadaj
magdadaj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
do ostatniego okruszka...
Galantyna z kaczki

Galantyna z kaczki 1043

0
{{headerMessage}}
( w mojej kaczce nie było). Przeciąć wzdłuż pomiędzy filetami. Oddzielić mięso (ze skórą) od kości,pamiętając o nóżkach. Trybowanie kaczki w zasadzie nie różni się od trybowania kurczaka. Skórę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, gaufrettes - Trybowanie kurczaka - Oprawianie kaczki - Risotto - Filetowanie pstrąga - Czyszczenie dorady - Obieranie krewetek - Otwieranie ostryg - Filetowanie owoców cytrusowych DZIEŃ 1 – 9:00 – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
po ostatnim bardzo prostym przepisie, pora na małe wyzwanie - mianowicie na luzowanie kości. oczywiście, ci którzy mają wprawę, stwierdzą, że to żadne wyzwanie, ale nie znam zbyt wielu osób, które to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w ten sposób aby wyglądało tak jak na zdjęciu poniżej: Trudno byłoby opisać słowami co i jak należy zrobić więc w tym miejscu umieścimy link do filmu na YT, gdzie najwyższej światowej klasy szef Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kurczak, takie nudne mięso. Ale wystarczy trochę wyobraźni, aby wyczarować z niego mega smaczne danie – faszerowane ćwiartki kurczaka. Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po drodze do Jezusa (stoisko nr 17) można wpaść do sklepiku z drobiem i podrobami – nr 45a. Maleńka, niepozorna budka, ale z tradycjami. Istnieje od blisko 40 lat. Rodzinny biznes założyli rodzice, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
a całość otulona boczkiem. Obok gęś faszerowana szarą renetą z żurawiną i dużą ilością ziół. Podano do stołu: na przystawkę Rolada z piersi, boczku, suszonych pomidorów i szpinaku, podana na serowym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kaczki confit: dwie 250 g nogi z kaczki 4 gałązki rozmarynu 4 gałązki tymianku 2 ząbki czosnku (w łupinie) ok. 350 ml tłuszczu gęsiego (opcjonalnie oleju) sól i pieprz Purée kasztanowe: 500 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odwiedzając wcześniej kilka wrocławskich restauracji typu multifood, przekonałem się, że nie zawsze warto zatrzymywać się w tego rodzaju miejscach, ponieważ podawane w nich dania – mówiąc delikatnie – Zobacz więcej