Przepis na trydent

Powiązane przepisy:

Trydent jest jednym z tych miast, do których wystarczy raz zawitać, by chcieć wracać jak najczęściej. Miasto kojarzone jest głównie z Soborem Trydenckim, który odbywał się tutaj w latach 1545-1563. Zobacz więcej
Kto im się oprze? Ja, nie! Jarmarki świąteczne pozwalają poczuć magiczną atmosferę świąt. Odwiedzając je mamy możliwość nie tylko nacieszenia oka pięknymi dekoracjami, czy kolorowymi straganami, ale Zobacz więcej
Hugo jest popularnym aperitivo na bazie prosecco z włoskiej prowincji Trydent-Górna Adyga. Właśnie tam po raz pierwszy go spróbowaliśmy. Posmakował nam tak bardzo, że teraz jest jednym z naszych Zobacz więcej
cucinissima
cucinissima Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cucinissima
Chłodna zupa na upały

Chłodna zupa na upały 135

W upał (a w okolicach Mediolanu jest naprawdę gorąco!) ani się nie chce jeść ani gotować. Chyba, że jest to coś wyjątkowo prostego w przygotowaniu i … zimnego. Proponuję zupę doskonałą na upały. To Zobacz więcej
Pomiędzy pięknymi szczytami Dolomitów w regionie Trydentu i Górnej Adygi mieszają się i współistnieją dwie różne jak ogień i woda kultury – włoska i germańska. To, że mówi się tu dwoma językami, czy Zobacz więcej
Wczoraj po raz kolejny byłam na jarmarkach świątecznych w Trento. Nie był to mój pierwszy raz w Trento, byłam tam kilka lat temu. Trento czyli Trydent to alpejskie miasteczko, którego antyczna nazwa Zobacz więcej
Cotechino to wyrob masarski, rodzaj surowej kielbasy sporzadzonej z miesa wieprzowego, skorek wieprzowych i tluszczu, "zapakowanej" we flak wieprzowy. To wprawdzie nie jest produkt pochodzacy z Zobacz więcej
Włoskie sery cz. I Parmezan to chyba najbardziej znany włoski ser. Jednak pod tą nazwą w rzeczywistości kryją się dwa sery, podobne do siebie pod względem smaku i sposobu wytwarzania, chronione Zobacz więcej
Produkty regionalneTrydentu-Górnej Adygi i Wenecji Euganejskiej, jakie warto przywieźć z wakacji. A także typowe włoskie produkty, których niemożna tu pominąć. Wpis dla entuzjastów włoskiego jedzenia, Zobacz więcej
SycyliaSi
SycyliaSi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SycyliaSi!
ORZOTTO Z DYNIĄ I CUKINIĄ

ORZOTTO Z DYNIĄ I CUKINIĄ 33

Orzotto nie jest typowym daniem kuchni sycylijskiej, ale zachęcam was do spróbowania. Pierwszy raz jadłam orzotto będąc w uroczej miejscowości Cavalese w regionie Trydent - Górna Adyga. Od tego czasu, Zobacz więcej
Ewita
Ewita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Życie smakiem się toczy
Jak smakują Dolomity...

Jak smakują Dolomity... 180

Powroty do szarej rzeczywistości są trudne... Zwłaszcza, jeśli wraca się z Włoch. Ostatni tydzień spędziłam w cudownej Italii, a dokładnie na pięknych stokach w samym sercu Dolomitów. Val di Fassa to Zobacz więcej
Marek Poncjusz Katon, żyjący na przełomie III i II wieku p.n.e polityk, pisarz i mówca rzymski zapisał się na kartach historii, jako zaciekły wróg Kartaginy. Słynął on z tego, że każdą mowę Zobacz więcej
Czy to miejsce naprawdę istnieje? To była moja pierwsza myśl, gdy rażące oczy słońce pozwoliło mi w końcu zobaczyć zabudowanie. W jaki sposób to zostało zbudowne - była to druga myśl gdy spoglądnęłam Zobacz więcej
O parkowaniu w Centrum Warszawy napisano już dużo, więc pominę ten temat milczeniem. Udało się to najważniejsze. Na trzecim piętrze na Mysiej 3 – Bar Cenzura. A w nim degustacja. Vini e Affini Zobacz więcej
Slovensky Grob - gęsia stolica Słowacji | Złota Proporcja | Słowacja | Kraj Bratysławski Nasze podróże Chorwacja Czechy Gruzja Indie Islandia Kambodża Niemcy Polska Portugalia Sardynia Słowacja Zobacz więcej
Certyfikat D.O.P. to Chroniona Nazwa Pochodzenia, co w praktyce oznacza, że ser jest produktem lokalnym i wszystkie fazy produkcji przeszedł na określonym obszarze. Największą karierę poza granicami Zobacz więcej
Wydawnictwo: OtwarteData wydania: 2012Format : KsiążkaIlość stron: 384Półka: posiadamDo kupienia: Gandalf, Merlin, Znak Czyż połączenie lalek z Marią Antoniną nie brzmi ciekawie? Ależ tak ! Gdy do Zobacz więcej
‘Rivaayat – The Indian Culinary Conclave’ an initiative by The Oberoi Group with Izzat Hussain @ Saffron, Trident, Gurgaon. Murgh Hara Pyaz {Chicken with Spring Onions}, as the tagline goes, Zobacz więcej
Strangolapreti to potrawa z tradycyjnej kuchni z włoskiego Trydentu. Jak to na kuchnię włoską przystało jej skład wchodzi tylko kilka prostych składników,a w tym wypadku główną role odrywa czerstwe Zobacz więcej
Agabi
Agabi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
POTRAVEL
Bloggerzy w UK

Bloggerzy w UK 70

Codziennie czytam wpisy o zjazdach czy spotkaniach blogerów w Polsce. I strasznie Wam tego zazdraszczam ! Bo ja tak daleko, i choćbym chciała, to nie dam rady dojechać. Zastanawiam się ile nas jest tu Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: