Przepis na tuńczyk sashimi

Kolejna wizyta w Tokio pogłębiła moją miłość do kuchni japońskiej. Połączenie świeżych ryb, owoców morza z wodorostami i warzywami tworzy genialną mieszankę smaków i faktur. Po powrocie zacząłem Zobacz więcej
Dzisiaj postanowiłem przyrządzić jedno, z bardzo smacznych dań kuchni japońskiej czyli Sashimi. Jest to japońska potrawa, a właściwie sposób serwowania surowych ryb i owoców morza. Gorąco wszystkim Zobacz więcej
peterpan21
peterpan21 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mięsożecy
Sashimi z tuńczyka

Sashimi z tuńczyka 147

Le nom de domaine miesozercy.com est mis en vente par son propritaire. miesozercy.com Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakalajzyt
Stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka 17496

Stek z tuńczyka Stek z tuńczyka to doskonały pomysł na dietetyczny obiad, główny składnik do sałatki nicejskiejlub jako wyborne danie główne. Tuńczyk to bardzo zdrowa i pyszna ryba. Pamiętajcie, żeby Zobacz więcej
Ostry Kęs
Ostry Kęs Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ostry Kęs
Sushi sashimi

Sushi sashimi 286

Zawsze gdy robimy sushi – przygotowujemy mnóstwo maków i do tego choć trochę sashimi. Bo kawałki surowej ryby mają swoich gorących zwolenników. Sashimi to cienko pokrojona surowe ryby lub owoce morza. Zobacz więcej
Steki z tuńczyka grubości około 2,5 cm, sól, pieprz, oliwa Steki z tuńczyka oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą. Odłożyć na 30 minut. Grillować bezpośrednio na ruszcie pod przykryciem 8 – 10 Zobacz więcej
Sashimi z surowej ryby i owoców morza - Smakowyj Przeskocz do treści Smakowyj Przyjemność z jedzenia Menu i widgety Strona główna Katalog smaków O mnie Szukaj: Najnowsze wpisy Sashimi z surowej ryby i Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anna Jurksztowicz I'jem
Stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka 9019

Stek z tuńczyka to samograj. Składniki: Polędwica z tuńczyka Sól Pieprz Oliwa Przygotowanie: Pokroić polędiwcę na plastry około 2 cm. Smażyć na oliwie z 2 stron. Na koniec pospolić deliakatnie i Zobacz więcej
Jedną z atrakcji Wine & Food Open Day był tuńczyk błękitnopłetwy, jedna z najcenniejszych ryb na świecie. 106 kilogramowa rybka przyjechała do nas z Hiszpanii. Nie był to jeden z większych okazów Zobacz więcej
Odkryłyśmy mały sklepik rybny. Sympatyczni, bardzo profesjonalni właściciele, a przede wszystkim pyszne ryby, których wcześniej nie byłomożliwościu nas kupić ztaką łatwością : świeży tuńczyk, Zobacz więcej
Odkryłyśmy mały sklepik rybny. Sympatyczni, bardzo profesjonalni właściciele, a przede wszystkim pyszne ryby, których wcześniej nie byłomożliwościu nas kupić ztaką łatwością : świeży tuńczyk, Zobacz więcej
js28
js28 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smacznie z Joanną
Sushi i sashimi

Sushi i sashimi 70

Jeśli interesuje Was kuchnia japońska, a zwłaszcza jeśli kochacie sushi ze wszystkimi jego wariantami, to poradnik „Sushi i sashimi” wydawnictwa RM będzie dla Was lekturą obowiązkową. Nie od dziś Zobacz więcej
Pink Envelope
Pink Envelope Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pink Envelope
Tuńczyk!

Tuńczyk! 4246

Moje wyobrażenie o tuńczyku zawsze było, że to taka mała rybka jak szprotka, ewentualnie może być jak śledzik bałtycki. Dopiero kolega w pracy, kiedy na przerwie zeszliśmy na temat ryb i połowu, Zobacz więcej
masterb2
masterb2 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowyj
Wołowina z Kobe w postaci sashimi

Wołowina z Kobe w postaci sashimi 45

W Japonii hoduje się głównie bydło rasy Wagyu. Zwierzęta oznacza się nie tylko rasą ale i regionem pochodzenia tak jak wino w Europie. Najbardziej ceniona jest wołowina z Kobe. W roku 2009 w Japonii Zobacz więcej
Strawberries&Cream
Strawberries&Cream Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Strawberries&Cream
Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka 4945

Prosta i smaczna pasta do chleba z udziałem tuńczyka z puszki. Pasta z tuńczyka: - tuńczyk w sosie własnym - jajko na twardo - sól,pieprz - majonez Tuńczyka odsączyć.Dodać jajko pokrojone w drobną Zobacz więcej
annazona
annazona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
dania kontra ania
Genji (Kraków)

Genji (Kraków) 79

Genji, czyli jedna z najbardziej znanych restauracji japońskich w Krakowie ma coś, co odróżnia ją od reszty barów sushi w tym mieście: niezwykle oryginalne wnętrze. Mijając w piwnicach Genji nowo Zobacz więcej
evelajda
evelajda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
daj-dziaba
Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka 4777

Hej :) Dziś nadrabiam zaległości i podaję przepis na pastę z tuńczyka. Jest pyszna i szybka w przygotowaniu, czyli w sam raz kiedy chcemy zjeść coś dobrego, ale nie mamy czasu. PRZEPIS: SKŁADNIKI: 1 Zobacz więcej
edith
edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pasja Smaku
Sushi i sashimi - recenzja

Sushi i sashimi - recenzja 29

Lubię takie konkretne książki-poradniki. Trochę historii, wprowadzenia w temat, porad i przepisy. Dzięki tej książce zrobiłam swoje pierwsze sushi. Wszystko było wyjaśnione krok po kroku, więc nawet Zobacz więcej
karorad
karorad Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Japońska Kuchnia Karoliny
Kaiseki ryori

Kaiseki ryori 204

Kaiseki to japońskie haute cuisine. To wyśmienita kolacja składająca się z wielu dań podawanych w małych porcjach. Nie tylko smak, ale i zapach, konsystencja składników oraz sposób podania są Zobacz więcej
Dwie rzeczy, które kojarzą się z Japonią - herbata i sashimi. Dlaczego więc ich nie połączyć? Zapraszam na herbaciane sashimi z łososia - oczywiście z herbatą Irving w roli głównej! Sashimi (刺身) to, Zobacz więcej