turbot

molka
molka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarne pyszności Molki
Turbot grillowany

Turbot grillowany 2462

1
{{headerMessage}}
Uwielbiam ryby, w związku z tym częściej będą pojawiać się na blogu. Pomimo tego, że je lubię, Turbot był mi nie znaną rybą. Dowiedziałam się o nim w czasie ubiegłorocznego długiego weekendu, Zobacz więcej
Gastromat
Gastromat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.gastromat.blox.pl
Turbo turbot

Turbo turbot 991

1
{{headerMessage}}
dni męża. I koniecznie ugotujmy coś tylko dla siebie. Coś co tylko My lubimy jeść, a czego nie jemy, bo ONI tego nie lubią. Na przykład turbota, w lemonkowym cieście z mąką kukurydzianą. Turbota za Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Turbot z karmelizowaną cytryną

Turbot z karmelizowaną cytryną 1374

1
{{headerMessage}}
Ledwie zmieścił się na patelni, aby go lekko podsmażyć, potem trafił do piekarnika. Całe 1300 gram. Turbot z karmelizowaną cytryną. Uczta. turbot ząbek czosnku oliwa z oliwek cytryna sok z cytryny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczony turbot w ziołach, czyli pyszny, aromatyczny obiad. Turbot to mało znana u nas ryba, a przecież turbot pływa w naszym morzu Bałtyckim. To niezwykle delikatna ryba, wg. mnie najlepsza jaką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Turbot to rarytas z Baltyku.Z wygladu przypomina fladre.Moze wazyc nawet 20 kg.Ze wzgledu na smak i konsystencje jest jedna z najbardziej cenionych ryb w Europie.Rarytasem jest dlatego,gdyz nie plywa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: filet z turbota 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, olej rzepakowy 2 łyżki, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, sałata zielona 1 główka, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przez nurków ze sprzętem oddychającym, obowiązują jedynie okresy ochronne zwierząt morskich. Najczęściej tą metodą pozyskiwaliśmy czerniaki lub duże gładzice. Ja miałem oścień, a kolega Rafał kamerę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Turbot sous vide z koprem włoskim i pomarańczą,gdyby ktoś miał ochotę pobawić się i przygotować rybę metodą sous vide to bardzo proszę.Sous vide – długie gotowanie potraw w próżniowo zamkniętych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie było przy tak zmiennej pogodzie przeludnione: Po raz kolejny przekonaliśmy się jednak, że Jastarnia ani Jurata to nie Sopot i poza zawsze przeludnioną Werandą nie ma gdzie się napić porządnej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Turbot na puree z pietruszki z dodatkiem sałaty z cytrusami Jeśli nie macie zbyt wielkiej wprawy w filetowaniu ryb, to w przypadku turbota szczególnie polecam zaopatrzyć się w gotowy filet, bez skóry. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Quando avete fatto queste cose mettetelo in forno a cuocere. Nel nostro caso abbiamo aspettato una trentina di minuti, però dipende molto dalla grandezza del pesce e dal forno. Io direi che quando Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świetnie aromat ryb podczas smażenia wydobywa sklarowane masło. Jednak aby się nie przypalało, warto dodać trochę oliwy. Taka mieszanka jest bardziej odporna na wysokie temperatury. Dziś turbot z Zobacz więcej
taransan
taransan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
WINOIOLIWA.COM
Turbot z patelni

Turbot z patelni 798

0
{{headerMessage}}
Newsletter Zobacz więcej
kropeczka
kropeczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Foodie in Luxembourg
Bulaj, Sopot, Poland

Bulaj, Sopot, Poland 111

0
{{headerMessage}}
Foodie is currently out of Luxembourg, relaxing at the Polish seaside. But in order to relax properly, one has go eat. And in order to eat well, I have re-visited this unique restaurant, which sits Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Puree z marchewki

Puree z marchewki 176

0
{{headerMessage}}
700 g marchewki, 600 g ziemniaków, kawałek kory cynamonu, 1 torebka kardamonu, sól, 100 g masła Warzywa umyć, obrać, pokroić na mniej więcej równej wielkości kawałki, zalać gorącą wodą. Dodać cynamon, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeden z moich ulubionych sposobów na rybkę. Ryba tak przyrządzona zachowuje całą swą delikatność, soczystość a do mięsa ryby przenika cały smak świeżych ziół. W soli możemy piec też inne ryby np: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rybę mogę jeść 7 razy w tygodniu. Dziś przygotowałam na obiad smażonego dorsza z nadziewanymi pieczarkami i pieczonymi ziemniakami . Podczas majowego weekendu będąc nad morzem kupiłam od rybaków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Flądra "aux fines herbes" brzmi wytwornie. Za tą obcobrzmiącą nazwą kryje się jednak kolejny prosty przepis na szybki obiad. Rybę pieczemy w piekarniku, więc obiad robi się sam! Przepis pochodzi z Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Minta w Usta Magazyn. Po raz trzeci.

Minta w Usta Magazyn. Po raz trzeci. 117

0
{{headerMessage}}
popularnych gatunków ryb w gastronomii. Bo nie samymi solami, dorszami i turbotami człowiek żyje, zwłaszcza, gdy najczęściej spotykane w restauracyjnych kartach gatunki ryb są coraz mniej liczebne w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 trawa cytrynowa, 600 g ryby morskiej (kręgosłup, głowa)*, 2 liście limonki, 1 – 2 chili, kawałek świeżego imbiru (2 cm), kawałek kopru włoskiego, kawałek pora, 1 marchewka, 1/2 pietruszki, kawałek Zobacz więcej