turbot

Uwielbiam ryby, w związku z tym częściej będą pojawiać się na blogu. Pomimo tego, że je lubię, Turbot był mi nie znaną rybą. Dowiedziałam się o nim w czasie ubiegłorocznego długiego weekendu, Zobacz więcej
Gastromat
Gastromat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.gastromat.blox.pl
Turbo turbot

Turbo turbot 961

1
dni męża. I koniecznie ugotujmy coś tylko dla siebie. Coś co tylko My lubimy jeść, a czego nie jemy, bo ONI tego nie lubią. Na przykład turbota, w lemonkowym cieście z mąką kukurydzianą. Turbota za Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Turbot z karmelizowaną cytryną

Turbot z karmelizowaną cytryną 1213

1
Ledwie zmieścił się na patelni, aby go lekko podsmażyć, potem trafił do piekarnika. Całe 1300 gram. Turbot z karmelizowaną cytryną. Uczta. turbot ząbek czosnku oliwa z oliwek cytryna sok z cytryny Zobacz więcej
Pieczony turbot w ziołach, czyli pyszny, aromatyczny obiad. Turbot to mało znana u nas ryba, a przecież turbot pływa w naszym morzu Bałtyckim. To niezwykle delikatna ryba, wg. mnie najlepsza jaką Zobacz więcej
Turbot to rarytas z Baltyku.Z wygladu przypomina fladre.Moze wazyc nawet 20 kg.Ze wzgledu na smak i konsystencje jest jedna z najbardziej cenionych ryb w Europie.Rarytasem jest dlatego,gdyz nie plywa Zobacz więcej
Składniki: filet z turbota 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, sok z cytryny 1 łyżeczka, olej rzepakowy 2 łyżki, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, sałata zielona 1 główka, Zobacz więcej
Scophthalmus maximus / Psetta maxima. Skarp. ang. turbot, de. Steinbutt, fr. turbot, es. rodaballo, port. pregado, it. rombo chiodato. Kilka lat temu nurkowałem we fiordzie portu Narvik na wraku Zobacz więcej
Turbot sous vide z koprem włoskim i pomarańczą,gdyby ktoś miał ochotę pobawić się i przygotować rybę metodą sous vide to bardzo proszę.Sous vide – długie gotowanie potraw w próżniowo zamkniętych Zobacz więcej
nie było przy tak zmiennej pogodzie przeludnione: Po raz kolejny przekonaliśmy się jednak, że Jastarnia ani Jurata to nie Sopot i poza zawsze przeludnioną Werandą nie ma gdzie się napić porządnej Zobacz więcej
Turbot na puree z pietruszki z dodatkiem sałaty z cytrusami Jeśli nie macie zbyt wielkiej wprawy w filetowaniu ryb, to w przypadku turbota szczególnie polecam zaopatrzyć się w gotowy filet, bez skóry. Zobacz więcej
. Quando avete fatto queste cose mettetelo in forno a cuocere. Nel nostro caso abbiamo aspettato una trentina di minuti, però dipende molto dalla grandezza del pesce e dal forno. Io direi che quando Zobacz więcej
Świetnie aromat ryb podczas smażenia wydobywa sklarowane masło. Jednak aby się nie przypalało, warto dodać trochę oliwy. Taka mieszanka jest bardziej odporna na wysokie temperatury. Dziś turbot z Zobacz więcej
taransan
taransan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
WINOIOLIWA.COM
Turbot z patelni

Turbot z patelni 767

0
Newsletter Zobacz więcej
Foodie is currently out of Luxembourg, relaxing at the Polish seaside. But in order to relax properly, one has go eat. And in order to eat well, I have re-visited this unique restaurant, which sits Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Puree z marchewki

Puree z marchewki 170

0
700 g marchewki, 600 g ziemniaków, kawałek kory cynamonu, 1 torebka kardamonu, sól, 100 g masła Warzywa umyć, obrać, pokroić na mniej więcej równej wielkości kawałki, zalać gorącą wodą. Dodać cynamon, Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych sposobów na rybkę. Ryba tak przyrządzona zachowuje całą swą delikatność, soczystość a do mięsa ryby przenika cały smak świeżych ziół. W soli możemy piec też inne ryby np: Zobacz więcej
Rybę mogę jeść 7 razy w tygodniu. Dziś przygotowałam na obiad smażonego dorsza z nadziewanymi pieczarkami i pieczonymi ziemniakami . Podczas majowego weekendu będąc nad morzem kupiłam od rybaków Zobacz więcej
Flądra "aux fines herbes" brzmi wytwornie. Za tą obcobrzmiącą nazwą kryje się jednak kolejny prosty przepis na szybki obiad. Rybę pieczemy w piekarniku, więc obiad robi się sam! Przepis pochodzi z Zobacz więcej
popularnych gatunków ryb w gastronomii. Bo nie samymi solami, dorszami i turbotami człowiek żyje, zwłaszcza, gdy najczęściej spotykane w restauracyjnych kartach gatunki ryb są coraz mniej liczebne w Zobacz więcej
1 trawa cytrynowa, 600 g ryby morskiej (kręgosłup, głowa)*, 2 liście limonki, 1 – 2 chili, kawałek świeżego imbiru (2 cm), kawałek kopru włoskiego, kawałek pora, 1 marchewka, 1/2 pietruszki, kawałek Zobacz więcej