tusza w panierce

Kiedyś nie lubiłam ryb, teraz za nimi przepadam. Jeśli mam do wyboru mięso i rybę, zdecydowanie wolę rybę ;). Flądra w takiej panierce jest przepyszna, polecam :) Składniki: - 2 tusze flądry (bądź 4 Zobacz więcej
Dziś filet z dorsza dla dzieci i nie tylko. Czwartek i piątek to dni, kiedy w Warszawie jest dostawa świeżych ryb. Jeśli mamy ochotę na świeżą rybkę/owoce morza w domu czy w restauracji to zawsze Zobacz więcej
Pstrąg to przepyszna ryba, która najczęściej pojawia się na moim stole. Wynika to poniekąd z tego, że najłatwiej jest ją kupić, a cena nie jest zbyt wygórowana – w idealnej proporcji do jakości. Zobacz więcej
320 g móżdżku cielęcego, 200 ml octu białego winnego, 4 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu, Panierka: 50 g mąki, 2 jajka, 100 g panko* olej do smażenia sól, pieprz szafranowe Aioli 1 jajko, 20 g Zobacz więcej
Jest to jeszcze jedna potrawa, która idealnie nadaje się na romantyczną kolację lub ugoszczenie znajomych. Takie polędwiczki można łatwo i szybko przygotować, a końcowy efekt robi wrażenie. Tylko Zobacz więcej
na pierwsze zakupy Skrzynkę pomagała mi rozpakować moja Hania. W środku znalazłyśmy: Pysznychleb Szefa z Piekarni Krajewskich. To żytni na zakwasie, który jest ciężki i wilgotny dokładnie tak, jak Zobacz więcej
agni
agni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Całkiem smaczne życie
PAPRYKARZ

PAPRYKARZ 208

3
. Najczęściej serwowane są w formie panierowanego i smażonego fileta. Ja już dawno temu przerzuciłam się na piekarnik. Teraz czy cała tusza, czy filet ze skóra, bez skóry to wrzucam do pieca. Przede Zobacz więcej
i ubogotłuszczowa oraz lekkostrawna to również nie problem. Wybierzmy chudsze części tuszy np. szynkę, polędwicę, upieczmy ją, zastosujmy gotowanie w niskiej temperaturze lub jeśli mamy możliwość Zobacz więcej
. Znajdż mnie także nafacebooku Składniki (porcja na 3-4 osoby) 0,7 kg najlepiej świeżej ryby (jeśli mrożona, trzeba ją dobrze odcisnąć z wody - w tym przypadku tusze są lepsze od filetów). Wybieram Zobacz więcej
(iście kaszubskich oczywiście) co jest rzadkością w takich miejscach. Bardzo miłe zaskoczenie. Zamawiamy 4 dania - w sumie dwa bo 3 były takie same. Ja tradycyjnie, aby rozpocząć sezon ogórkowy - Zobacz więcej
wybrana i przyrządzona, także nie powinna nikomu zaszkodzić, spożywana od czasu do czasu. Nigdy nie przepadałam za wieprzowiną, może dlatego że najczęściej spotykałam się z nią w formie golonek, Zobacz więcej