tusza z królika

Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Królik duszony w pomidorach

Królik duszony w pomidorach 195

2
Królicze mięso jest bardzo chude i delikatne. Domowy pasztet z królika jest wyjątkowo smaczny i jeśli jeszcze go nie próbowaliście to najwyższa pora. Warto włączyć królika do domowego menu a z tego co Zobacz więcej
Drugi raz zapraszam Was na danie zrobione przez mojego męża. Muszę przyznać, że jeśli chodzi o mięsa, mój mąż przyrządza je i przyprawia rewelacyjnie. Ja u nas w domu jestem "specjalistą" od Zobacz więcej
Jeśli nie macie pomysłu na obiad, wypróbujcie koniecznie ten przepis. Szczerze mówiąc pierwszy raz robiłam królika, co więcej pierwszy raz go jadłam. Jednak jestem pewna, że to danie powtórzę. Mimo Zobacz więcej
Rillettes to rodzaj smarowidła z kawałeczków mięciutkiego mięsa bardzo powoli duszonego w tłuszczu. Pochodzi z kuchni francuskiej i przypomina nieco pasztet. Podaje się do pieczywa, w temperaturze Zobacz więcej
Uwielbiam kuchnię indyjską. Uwielbiam curry. Gdyby nie fakt, że nie gotuję tylko dla siebie, to najchętniej do takiego dania dałbym całe opakowanie curry i kurkumy. No ale niestety muszę się pilnować. Zobacz więcej
Chęć na warzywa w stylu marokańskim chodziła już za mną od kilku dni. Jak to się stało, że ostatecznie zagrały w duecie z wątróbką? To bardziej przyziemne, niż ktokolwiek mógłby się spodziewać. Dzień Zobacz więcej
Chęć na warzywa w stylu marokańskim chodziła już za mną od kilku dni. Jak to się stało, że ostatecznie zagrały w duecie z wątróbką? To bardziej przyziemne, niż ktokolwiek mógłby się spodziewać. Dzień Zobacz więcej
Królik to jedno z tych mięs, które często wspominamy z nostalgią i zostawiamy gdzieś w przeszłości w przepisach babci Anielki. Czasem jednak warto je odkurzyć i przypomnieć sobie, jak przyrządzić Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Jak Podzielić Królika

Jak Podzielić Królika 1182

1
Podział tuszki królika. W ofercie handlowej można nabyć tuszki królika bez podrobów, szyi i głowy. Do ostatecznego podziału tuszki wystarczy deska do krojenia, ostry nóż i młotek kuchenny przede Zobacz więcej
Chyba nigdy nie jadłam królika... Spróbuję go zrobić w standardowy i klasyczny sposób. Królik w sosie śmietanowym SKŁADNIKI: 1 tusza królicza (około 1 kg) 1cebula 3 ząbki czosnku mąka pszenna 200 ml Zobacz więcej
Mięso królika jest bardzo delikatne i chude. Polecam królika na święta z sosem żurawinowym który jest lekko kwaskowy. Grillowana gruszka dodaje fajnego akcentu. 1 tusza królika 2 cebule 4 ząbki Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Rosół z królika

Rosół z królika 578

0
Po skonsumowaniu króliczych udek oraz combra, z pozostałości tuszy postanowiłam przygotować rosół :) Rosół z królika jest delikatny w smaku, ale absolutnie nie mdły ani nijaki, przypomina raczej rosół Zobacz więcej
adams
adams Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ITALIA W GĘBIE
KRÓLIK W POMIDORACH

KRÓLIK W POMIDORACH 281

0
Od dłuższego już czasu szukałem królika. A to do stifado , a to do paelli. Nie jest to zadanie proste bo to wciąż mięso w Polsce niedoceniane. Z uwagi na to iż przyrządzałem go po raz pierwszy oparłem Zobacz więcej
Może komuś z Was się jeszcze przyda- przepis na pasztet wielkanocny. Zdjęcie pochodzi sprzed roku- przepraszam za jakość (chociaż starałam się jak mogłam aby poprawić jego jakość:)- ale dzięki temu Zobacz więcej
ALotta
ALotta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Lotty
Pasztet domowy

Pasztet domowy 245

0
Czy jest coś lepszego niż Pasztet? a ten domowy? wiem co jem :) zapraszam do upieczenia: Pasztet domowy Potrzebujesz: 2 udka z indyka pół tuszy z królika o,5 kg podgardla wieprzowego Mięso ugotowane w Zobacz więcej
Jest to fajne i delikatne danie na obiad z małymi dziećmi. Ja przygotowałam takiego królika właśnie na obiad, na którym byli moim mali siostrzeńcy. Mięso z królika jest delikatne i dla małych dzieci Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Królik duszony w winie

Królik duszony w winie 1423

2
Królik duszony w winie Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Chleb Wielkanocny Królik duszony w winie To jedno z popisowych dań mojego teścia i również przepis Zobacz więcej
Jeden przepis na królika jest już na blogu ale postanowiłam przygotować królika tak jak robiła to moja babcia. Zawsze był pyszny, delikatny i pachniał koperkiem. Babcia podawała takiego królika z Zobacz więcej
Mięso królika po prostu uwielbiam :) Zawsze kojarzy mi się z miłym czasem w dzieciństwie. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę. Tej ostatniej nie znoszę ;) Królicze mięso jest Zobacz więcej