tutka

ZOBACZ TAKŻE:

Sabienne4 grudnia 2011 08:57 Absolutnie fenomenalna alternatywa na pierniczki i imbirowe ciasteczka, jednocześnie bardzo świąteczna i.. nastrojowa:-). Rety, szukałam czegoś innego i znalazłam. Pięknie Zobacz więcej
Amber, Katka dziękuję :) Est-Oues z rękawa nie korzystam, bo aż tak wąskich końcówek nie spotkałam. Tutki robię sama z koszulek od segregatora. Tylku muszą być dość cienkie. Wystarczy wyciąć trójkąt, Zobacz więcej
Siaśka
Siaśka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Siaśkowe gotowanie
Frytki! Ale zdrowe :P

Frytki! Ale zdrowe :P 1062

4
Dzisiaj mam dla was propozycję zdrowszej wersji tłustych frytek. Zdrowe frytki 2 średnie ziemniaki 1 łyżka jogurtu naturalnego dużo przypraw (bazylia, oregano, czosnek, pieprz, papryka) Ziemniaki Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Ptysiaki

Ptysiaki 43

4
Coś na tzw. "przegryzkę", ale też jako dodatek do zup kremowych. Składniki: -10 dkg mąki 480 -6 dkg margaryny -100 ml wody -3 jajka -szczypta soli Wodę, sól i margarynę zagotowujemy. Dodajemy mąkę i Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Ptysiaki

Ptysiaki 6

0
Coś na tzw. "przegryzkę", ale też jako dodatek do zup kremowych. Składniki: -10 dkg mąki 480 -6 dkg margaryny -100 ml wody -3 jajka -szczypta soli Wodę, sól i margarynę zagotowujemy. Dodajemy mąkę i Zobacz więcej
. Miłosny uśmiech. Malinowa rapsodia. Malina z lipą. Madam Butterfly. Jak widać na zdjęciu próbki herbat znajdują się w bardzo fajnych opakowaniach, tzw. tutkach papierowych. Bardzo mi się to podoba. Zobacz więcej
Składniki: 1/2kg ziemniaków 1 marchewka (100g) 2 łyżki szpinaku 2 łyżki jogurtu naturalnego (50g) przyprawy (sól, pieprz, czosnek) Ziemniaki i marchewkę gotujemy. Po ugotowaniu do ziemniaków dodajemy Zobacz więcej
. Ścieramy je na tarce o małych oczkach i dokładnie odsączamy (ja wyciskałam). Dodajemy je do żółtek i mieszamy. Dodajemy sól, pieprz i majonez (ok. 2 łyżek, nie więcej). Tak przygotowany farsz Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane 297

1
z proszkiem do pieczenia. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste (twarde), to można wmiksować trochę mleka. Ciasteczka wyciskamy przez tutkę na papier do pieczenia. Jeśli nie macie tutki można je nałożyć Zobacz więcej
Niby proste. Wiadome wszem i wobec. Co zrobić gdy zostaną nam białka?? Oczywiście bezy. Wiedzą to wszyscy. Ale jeśli kogoś wiedza na tym etapie się kończy to zachęcam po dalsze instrukcje poniżej :D Zobacz więcej
Siaśka
Siaśka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Siaśkowe gotowanie
Babeczki tiramisu

Babeczki tiramisu 205

2
1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szkl cukru 100g czekolady 200g masła 50ml espresso 50ml mleka 50ml amaretto Masło stopić z czekoladą, schłodzić. Mąkę wymieszać z kakao, cukrem, proszkiem. Zobacz więcej
misce deser czekoladowy i czekamy aż zastygnie. Następnie nakładamy go do tutki i dekorujemy. Jeśli nie macie tutki, to można ręcznie porobić mozaiki czekoladowe, lekko tężejący deser czekolady Zobacz więcej
Zajadają się nimi mieszkańcykrajów basenu MorzaŚródziemnego. Najsmaczniejsze są pieczone w węglowych piecykach przez ulicznych sprzedawców, zawijane w gazeciane tutki. Ale upieczone w domu, podane z Zobacz więcej
. Natomiast prawą ręką zwijamy w tutkę na środka trójkąta (tak jak na zdjęciu). Tak samo zwijamy drugą część trójkąta. Do powstałej tutki wkładamy łyżką lukier, zamykamy od góry i odcinamy na samym Zobacz więcej
ogórek 8 łyżek sosu Wiosenny z koperkiem Winiary 2jajka bułka tarta olej słonecznikowy sól i pieprz Boczniaki umyć, osuszyć, większe kawałki podzielić na mniejsze i wszystkie doprawić solą oraz Zobacz więcej
rozmiarach Aby wykonać jedną choinkę potrzebujemy po 2 gwiazdki z każdego rozmiaru, oprócz najmniejszej. Najmniejsza gwiazdka potrzebna będzie tylko jedna do umieszczenia na czubku choinki. Upieczone Zobacz więcej
ładnie przejdzie wszystkimi smakami przypraw. Na następny dzień smażymy mięso na patelni.Gdy mięso jest gotowe dodajemy przecier pomidorowy, odsączoną kukurydzę i odrobinę wody. Podsmażamy jeszcze 5 Zobacz więcej
na patelni i posypujemy 1/2 opakowania przyprawy kebab-gyros. Gdy cukinia i bakłażan zmiękną dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolę i wlewamy słoik sosu słodko-kwaśnego. Całość gotujemy przez około 5 Zobacz więcej
, aż zrobi się jednolita masa. Zdjąć rondel z ognia i masę przestudzić, po czym wbijać po jednym jaju, wyrabiając ciasto, aż będzie się trzymać łyżki. Gotową masę wyciskać w postaci pasków o wymiarach Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: