twaróg w oleju

Marynowaliście kiedyś twaróg ? Jeśli nie, to polecam. Wyśmienity do sałatek lub jako samodzielna przystawka. Marynujcie w czym lubicie, dobór ziół zależy tylko i wyłącznie od Was. Latem wybierajcie Zobacz więcej
na lepszą i zdrowsza stronę życia. Mój pomysł na śniadanie, bądź lekką kolacje to pyszna sałatka z dodatkiem twarogu i zdrowego oleju z pestek dyni. Olej z pestek Dyni, LABORATORIUM BIOOIL Zobacz więcej
Tak, tak – dobrze widzicie Zapraszam Was na przepyszną i niebanalną drożdżówkę ze świeżą bazylią. Bazylia jest zarówno składnikiem ciasta drożdżowego jak i lukru, któremu nadaje dodatkowo świetny Zobacz więcej
Składniki (2 porcje): ok. 200g dyni bez pestek 1 płaska łyżeczka suszonych ziaren kopru (można go zastąpić np. tymiankiem) 1 łyżka soku z cytryny sól 2-3 czubate łyżki orzechów laskowych 2 spore Zobacz więcej
Zapraszam na pyszny letni obiad- młode ziemniaczki, suszona kiełbaska myśliwska, szczypiorek prosto z ogródka i pietruszkowo-pistacjowe pesto z polskim zacięciem to połączenie idealne. Zapraszam! Zobacz więcej
Jestem ostatnio baaardzo nieaktywna... to znaczy aktywna jestem aż za bardzo - do tego stopnie, że gdy w końcu jestem w domu, nie mam już siły włączyć komputera. Ale obiecuje - postaram się, słowo Zobacz więcej
sałatki można zrobić na milion sposobów. byleby tylko było dużo warzyw do chrupania. dzisiejsza sałatka opiera się na liściach, kiełkach, pomidorze i twarogu włoskim oraz najpyszniejszym sosie Zobacz więcej
Dziś - myślę zdrowa propozycja. Trochę nabiału. Trochę błonnika. Trochę warzyw. I olej lniany. Jednym z ulubionych obiadów Za Rzeką są pyry z gzikiem. Uwielbiamy to postne danie. Zwykle kończy się Zobacz więcej
Pyszne jesienne i rozgrzewające danie. Smaczne, pożywne i zdrowe. Naturalny brązowy ryż, piękna pomarańczowa dynia Hokkaido i wędzony twaróg stanowią idealne połączenie. Całość przygotowałam na bazie Zobacz więcej
Lupa
Lupa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SniadaniaLupy
łosoś i dżem

łosoś i dżem 50

0
grahamka z masłem,olejem lnianym,twarogiem,łososiem i pomidorem/dżemem truskawkowym, kawa Zobacz więcej
klliisiaa
klliisiaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mon petit-dejeuner, j'adore!
747.

747. 45

0
Owsianka z jabłkiem i twarogiem smażona na oleju kokosowym z wiórkami kokosowymi i truskawkami, biała herbata Brzoskwinia - Nektarynka Czas rozpocząć sezon rowerowy! Zobacz więcej
Składniki: 3 jajka 1 1/2 szkl.mąki 250g twarogu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystko to wymieszać "kłaść: łyżką na rozgrzany olej smarzyć ok 2 min. Zobacz więcej
naleśniki z twarogiem i borówkami ciasto naleśnikowe: 2,5 szklanki mąki pszennej szklanka mleka i szklanka wody jajko olej oraz szczypta soli Składniki zmiksować do uzyskania ciasta o gładkiej, Zobacz więcej
1 l serwatki (po produkcjidomowego twarogu) (K) 250 g mąki pszennej 2000 (K) 200 – 250 g mąki tortowej (zależy od gęstości serwatki) (K) szczypta kurkumy (G) 2 całe jaja (S) 4 łyżki oleju kokosowego Zobacz więcej
1 szklanka skrobi kukurydzianej (S) 4 jabłka (S) 2 jajka (S) 1 łyżeczka stewii w proszku (lub 2-3 łyżki cukru) (S) 1 łyżka miodu (S) olej kokosowy – do smażenia (S) 2 łyżeczki cynamonu (O) 1 szklanka Zobacz więcej
Składniki na ciasto: Szklanka mleka 3/4 szklanki mąki 3 jajka Sól 4 łyżki oleju Twarożek malinowy: Kostka twarogu Szklanka malin 2 łyżki śmietany Cukier waniliowy 1 łyżka cukru Składniki na ciasto Zobacz więcej
Agnike
Agnike Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Matka polka w kuchni
Oponki

Oponki 1913

0
20 dkg twarogu 40 dkg mąki 10 dkg cukru 1 jajko 6 łyżek mleka 8 łyżek oleju 1 proszek do pieczenia 1 cukier waniliowy szczypta soli Wszystko wymieszać, rozwałkować na grubość ok 1cm. Szklanką Zobacz więcej
Składniki: 100g twarogu chudego - 1 łyżka miodu - 3 łyżki mąki pełnoziarnistej - jajko Przygotowanie: Jajko mieszamy razem z twarogiem i miodem do uzyskania jednolitej masy. Formujemy małe placuszki i Zobacz więcej
na naleśniki: dwa jaja szklanka mąki szklanka mleka skórka otarta z połowy cytryny szczypta soli łyżka oleju na nadzienie: twaróg (200g) łyżka jogurtu sok z niecałej połowy cytryny duża łyżka miodu Zobacz więcej
Patrycja23 lutego 2013 17:30 To prawda, grunt to zdrowy umiar. Do wypieków używam tylko masła lub oleju. Chleb smaruję cienko miękką margaryną, ale wolę twarogi i domowe pasty :) OdpowiedzUsuń Zobacz więcej