tymbaliki rybne

Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Tymbaliki rybne

Tymbaliki rybne 393

0
Tymbaliki rybne - Przepisy kulinarne - Codogara.plPrzepisy kulinarne – Codogara.pl Szukaj przepisu Główna Przepisy Pory dnia śniadanie lunch obiad podwieczorek kolacja Specjalne okazje Boże Zobacz więcej
Część rybna: 350 g filetów z dorsza (świeże lub mrożone) lub innej ryby o białym mięsie Marynata: 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka curry w proszku 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki tartego imbiru 6 łyżki Zobacz więcej
Nie wiedzieć czemu galarety wytrawne podawane są od święta. Nie pomylę się chyba jeśli stwierdzę, że galarety rybne, to już zupełnie świąteczne – wigilijne danie. W dodatku, jak się zdążyłam Zobacz więcej
Szynka z pastą jajeczną w galarecie to pomysł na przekąskę na zimno, która świetnie smakuje na świątecznym stole. Proste i bardzo smaczne połączenie składników. Szynka zalana galaretką dłużej Zobacz więcej
MaryJane
MaryJane Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chilli Plate
Karp w galarecie

Karp w galarecie 1380

0
w galarecie czy inne tymbaliki. Składniki: karp - najlepiej 1,5kg marchew pietruszka kawałek pora kawałek selera pół cebuli nadpalonej nad ogniem lub spalonej na stalowej płytce sól, pieprz listek Zobacz więcej
marchewkę, pietruszkę, seler korzeniowy. Pod koniec gotowania liść laurowy, ziele angielskie i sól. Gotować na małym ogniu około 1 godziny. Całość przecedzić przez sito. Z pozostałych ugotowanych, a Zobacz więcej
Mariolka90
Mariolka90 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotować
Tymbaliki z karpia

Tymbaliki z karpia 39

1
Jeżeli znudził się Wam tradycyjny karp w galarecieto zachęcam do przygotowania rybnych tymbalików. To takie małe porcje galaretek z kawałkami ryby oraz warzyw. Idealnie sprawdzą się na rodzinne Zobacz więcej
Dzisiaj galaretka mięsna, bo tymbalik to galaretka mięsna, rybna lub warzywna. Koniecznie wytrawna, gdyż to właśnie odróżnia tymbaliki od galaretek słodkich. Moje tymbaliki są z cielęciny, ale Zobacz więcej
przychodzi mi na myśl wiele przepisów i inspiracji. Zaczynając od klasyki z oliwą, białym winem, czosnkiem, pietruszką czychili przez różne kompozycje z warzywami, wreszcie włoskie pasty i risotta, Zobacz więcej
Kotlet z indyka panierowany i pieczone ziemniaczki Kotlet z mięsa i kaszy bulgur w sosie grzybowym Kotlet z siekanej piersi kurczaka i biała rzodkiew z bułką tartą Kotlety mielone w tortilli Kotlety Zobacz więcej