ubicie zółtka na parze

monkamaj
monkamaj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodki zapach domu
Tiramisowo

Tiramisowo 59

0
duże opakowanie biszkoptów kubek mocnej kawy ok 50 ml amaretto kakao do posypania Zaparzam kawę, studzę, mieszam z amaretto. Ja również nieco kawę osładzam. Zółtka wraz z cukrem ubijam na puszystą, Zobacz więcej
. Winny Kielich 4 jajka szklanka cukru pudru szklanka białego, wyrtawnego wina łyżeczka startej skórkiz cytryny biszkopty do dekoracji Ubić białka, Zobacz więcej
, odstawić rondelek, ręcznym mikserem dokładnie zmiksować, doadać rozpuszczoną żelantynę. Wymieszać i przelać do salaterek. Wystudzoną masę wstawić do lodówki. Czekoladę połamać na kawałeczki, Zobacz więcej
Beatrice
Beatrice Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Ciasto cappucino

Ciasto cappucino 4041

4
. Żółtka, jajko i cukier puder ubić na parze (ja zagotowałam w garnku wodę i następnie zdjęłam ją z ognia i na tym garnku postawiłam blaszaną miskę z jajkami i cukrem i miksowałam, aż masa wyraźnie Zobacz więcej
IwonaD
IwonaD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czas na obiad
Piernik świąteczny

Piernik świąteczny 214

0
: 100 g czekolady gorzkiej i 50 g masła, 1 łyżka prażone migdały ; Wykonanie: 1.Miód, masło, cukier, 5 kostek czekolady, 1 łyżeczka cynamonu, przyprawę do piernika,kakao, 2 łyżki powideł rozpuścić Zobacz więcej
sztuk Przygotowanie: 1. Truskawki miksować z 2 łyżkami cukru pudru 2. Zółtka ubijać z 100 g cukru pudru na parze przez około 5 minut 3. Zdjąć z pary, ubijać jeszcze przez 5 minut 4. Zimną kremówkę Zobacz więcej
sztywno Dodać mąkę i stewię. Delikatnie wymieszać Wylepic spód formy. Podnakłuwać widelcem Piec w 150st przez 20 minut (aż sie lekko przyrumieni) Krem 1 Na parze "ubić" żółtka z syropem z agawy W Zobacz więcej
-1 parę kropel esencji waniliowej Przygotowanie: 1.Zółtka ubić z cukrem, dodać nalewekę,esencję waniliową,przyprawy do piernika i skórkę. 2.Następnie dodać marchew i orzechy, dobrze wymieszać. 3. Zobacz więcej
szklankę soku z ananasów, dodając 1/3 szklanki wody. Wlewamy masę budyniową i zagotowujemy, zostawiamy do ostygnięcia. 4 jajka oddzielamy osobno. Zółtka z masłem roślinnym ucieramy. Dodajemy zimny Zobacz więcej
wyszło, czyli naprawdę pysznie, słodko i truskawkowo! Biszkopt z mąki orkiszowej i otrąb orkiszowych ugotowałam na parze z dodatkiem prawdziwej wanilii. Bita śmietana jest prawdziwa, bo mamy święto Zobacz więcej
do wyrośniecia. Żółtka ubić w metalowej misce na parze z cukrem i cukrem z wanilią na jasna puszyatsą masę (miske stawiamy na garnku z gotujacą sie wodą, spód miski nei moze dotykac wody, miska Zobacz więcej
kass
kass Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki i aromaty
Tort kawowy

Tort kawowy 1924

0
na raz - piekłam trochę dłużej. Po wyłączeniu piekarnika uchylić drzwiczki i pozostawić do wystudzenia w środku. Zdjąć delikatnie papier z krązków. krem: * 4 żółtka * 2 jajka * 1 szkl cukru pudru * 2 Zobacz więcej
IwonaD
IwonaD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czas na obiad
Rolada szpinakowa

Rolada szpinakowa 976

0
i zioła do smaku ( np. czosnek, pietrusza, zioła prowansalskie) wg waszych upodobań smakowych; Wykonanie: 1.Szpinak ugotować na parze ok 10 minut. Ostudzić i odcisnąć ewentualną wodę. 2.Zblendować Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej kuchni
  GAZETOWY  SERNIK

GAZETOWY SERNIK 191

1
5 płaskich łyżek mąki pszennej 6 płaskich łyżek mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki mleka (160 ml) cukier -puder do posypania oprócz tego: 2 kartki z gazety typu Trybuna Ludu lub Wyborcza Są one Zobacz więcej
drewnianą a nie mikserem do połączenia się składników. Masę wkładamy do nasmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy,wstawiamy do średnio nagrzanego piekarnika i pieczemy na 170 stopni przez 1 Zobacz więcej
pszennej Odłożyć kilka orzechów do dekoracji, a resztą zmielić. Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Po wsypaniu całego cukru ubijamy jeszcze chwilę nad parą do momentu aż cukier Zobacz więcej
bitej śmietany, można też kupić gotową) i startą czekoladę, lub paski czekolady do ozdoby Na parze wodnej gotować razem czekoladę, masło i kawę. Mieszać do rozpuszczenia i powstania jednolitej Zobacz więcej