ucierane z cacao

Soufflés au chocolat - Suflet czekoladowy Polecam prosty i bardzo smaczny deser w postaci sufletu czekoladowego, który przygotowuje się ekspresowo jak również konsumuje ! Miłośnicy czekolady powinni Zobacz więcej
PATI197799
PATI197799 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PATI197799
PIJAK

PIJAK 1498

2
szklanki mleka wymieszać z żółtkami i budyniem. Resztę mleka zagotować. Wlać mleko z żółtkami i ponownie zagotować ciągle mieszając. Do przestudzonej masy budyniowej stopniowo dodawać masło i ucierać Zobacz więcej
jesteśmy z Trójmiasta, musieliśmy to sprawdzić. Przepis odrobinę zmieniłam, tak aby nie było w nim glutenu. Gotowy biszkopt przełożyłam konfiturą morelowo-brzoskwiniową, obsmarowałam solidnie bitą Zobacz więcej
to będzie sernik dla niego :) SKŁADNIKI KRUCHY SPÓD 1/2 kostki margaryny 1 1/4 szklanki mąki 1 jajko 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cacao MASA SEROWA 300 g mielonego sera twarogowego (takiego na sernik) Zobacz więcej
fantastyczne, czekoladowe brownie z orzechami. Łatwe, szybkie i niesamowicie smaczne – śmiało mogą je przyrządzić również panowie, którzy na co dzień od kuchni uciekają! Wycięte w kształcie serca Zobacz więcej
Miałam przyjemność testować ostatnio Mleczne desery Monte z pysznymi dodatkami w 8 smakach: - Waffle Sticks - Cherry - Cookies - Crunchy - Cappuccino Balls - Cacao Cookies - Choco Balls - Choco Flakes Zobacz więcej
Miałam przyjemność testować ostatnio Mleczne desery Monte z pysznymi dodatkami w 8 smakach: - Waffle Sticks - Cherry - Cookies - Crunchy - Cappuccino Balls - Cacao Cookies - Choco Balls - Choco Zobacz więcej
się sama roztopi. Rozdzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z mascarpone. Łączymy z czekoladą stopniowo, ale gdy ta już nieco ostygnie tak do 36C około. Odpowiednia temperatura czekolady jest Zobacz więcej
, miskując doprawiając cukrem i wanilią. Krem znany i produkowany od 1882 roku. 6 porcji 45 minut przygotowania 2 h chłodzenia 100 g kremu z kasztanów – plus na dekorację kilka łyżeczek 50 g gorzkiej Zobacz więcej
wszystkiego zwieńczeniem, finalnych wrażeniem, które pozostaje.. Well, na warsztat wziełam wszystkim dobrze znany deser Tiramisu. Jednak zamiast namoczyć biszkopty w espresso wybrałam herbatę Earl Zobacz więcej
SKLADNIKI=== 200 g masła 200 g cukru 4 jajka 200 g mąki 2 łyżeczki proszku 1 łyżeczka herbaty matcha pół laski wanilii 2 łyżeczki kakao.. WYKONANIE Do miski odważyć 200 g mąki i dwie łyżeczki proszku Zobacz więcej
250 g masła lub margaryny do pieczenia 6 jajek 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki tortowej 1 cukier waniliowy (16 g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju słonecznikowego 1 kisiel cytrynowy Zobacz więcej
wiszniówka
wiszniówka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wiszniówka
Babka waniliowo-kakaowa

Babka waniliowo-kakaowa 135

0
przepisu na włoską wersję tego wypieku:ciambellone, a dokładniej naciambellone variegato al cacao. W oryginalnym przepisie użyto suchych drożdży oraz większej ilości cukru. Ja upiekłam ją “po naszemu Zobacz więcej
300 g Czekoladę roztapiamy na parze i dodajemy po zdjeciu miski z pary pokrojone na drobno masło – uwaga masło musi być ciepłe! czyli wyjęte przynajmniej 1 h wcześniej z lodówki inaczej «zważy» nam Zobacz więcej
Z myślą o tych,co nie przepadają za smakiem ciemnego cacao,zatem może skorzystają z propozycji ciasteczek,które też pachną odświętnie-miodem i pomarańczą.Monia-ukradkiem kilka podebrała,zanim lukier Zobacz więcej
, przygotowujemy mus w sposób jak ciasto. Czekoladę roztopić, ubijamy pianę z kolejnych 3 białek, dodajemy po łyżce stołowej cukru do uzyskania gęstej piany. Żółtka ucieramy na puszystą masę, dodajemy Zobacz więcej
joanna30
joanna30 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakołyki Asi
Ciasto ambasador

Ciasto ambasador 416

8
Bogucice. Do ciasta użyłam czekolad Terravita 70% cacao. Biszkopt kakaowy: 10 jaj 10 łyżek cukru cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe 2 łyżki mąki pszennej 4 łyżki Zobacz więcej
Polski/English/Italiano Składniki /Ingredients/Ingredienti 200 g fasoli jaś/ 5.6 oz white beans/ 200 g di fagioli bianchi 300 gcukrupudru/ 10.5 oz powderedsugar/ 300 g dizuccheroa velo kakao ile nam Zobacz więcej
czekoladowa/ Home-made chocolate cream/ Crema di cioccolato 200 g margaryny lub masła/ 5.6 oz butter or margarine/ 200 g di burro o margarina 150 g cukrupudru/ 5 oz powderedsugar/ 150 g dizuccheroa Zobacz więcej
, wykrawać foremkami i piec 25-30 minut (tak było w przepisie Zuzanny - jednak mój piekarnik spaliłby mi je na węgiel i przyjechałaby Straż Pożarna :-( więc piekę je zdecydowanie krócej i zwykle każdą Zobacz więcej