uczta lodu i ognia

Nie żałujcie sobie jadła, przyjaciele. Nadchodzi zima. fot. Kristin Teig Uczta lodu i ognia przeł. Łukasz Małecki premiera: 7 listopada Okładka: Twarda Ilość stron: Zobacz więcej
„Nie żałujcie sobie jadła, przyjaciele. Nadchodzi zima!” czyli Facet i Kuchnia przygląda się bliżej „Uczcie Lodu i Ognia” – książce kulinarnej z przepisami opartymi na „Grze o Tron” oraz dalszych Zobacz więcej
Uczta lodu i ognia” – książka Chelsea Monroe-Cassel i Sariann Lehrer z przepisami na potrawy przewijające się w „Grze o tron” wzbudziła wielkie zainteresowanie w moim mężu, który to zazwyczaj tylko Zobacz więcej
Uf! Zrobienie nowego menu, dodatkowych przycisków na blogu zajęło mi jednak więcej czasu niż zakładałam. Ale nie ważne, przejdę już do sedna sprawy :) Moim pierwszym wyzwaniem, które sobie narzuciłam, Zobacz więcej
Uczta Lodu i Ognia Chelsea Monroe-Cassel, Sariann Lehrer Wydawnictwo Literackie, 2013 Książka "Uczta Lodu i Ognia" to nie lada gratka dla wielbicieli sagi George’a R. R. Martina. Zachwyceni nią będą Zobacz więcej
Puszyste drożdżowe bułki z nadzieniem orzechowo-jabłkowym z rodzynkami. Przepis z książki Ch.Monroe-Cassel i S.Lehrer "Uczta Lodu i Ognia"str. 33.Książka jest bardzo sympatyczna - podzielona na Zobacz więcej
Autor:Chelsea Monroe-Cassel, Sariann Lehrer na podstawie powieści George R.R. Martin Tytuł:Uczta lodu i ognia Liczba stron: 234 Liczba przepisów: około 100 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”: 19 Oj Zobacz więcej
zachętą do kupna książki. Jeśli jednak ktoś chciałby sięgnąć głębiej, powinien wiedzieć, że na Ucztę lodu i ognia składają się: charakterystyka kuchni średniowiecznej (bo to na niej bazują potrawy Zobacz więcej
W weekend na ekranach naszych telewizorów pojawił się ostatni odcinek V serii serialu "Gra o tron". Jako fanka serialu i gotowania mam oczywiście w domu książkę "Uczta Lodu i Ognia" Ch. Monroe-Cassel Zobacz więcej
dotyczące bestsellerowego cyklu Pieśni Lodu i Ognia oczywiście związane z kuchnią i pokrewnymi. Jako, że sam autor przyznał się, że nie potrafi gotować, a jego dania w sadze to tylko rzeczowniki i Zobacz więcej
podczas uroczystych uczt na królewskim dworze Baratheonów, wykwintnych przyjęć w Lannisporcie, obiadów w Riverrun, codziennych posiłków Czarnych Braci na Murze, wieczerzy w zasypanym śniegiem Zobacz więcej
nowego do mojej kuchni. Czy miałam rację? Już sama okładka zachęca do sięgnięcia. Napis ,,Książka kucharska. Oficjalny poradnik dla miłośników sagi!” zdecydowanie działa tak, że czym prędzej Zobacz więcej
nowego do mojej kuchni. Czy miałam rację? Już sama okładka zachęca do sięgnięcia. Napis ,,Książka kucharska. Oficjalny poradnik dla miłośników sagi!” zdecydowanie działa tak, że czym prędzej Zobacz więcej
Cynowa
Cynowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cynowa Łyżeczka
Uczta Lodu i Ognia

Uczta Lodu i Ognia 104

0
Dziś znajomy uraczył mnie taką oto ciekawostką na rynku książek kulinarnych. To książka z przepisami inspirowanymi daniami które pojawiają się w sadze Gra o Tron... ''Chelsea i SariannPrzysuńcie się Zobacz więcej
przygotowania: 15 minut; Porcja dla jednej osoby; Składniki: - 3 jajka - Gruby plasterek szynki - 2 kromki wiejskiego chleba - 1 łyżka oleju - 2 łyżki masła - Suszone śliwki Sposób przygotowania: - Zobacz więcej
składniki i zmiksować do połączenia masy .Smażymy niewielkie placuszki na suchej patelni z dwóch stron . Podajemy gorące .U mnie z lodami waniliowymi i truskawkami i karmelizowanymi jabłkami . Zobacz więcej
szklanki) - 1 szklanka pieczonej ciecierzycy (ja tylko ugotowałam) - Olej (dodałam oliwy) i ocet do smaku - Szczypta soli Sposób przygotowania: - Do miski wrzucamy umytą zieleninę, rodzynki i Zobacz więcej
Poleca: Ewa Źródło:Chelsea Monroe-Cassel, Sariann Lehrer, Uczta lodu i ognia Fot. Ewa Takiego pstrąga podawano w Królewskiej Przystani. I rzeczywiście - królewskie danie! Już sama panierka/farsz Zobacz więcej
mleczko, miód, przyprawy oraz barwnik. Gotujemy na średnim ogniu, mieszając aż zupa zgęstnieje - Zupę studzimy i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem przyprószamy Poudre Douce lub cukrem cynamonowym Zobacz więcej
jajka i gotujemy 4 minuty (dla mnie jajka były za miękkie, wręcz surowe. Czas gotowania bym wydłużyła do 40sekund-1 minuty). Gotowe jajka ostudź pod zimną wodą. Smacznego! :) Źródło przepisu: Zobacz więcej