uda gęsie

gotoewa
gotoewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Ewy
Uda gęsi w jabłkach

Uda gęsi w jabłkach 1542

2
Trwa akcja zachęcająca do spożywania jabłek. Również się do tego przyłączam. Dzisiaj proponuję uda gęsi w jabłkach. Smaczne a na dodatek z naszych jabłek, naszego drobiu i miodu. Szczególnie polecam Zobacz więcej
się nim zWami podzielić. Połączenie wsosie kontrastujących smaków jest naprawdę niesamowite. Składniki: 4 uda gęsi 2-3 suszone papryczki chipotle lub 4-5 papryczek zpuszki 3-4 goździki sok z2 Zobacz więcej
To już druga propozycja gęsich udek, dzisiaj w wersji z żurawiną. Bardzo dobre połączenie smaków, warte wypróbowania. Składniki: Dowolna ilość gęsich udek Sól Vegeta Żurawina do mięs z słoika Zobacz więcej
Przepraszam za monotematyczność, ale Małżowi tak smakowały gęsie uda przygotowane na św. Marcina, że zaraz na drugi dzień pobiegł do sklepu po następne. Cóż poradzić, trzeba było upiec. Tym razem Zobacz więcej
Dzisiaj druga propozycja na pieczoną gęś. Tym razem proponuję zapiec uda z gęsi w kapuście kiszonej. Danie jest wyjątkowo dobre bo mięso z gęsi bardzo dobrze łączy się z kiszoną kapustą ( jest Zobacz więcej
przed pieczeniem w wodzie z solą. Piekę dość długo w niskiej temperaturze, dzięki czemu mięso jest wilgotne, miękkie i delikatne. Ty razem zrobiłam je z jabłkami i dynią z aromatem majeranku. Wyszły Zobacz więcej
jest nośnikiem smaku i chroni chude mięso przed wyschnięciem a po upieczeniu można go zlać do słoiczka i wykorzystywać w małych ilościach do innych potraw. Zobacz przepis na równie pyszne Uda gęsie Zobacz więcej
Jest to mój gęsi debiut. Nigdy w życiu nie robiłam, ani nawet nie jadłam (przynajmniej świadomie) gęsi. Stwierdziłam jednak, że nie mam nic do stracenia, a spróbować warto. I co? Sukces za pierwszym Zobacz więcej
jesienią, w okolicach 11 listopada i wtedy właśnie gęsina jest najsmaczniejsza. Poniższy przepis stosowaliśmy z powodzeniem do przygotowania listopadowych świeżych gęsich piersi i ud, a także Zobacz więcej
Mięso gęsi jest moim ulubionym. Przygotowuję je na różne sposoby ale najczęściej z dodatkiem owoców. Zarówno kaczka jak gęś świetnie komponują się z dodatkiem różnych owoców. Tym razem przygotowałam Zobacz więcej
Gęsie uda pieczone z kiszoną kapustą, jabłkami, cebulą w aromacie rozmarynowym to moja kolejna propozycja na danie z gęsiną. Mięso gęsi jest bardzo dobre, już o tym pisałam. W sklepach są dostępne Zobacz więcej
Uda gęsi pieczone na kapuście kiszonej z sokiem jabłkowym, śliwkami i żurawiną Sezon na gęsinę dobiega końca. Pomyślałam więc, że warto jeszcze przygotować coś z tym wspaniałym mięsem. To danie Zobacz więcej
Składniki dla 4 osób: 4 gęsie nogi 4 twarde gruszki pół szklanki świeżej lub suszonej żurawiny kieliszek porto sól, pieprz 3 łyżki majeranku Udka umyłam, wysuszyłam, natarłam porządnie solą, pieprzem Zobacz więcej
miało sensu. Szczególnie, że mięso gęsie nie lubi być odgrzewane. Poza tym zapowiadała się ładna pogoda a był z nami Chrupek więc wolałam mieć czas na spacer niż pilnowanie garów. Wymyśliłam sobie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
gęś

gęś 1245

0
pierś z gęsi pierś gęsi w winie gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami gęś pieczona gęś pieczona - biała kołudzka gęsie nogi konfitowane, w owocach suszonych uda gęsi w czerwonej kapuście Zobacz więcej
3-4 owoce jałowca, pieprz młotkowany, sól, tłuszcz z gęsi – około kilograma, 400 g mieszanki owoców suszonych - śliwki, morele, jabłka, 600 ml czerwonego wytrawnego wina, Uda gęsi natrzeć przyprawami, Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Gęsia pierś na makaronie

Gęsia pierś na makaronie 300

1
Gęsina to pyszne mięso. Podane ze smakowitym makaronem, pomidorami i dzikim czosnaczkiem stanowiło wspaniały posiłek. Myślę, że mogłabym podać takie danie nawet z jakiejś szczególnej okazji bo Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
Bulaj

Bulaj 69

0
W ostatni weekend podczas pobytu w Gdańsku postanowiłam wybrać się na krótką wycieczkę do Sopotu. Liczyłam, że uda mi się zjeść obiad w słynnej restauracji "Bulaj" prowadzonej przez Artura Moroza, Zobacz więcej
z nich kości. obficie natrzeć przyprawami i dostawić w zimne miejsce na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc. z pora odciąć kawałek o długości uda, zaczynając od białej strony. przekroić na pół Zobacz więcej
Gdy kupowałam gęś na św. Marcina wiedziałam, że nie upiekę jej w całości. Nie planowaliśmy większego, rodzinnego obiadu więc nie było sensu przyrządzać od razu całego ptaka bo pieczona gęsina nie lubi Zobacz więcej