uda z gesi

wykorzystać w naszej kuchni (jeśli niestety nie mamy, bo nie chciało się nam piec całej gęsi,możemy go podobno kupić, ale co własne dzieło, to własne; jesteśmy wówczas pewni jego jakości!) Składniki Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Prażonki jurajskie

Prażonki jurajskie 246

0
października niesamowita, szkoda nie pójść na spacer. fot.Julita Strzałkowska/wrzacakuchnia.pl Udaliśmy się więc w stronę pobliskiego zamku w Ogrodzieńcu Zobacz więcej
w drobiarskiej rodzinie,smaku gesi nie poznalam.Sama pozniej rowniez na dlugie lata uleglam stereotypowi,iz gesina to ciezkostrawne i niezdrowe mieso.Poza tam trudno o popularlnosc, jesli cos jest Zobacz więcej
odtworzenia smaku win, jakie wówczas pijano. Nawet jeśli udałoby się je odtworzyć, najprawdopodobniej plulibyśmy dalej niż wzrok sięga. W owym czasie pijano na terenach ziem polskich wina niechętnie, Zobacz więcej