udka bez skóry z indyka

połówek i z ziemniaczkami by zjadł go na obiad. Polecam. Przepis na 1 porcja 150 g udka z kurczaka lub indyka bez skóry 1-2 garści pomidorków koktajlowych łyżeczka oliwy ocet balsamiczny sól, pieprz, Zobacz więcej
Składniki: pałki z kurczaka 6 sztuk, mięso mielone drobiowe 65 dag, oliwki zielone 10 dag/opakowanie, majeranek 2 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, sól peklowa 2 łyżeczki, żelatyna 2 łyżeczki, Zobacz więcej
międzyczasie pora kroimy bardzo drobno i przesmażamy na maśle i oleju. Wystudzone mięso obieramy - zostawiam tylko mięso (bez skór). Wszytko mielę dwukrotnie. Do masy dodaję 1/2 szklanki wywaru z Zobacz więcej
akruka
akruka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Mi
Biała kiełbasa drobiowa

Biała kiełbasa drobiowa 3527

2
z kurczaka. Składniki: 2 kg mięsa z kurczaka, bez kości i skóry (u mnie piersi i udka) 5-6 ząbków czosnku sól, sól wędzona szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej po kilka ziarenek pieprzu Zobacz więcej
1 mała kalarepa garść zielonej szparagówki, pokrojonej na 3-4 cm kawałki 2/3 szklanki jarmużu (użyłam mrożonego) 1 młody brokuł podzielony na różyczki 1/2 młodej cukinii (nieobranej) 1 łyżka mąki 2/3 Zobacz więcej
Mając świadomość co jest w kupnych pasztetach czy nawet wędlinach, co jakiś czas przygotowuję porcję smarowidła na chleb we własnym zakresie- w myśl zasady "wiem co jem". Do takiej pieczeni/pasztetu Zobacz więcej
Domowykoncentratbulionu drobiowego.W 100 % naturalny i bardzo wydajny. Idealne rozwiązanie kiedy chcemy szybko ugotować zupę lub zrobić sos, a nie mamy wywaru warzywnego. Składniki: 500 g mięsa indyka Zobacz więcej
Aromatyczne i delikatne mięsko, które robi się samo :) Można je upiec w rękawie lub w brytfance wyłożonej folią aluminiową z przykryciem również z tej folii. Indyka podałam z ziemniaczkami pure i Zobacz więcej
dietapoint
dietapoint Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Diet Point
Aromatyczny Indyk

Aromatyczny Indyk 56

5
potrawę przypominającą dziczyznę, a z ciemnego i tłustego mięsa szyi - wieprzowinę. Pierś indyka - bez skóry - jest najchudszym mięsem i bogatym źródłem niacyny, selenu, witamin B6 i B12, cynku . Zobacz więcej
elfinka
elfinka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Frozen Spinach
Kurczak po marokańsku

Kurczak po marokańsku 124

0
:) KURCZAK PO MAROKAŃSKU Potrzebne będą: 4 udka z kurczaka bez skóry i kości, o łącznej wadze 500 g (zwykle używam piersi z kurczaka albo indyka)300 ml bulionu warzywnego albo drobiowego2 cebule, Zobacz więcej
cebula kawałek czerwonej słodkiej papryki 3 średnie pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka proszku curry do zamarynowania kurczaka pół łyżeczki drobno posiekanej Zobacz więcej
Obsession
Obsession Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne odkrycia
Baza do zup

Baza do zup 134

0
Baza do zup Skocz do listy ostatnich wpisów * Kulinarne odkrycia ... * Wpis « Poprzedni wpis Następny wpis » wtorek, 11 marca 2014 Baza do zup Wywar najlepiej przygotowywać z chudego mięsa, np. udko z Zobacz więcej
razem ok. 12 godzin składniki na 6 - 8 porcji : 1 kaczka świeża Barbarie ok. 1,8 kg 350 g mięsa z udźca indyka bez skóry 2 cebule 1 marchew ok. 1 szklanki duszonych, pasteryzowanych koźlarzy ok. 150 Zobacz więcej
być także indyk, wołowinka, czy jakieś inne - trzeba będzie jednak wówczas, wydłużyć czas pieczenia) i naczynie żaroodporne koniecznie z przykryciem. To bardzo łatwe i pyszne danie, bez zbędnych Zobacz więcej
Rolada drobiowa na zimno... Pyszna, domowa wędlina do chleba. O wyraźnym aromacie czosnku i zdecydownym smaku. Łatwo się kroi w cienkie plasterki ibardzo dobrze smakuje. Polecam! Składniki (na 1 kg Zobacz więcej
nadziewane są farszami rozmaitej maści i podawane z sosem, ziemniakami i żurawiną. Dzisiejszy indyk Kasztanowej Kuchni, pieczony bez farszu, będzie połączeniem tej amerykańskiej tradycji ze smakiem Zobacz więcej
nagrzewamy do 180 stopni. Mięso pieczemy godzinę pod przykryciem (folią), a potem kolejne 30-45 minut bez przykrycia. Smacznego życzy zakuchana.pl! Dania główne, Drób, Mięsa, Mięsne, Najnowsze 8 Zobacz więcej
nagrzewamy do 180 stopni. Mięso pieczemy godzinę pod przykryciem (folią), a potem kolejne 30-45 minut bez przykrycia. Smacznego życzy zakuchana.pl! Dania główne, Drób, Mięsa, Mięsne, Najnowsze, Zobacz więcej
Golonka z indyka pieczona z warzywami to mój pomysł na obiad zamiast tradycyjnych udek z kurczaka. Golonka z indyka to nic innego jak podudzie – bardzo niedoceniane w polskiej kuchni. Jest to tania Zobacz więcej
- 1,5 łyżeczki soli - 1/2 litra gorącej wody Składniki na farsz: - ok. 1 kg ugotowanego mięsa z rosołu (dałam mięso z1 uda indyka, udek drobiowych i dołożyłam pieczone – wszystko bez skóry) - 3 Zobacz więcej