udka kacze z żurawiną

Dopiero w Toruniu doceniłam smak kaczki. Drób z owocami to część tutejszej, tradycyjnej kuchni. Nie ukrywam, że takie połączenie smaków bardzo mi odpowiada. Dziś kolejny mix żurawiny z winem. Ale Zobacz więcej
Dzisiaj niedziela, więc zapraszam na niedzielny obiad:) Pieczone kacze udka to na niego dobra propozycja z uwagi na czas ich przygotowania, na które możemy sobie zwykle pozwolić właśnie w ten dzień. Zobacz więcej
Kaczka lubi być królową świątecznego stołu i dzisiaj propozycja, którą możecie wykorzystać właśnie na świąteczny, bożonarodzeniowy obiad. Cudownie miękkie w środku, z chrupiącą skórką, kacze udka Zobacz więcej
Pieczone uda z kaczki Pieczone udka kacze z chrupiącą skórką ,pachnące tymiankiem idealne na obiad z żurawiną i ziemniakami. Spróbujcie – proste w wykonaniu i genialne w smaku. składniki: 4 udka kacze Zobacz więcej
Bardzo polecam takie połączenie:)! Składniki : 2 udka kacze 2 piersi kacze ze skorka suszony majeranek sol i pieprz 100 g suszonej żurawiny duża garść suszonej śliwki 2 łyżki soku z cytryny szczypta Zobacz więcej
kudlaty
kudlaty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Męskie Żarcie
Confit z kaczki

Confit z kaczki 210

0
I pozostajemy w temacie kaczki – dzisiaj confit. Tradycyjne danie francuskie, mało popularne a strasznie proste w przyrządzeniu. Co to tak właściwie jest? Są to udka gotowane w tłuszczu. Nie udało mi Zobacz więcej
OhFreshy
OhFreshy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OhFreshy
kaczka w piwie

kaczka w piwie 780

0
Quack Quack eat the duck Kaczka w piwie stout z limonkowym kuskusem z dodatkiem kolendry i sosem żurawinowo- malinowym. Składniki: 2 udka kacze 1 cebula 400 ml piwa stout 2 łyżki cukru limonka cytryna Zobacz więcej
( różowe wyszło ). Do tego były pyzy drożdżowe, podobna do tej surówka w winegrecie i sałatka ogórkowa, bez pasteryzacji, ulubiona moich dzieci. Powiem w tajemnicy, że wegetarianizm poszedł na czas Zobacz więcej
( różowe wyszło ). Do tego były pyzy drożdżowe, podobna do tej surówka w winegrecie i sałatka ogórkowa, bez pasteryzacji, ulubiona moich dzieci. Powiem w tajemnicy, że wegetarianizm poszedł na czas Zobacz więcej
( różowe wyszło ). Do tego były pyzy drożdżowe, podobna do tej surówka w winegrecie i sałatka ogórkowa, bez pasteryzacji, ulubiona moich dzieci. Powiem w tajemnicy, że wegetarianizm poszedł na czas Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na kaczkę, a ściślej mówiąc na pieczone udka z kaczki. Uwielbiam kaczkę w każdej postaci i ze wszystkimi klasycznymi dodatkami, zwłaszcza z kopytkami, żurawiną i czerwoną Zobacz więcej
Składniki 2 udka kacze 2 łyżeczki czosnku granulowanego sól pieprz Czubrica premium czerwona Ale-raj 20 dkg suszonych żurawin 2 jabłka 1 garść rodzynek Ale raj woreczek do pieczenia w piekarniku Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na kaczkę, a ściślej mówiąc na pieczone udka z kaczki. Uwielbiam kaczkę w każdej postaci i gości na moim stole dosyć często - zazwyczaj w postaci pieczonych udek, rzadziej Zobacz więcej
Konfitowanie to stara, francuska metoda naturalnego konserwowania żywności, popularna także w kuchni staropolskiej. Można je długo przechowywać zanurzone w tłuszczu, a dzięki powolnej obróbce cieplnej Zobacz więcej
Cześć =) Dziś zapraszam na kaczkę, a ściślej mówiąc na pieczone udka z kaczki. Uwielbiam kaczkę w każdej postaci i gości na moim stole dosyć często - zazwyczaj w postaci pieczonych udek, rzadziej Zobacz więcej
Ania K.
Ania K. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zasmakuj Kuchni
Kacze udka

Kacze udka 1238

2
Soczyste, aromatyczne, delikatne, a zarazem wyraziste. Pomieszane aromaty i przyprawy. Kacze udka marynowały się w marynacie z oleju i przypraw cała noc. Polecam Wam taką marynatę i taki sposób Zobacz więcej
na roztłuczony kawałek i zwijamy na kształt nóżki. Nitką spożywczą owijamy i wiążemy, by w trakcie pieczenia się nie rozwaliły. Na dużej patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i opiekamy udka z każdej Zobacz więcej
Confit to taki sposób gotowania w którym kacze i gęsie uda gotuje się we własnym tłuszczu, tak uzyskane mięso jest niezwykle miękkie i kruche. W tym przypadku mamy do czynienia z lekko oszukanym Zobacz więcej
Confit de canard, konfitowana kaczka to jeden z najsmaczniejszych sposobów na kacze mięso jakie do tej pory poznałam. Uwielbiam tradycyjnie pieczoną kaczkę z pomarańczami albo z jabłkami i żurawiną, Zobacz więcej
grzeczną iczekaćna Świętego Mikołaja. Lubiępołączeniekaczki ze słodyczą pomarańczy, lekko kwaśnym jabłkiem i korzennym aromatem cynamonu ianyżu. Składniki : (Porcja dla 2 osób) -2 kacze udka (500 g) - Zobacz więcej