udka miodzie i czosnku z jabłkami

Kaczka niezbyt często gości w mojej kuchni, jednak jak już jest staram się przyrządzić ją smacznie. Dzisiaj przepis na pierś i udka z kaczki. Jest pyszna aromatyczna, polecam. SKŁADNIKI Pierś z kaczki Zobacz więcej
Dziś przestawiamy propozycję dla leniwych smakoszy. Nie ma szans, by się przepracować, a efekt jest, że... palce lizać. To danie praktycznie przyrządza się samo :) a najbardziej lubimy ten przepyszny Zobacz więcej
Kurczak pieczony na ziemniakach (jednogarnkowe) Kurczak pieczony z jabłkiem i miodem Pikantne skrzydełka pieczone z jabłkiem Szybkie skrzydełka w maśle i czosnku Kurczak pieczony z pomarańczami i Zobacz więcej
•1/4 szklanki suszonej żurawiny opcjonalnie: salsa z bakłażana, cukinii oraz pomidorów: • 1/2 bakłażana • 1/2 cukinii • 2 ząbki drobno posiekanego czosnku • 2 łyżeczki ziół prowansalskich • 2 pomidor Zobacz więcej
udka 800g 1 szkl.domowego rosołu 1/2 szkl.soku pomarańczowego 2 łyżeczki rokitnika 2 łyżeczki pigwy 1 łyżeczka miodu rzepakowego 3 łyżeczki musu jabłkowego 3 łyżeczki majeranku 4 ząbki czosnku 2 Zobacz więcej
Mięso na święta - przepisy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatki na święta - przepisy Mięso na święta - przepisy NA ZIMNO Schab pieczony w piwie Karkówka pieczona Szynka Zobacz więcej
masala 1 łyżka drobno startego imbiru szczypta cynamonu 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sok z połowy cytryny 1 łyżka miodu 5-6 kropli tabasco 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 łyżki oliwy Zobacz więcej
Najczęściej kaczkę podaje się ze słodkimi dodatkami. W Polsce są to jabłka, w krajach arabskich morele a w chinach miód. Tym razem kaczka z winem i grzybami. Bardzo aromatyczna. Składniki: 600-700g Zobacz więcej
Jabłka bardzo dobrze pasują do wieprzowiny, ale moim zdaniem z kurczakiem jest super. Trzeba tylko pamiętać, by nie przesadzić z ich ilością, Z doświadczenia wiem, że jedno spore jabłko wystarczy na Zobacz więcej
Obiady weekendowe wraz z rodziną to była tradycja w moim domu. Zawsze było coś dobrego i deser. Tradycyjny, domowy deser mojej rodzinki to galaretka owocowa z tartymi jabłkami:) Czasami i ja lubię Zobacz więcej
upieczeniu cieniutka i chrupiąca. Zapraszam! SKŁADNIKI: WARZYWA: - 3 marchewki - 1 pietruszka - 3 małe jabłka - cebula - czosnek - rozmaryn - zioła śródziemnomorskie - 180 ml cydru lub białego wina Zobacz więcej
Jeśli udka, to dlaczego nie kacze? Są soczyste i delikatne z chrupiącą skórką! Wymagają jednak trochę czasu w piekarniku, aby mięso rozpływało się w ustach, ale zdecydowanie warto poczekać ;) Kaczka Zobacz więcej
z majerankiem." To jeden z 1503 przepisów z książki pt: "Praktyczny Kucharz Warszawski" z 1911 roku. Polska i Włoska kuchnia smakuje mi najbardziej. Uwielbiam pieczoną kaczkę z jabłkami i szczerze Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam kaczki. Jadłam ją wielokrotnie przy różnych okazjach, niemniej zwykle była ona przyrządzona przez kogoś innego. Będąc dzisiaj na zakupach bez większego zastanowienia wrzuciłam ją do Zobacz więcej
na części do najłatwiejszych nie należy. Wykorzystałam do tego dwie deski do krojenia, trzy noże i jeden talerz. Po długiej walce jednak się udało. W międzyczasie zdecydowałam się na przygotowanie Zobacz więcej
z kurczaka pieczone w maśle Polędwica z dorsza pieczona z warzywami Kacze udka pieczone w pomarańczach Kieszonki z piersi kurczaka faszerowane szpinakiem Pieczone udka z kurczaka z warzywami Kurczak Zobacz więcej
Alternatywa dla kurczaka, bardziej aromatyczna, idealna do lampki czerwonego wina. Lubię ją podawać na zasiadanych kolacjach. Nikt wtedy nie dba o konwenanse i końcówkę kaczki obieramy od kości Zobacz więcej
Kurczak pieczony z jabłkami Czwartek, 8 listopada 2012 do 60 min Składniki: 2 udka kurczaka 2 pałki kurczaka 3 średnie jabłka 1 cebula 1 łyżka miodu 1 łyżeczka majeranku łyżeczki słodkiej papryki Zobacz więcej
chorobą, ale nie miałam siły pisać na jego temat. Przepis wypróbowałam wcześniej na kaczych udkach, ale wówczas dusiłam je. Kurczaka postanowiłam nafaszerować jabłkami i upiec w przepysznym cydrze. Zobacz więcej
Kurczak po polsku, nadziewany jabłkami i tymiankiem | Czosnek & Chilli – Blog Kulinarny, Gotowanie, Skip to content Strona główna Kontakt O Nas Kurczak po polsku, nadziewany jabłkami i tymiankiem Zobacz więcej