udka piwne

Wakacje to czas intensywnego przeglądania wszelkiego rodzaju czasopism. Ostatnio w moje ręce wpadł miesięcznik, w którym znalazłam artykuł o tradycyjnych polskich mięsach w piwie. Podano w nim kilka Zobacz więcej
Ostatni weekend okazał się dla mnie bardzo owocny jeśli chodzi o przepisy. Wynika to oczywiście z ładnej pogody, a co za tym idzie w miarę znośnych zdjęć.Udało mi się stworzyć kilka piwnych przepisów, Zobacz więcej
w prodiżu, po dzień dzisiejszy ten smak jest jednym z moich najlepszych kuchennych wspomnień. Jakiś czas temu przeszukując kulinarne strony internetowe, trafiłam na apetyczny przepis na udka kurczaka Zobacz więcej
Kolejny przepis na jesienne danie z kurczaka - kurczak w ciężkim, piwnym sosie z rodzynkami i śliwkami. Powstały z pieczenia sos można zostawić w takiej formie, jak jest - z wyraźnymi kawałkami Zobacz więcej
Jeśli lubisz słodka, chrupiącą skórkę z kurczaka i delikatne mięsko - ten przepis jest dla Ciebie ! Składniki: * 4 całe udka * 700 ml jasnego piwa * 3 łyżki miodu * 1 łyżka cukru trzcinowego * 2 Zobacz więcej
faktem jest świadomość, że w domu czeka na mnie pyszny kurczak, którego wczoraj przyrządziłem. Dokładniej cztery udka kurczaka. Przepis jest autorski lub można to nazwać modyfikacją kilku innych Zobacz więcej
Dzisiaj propozycja dania idealnego do pracy na drugie śniadanie a mianowicie ryż z warzywami i aromatycznymi przyprawiamy, z naszym dobrem narodowym czyli wędzonką. Tym razem nie szynka tylko tzw. Zobacz więcej
się nowe świąteczne propozycje:) Przystawki: Śledzie bazyliowe Paszteciki piwne z kapustą i grzybami Pasztet drobiowy z wiśniami Pasztet rybny z marchewką Pasztet z żurawiną Pikantne śledzie ze Zobacz więcej
Do tego kurczaka na pewno z chęcią wypijesz kufelek piwa. U mnie jednak piwo spełnia przede wszystkim funkcję marynaty. Udko kurczaka aromatyzowane jest również kminkiem, cząbrem i starofrancuską Zobacz więcej
Tydzień spokoju w ''starym'' towarzystwie E. jakże pięknie mija :) Aż chce się więcej! Mam nadzieję, że to nie ostatni raz. Zrobiłam kurczaczka. a dokładnie podudzia z porami, suszonymi pomidorkami, Zobacz więcej
HomeMade: udka kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie Strony Strona główna English versions sobota, 18 stycznia 2014 udka kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie Autor:HomeMadeo11:43 Wyślij Zobacz więcej
-cebulowe Paluchy francuskie z pesto COŚ DO BARSZCZU Chlebek do odrywania ze Smakowitą Pajdą Paszteciki z mięsem Paszteciki z kaszą gryczaną i grzybami Krokiety z indyka z nutą curry Pierogi Zobacz więcej
magdam
magdam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czary - gary w kuchni
Sylwestrowe SOS

Sylwestrowe SOS 162

0
szukamy pomysłów, podpowiedzi, inspiracji i działamy :-) 1. Danie gorące Tak sobie myślę, że cała noc do tego zakrapiana alkoholem... gościom na pewno dobrze zrobi gorąca przekąska. A najlepsze Zobacz więcej
kraju gęsinę jemy “od wielkiego dzwonu”. Może właśnie Święta Bożego Narodzenia będą dobrą okazją do przyrządzenia tego pysznego mięsa? Proponuję Wam dzisiaj gęsie udka marynowane i pieczone w ciemnym Zobacz więcej
malcwi92
malcwi92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyczna Kuchnia
Mięsa

Mięsa 63

0
Apetyczna kuchnia: Mięsa Strony Strona główna O mnie :) Współpraca sobota, 2 lipca 2016 Mięsa Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym Gołąbki z piekarnika Gulasz drobiowy Gulasz drobiowy z marchewką Zobacz więcej
malcwi92
malcwi92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyczna Kuchnia
Mięsa

Mięsa 20

0
Apetyczna kuchnia: Mięsa Strony Strona główna O mnie :) Współpraca sobota, 2 lipca 2016 Mięsa Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym Gołąbki z piekarnika Gulasz drobiowy z marchewką Gulasz wieprzowy z Zobacz więcej
malcwi92
malcwi92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyczna Kuchnia
Mięsa

Mięsa 15

0
Apetyczna kuchnia: Mięsa Strony Strona główna O mnie :) Współpraca sobota, 2 lipca 2016 Mięsa Bitki ze schabu w sosie pieczarkowym Gołąbki z piekarnika Gulasz drobiowy z marchewką Gulasz wieprzowy z Zobacz więcej
domowe kucharzenie Fasolka szparagowa – Klavell Fasolka szparagowa na ostro – Pola gotuje FASOLKA SZPARAGOWA PO BRETOŃSKU – Smaki ogrodu Fasolka szparagowa po francusku – Co mi w duszy gra Fasolka Zobacz więcej
razu wiedziałam gdzie chcę zjeść pierwszą potrawę – Francja! Smażone żabie udka, ślimaki z czosnkiem i pietruszką, zupa piwna i filet drobiowy w miodzie lawendowym z pieczonymi pomidorami – Zobacz więcej
> Szukaj: Kulinarny facebook Najnowsze wpisy Jak wzmacniać odporność jesienią – kilka rad Pizza z patelni Jak szybko obrać czosnek Prosty piernik Pierogi z dynią i orzechami Kapusta z grzybami Zobacz więcej