udka prowansalsku

Kacze udka pieczone w ziołach prowansalskich to aromatyczne, wilgotne, a zarazem kruche mięso, którezachwycikażdego Składniki na kacze udka w ziołach prowansalskich: 2 nogi z kaczki 2 łyżeczki ziół Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Prowansalska sałatka

Prowansalska sałatka 38

ViveLaCuisine • Prowansalska sałatka z ciecierzycy na Niedzielę Palmową Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która Zobacz więcej
Zarówno do idei, jak i samego słowa "aioli" przyznają się również Katalończycy. Jakkolwiek by nie było, ten czosnkowy majonez jest niezaprzeczalnie częścią kuchni prowansalskiej. Jest jej prawdziwą Zobacz więcej
Wybieracie się na piknik? Może chcecie zaskoczyć bliskich zupełnie nowym smakiem kurczaka? To danie właśnie takie jest! Składniki: Ćwiartka z kurczaka - 3 sztuki sól, pieprz - do smaku zioła Zobacz więcej
gotujaceblizniaczki
gotujaceblizniaczki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CookingsTwins
Zapiekanka prowansalska

Zapiekanka prowansalska 88

Kolejny przepis powstał z „braku laku”. Akurat znalazło się wszystko, co miałam w domu. Ziemniaki, mięso mielone i warzywa. Do tego żółty ser, sos beszamelowy i przyprawy prowansalskie.Dzięki czemu Zobacz więcej
StaryZeszyt
StaryZeszyt Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stary Zeszyt
Udka kurczaka po prowansalsku

Udka kurczaka po prowansalsku 107

Udka z kurczaka z pomidorami, czarnymi oliwkami i kolorową papryką, pachnące ziołami prowansalskimi to danie, które pasuje na codzienny obiad lub wystawną kolację przy lampce wina. Danie, które o Zobacz więcej
Dżemdżus
Dżemdżus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dżemdżus
Mule po prowansalsku

Mule po prowansalsku 24

Kolejna odsłona przepisów Akademii Kurta Schellera i po raz kolejny nic się nie zmarnowało. Co prawda muszelki były do wyrzucenia, ale po dokładnym umyciu zabrane zostały przez bardzo twórczą Zobacz więcej
Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
Kurczak po prowansalsku

Kurczak po prowansalsku 38

Przygotowanie: 10 minut Czas pieczenia: 90 minut Składniki na jednego kurczaka : 1 cały duży kurczak 4 łyżki oliwy z oliwek 8 ząbków czosnku łyżka słodkiej papryki łyżki ostrej papryki 4 łyżki ziół Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Wigilijny prowansalski

Wigilijny prowansalski 14

ViveLaCuisine • Wigilijny prowansalski dorsz w sosie raïto Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À Zobacz więcej
Piąteczek! Nie ma to jak wrócić szybko do domu, zrobić przyjemne rzeczy i troszkę wyluzować :) Chyba obejrzę sobie jakieś romansidło aby się odstresować :D Lubicie zioła prowansalskie? Ich dodatek Zobacz więcej
js28
js28 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smacznie z Joanną
Udka z kurczaka po prowansalsku

Udka z kurczaka po prowansalsku 163

Nalewka mocna mandarynkowa » Udka z kurczaka po prowansalsku Taki ziąb za oknem, że człowiek tylko by się rozgrzewał pysznym jedzonkiem – najlepsze w tym celu są wszelkiej maści dania jednogarnkowe. Zobacz więcej
Mdelicious
Mdelicious Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mdelicious
Bułeczki prowansalskie

Bułeczki prowansalskie 21

Miałam ostatnio sporo czasu na poszukiwanie nowych wyzwań kulinarnych i powiem szczerze, że uzbierała się spora lista. Eksperymenty z domowym pieczywem postanowiłam rozpocząć od czegoś prostego, Zobacz więcej
Lato w pełni. Na straganach pełno kolorowych, aromatycznych warzyw. Nic tak teraz nie smakuje jak soczysty kurczak pełen ziołowych smaków, mięciutkie i soczyste żółte i czerwone warzywa, a do Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych obiadów. Udka pieczone z ziołami i ryż, tym razem pomidorowy. Całość właściwie robi sie sama, prawie sama ;) Składniki : - udka z kurczaka, - zioła prowansalskie, - suszone Zobacz więcej
Za oknem ciemno i zimno. Siedzę z ogromnym kubkiem gorącej kawy. Z racji ponurego dnia mam dla was przepis, który mi kojarzy się ze słońcem i wakacjami. To chyba zasługa cudownego zapachu ziół oraz Zobacz więcej
Zapraszam Was na nasze pyszne, polskie pstrągi. Pstrągi dostałam od rodziny - takie świeżo złowione i wypatroszone, więc pracy miałam nieco mniej przy ich obróbce. Nie mogłam ich inaczej potraktować Zobacz więcej
renata00
renata00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj razem ze mną !
Udka

Udka 1766

Udka zryżem Składniki: 4 saszetki ryżu 1 kg. udek przekrojonych ipanierowanychwcześniej 3 duże cebule Składnikiponiżejzagotować: 0,5 kostki margaryny 6 szkl. wody 3 łyżkiVegety 6łyżekketchupu Zobacz więcej
zadanie-gotowanie
zadanie-gotowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zadanie-gotowanie
Tian prowansalski.

Tian prowansalski. 103

Pamiętacie genialną (choć prostą) potrawę, którą w filmie "Ratatouille" szczurek zmiękczył serce krytyka? Co ciekawe, to nie było ratatuj, a właśnie tian. Także z Prowansji i z tych samych składników. Zobacz więcej
Latem i wczesną jesienią, gdy wszystkie warzywa kipią smakiem, robię ratatouille w wersji z Nicei. Bowiem na ratatuję jest we Francji tyle przepisów, ile na bigos w Polsce – nie ma jedynej słusznej, Zobacz więcej
Lekki i delikatny KRÓLIK ,cudownie pachnacy ziołami ,rozpływający się wspaniale w ustach. 1 młody królik 150g.masła 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich sok z cytryny sól pieprz 1 jajko mąka bułka tarta Zobacz więcej