udka z szynkowara

Domowa wędlina do chleba, prosto z szynkowara :-) Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 udko wędzone z kurczaka 3-5 ząbków czosnku sól peklowa lub zwykła pieprz dowolne zioła np. prowansalskie Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I love cooking
Wędlina z szynkowara

Wędlina z szynkowara 5047

4
Niedawno nawiązałam współpracę z firmą Tradismak, otrzymałam szynkowar i zabrałam się do robienia domowej wędliny. Często robiłam wędlinę domową pieczoną w piekarniku, ale z szynkowara jest Zobacz więcej
Składniki: 1 kg udek drobiowych bez kości i skóry 2 łyżeczki soli peklującej 1 łyżeczka soli morskiej 10 cm korzenia chrzanu 4 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
- jeśli mięska z udek będzie wagowo mniej czy więcej to odpowiednio dodać mielonego mięsa do 80 dag wsadu mięso wymieszać na kleistą masę z wszystkimi pozostałymi składnikami - oliwki na sitku Zobacz więcej
Składniki: udka kurczaka całe 4 sztuki, żelatyna 2 łyżeczki, sól peklowa 1,5 łyżeczki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1/2 łyżeczki, tymianek 1 Zobacz więcej
Kolejne podejście do domowej wędliny udane :) Przepis pochodzi stąd Składniki: 1 1/2 kg udek lub 850 g filetu z kurczaka 50 g boczku wędzonego 1 łyżka przyprawy "pomidor suszony z czosnkiem i bazylią" Zobacz więcej
Miodowa szynka z piersi z kurczaka – szynkowar Kolejna drobiowa wędlina , bo takie maja u mnie w domu największe wzięcie. Jak mówię że drobiowe , to nawet wielbłąda, wciągną bez marudzenia z beduinem Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam Was na domową, pyszną i niesamowicie aromatyczną wędlinę z udek kurczaka. Musicie mi uwierzyć, że w smaku jest o wiele lepsza niż kupne wędliny. Do przygotowania poniższej wędliny Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Mozaika z szynkowara

Mozaika z szynkowara 109

0
Postanowiłam zrobić coś swojskiego na kanapki i padło na szynkę i udka z kurczaka. Wyszło idealne ,przyjemne w smaku.Uraczyliśmy się smakołykiem na śniadanie. Składniki: szynka 750 g mięsko drobiowe( Zobacz więcej
Przepis Będziemy potrzebować Mięso bez kości -udziec indyka 800 g. -udko kurczaka 400 g. Przyprawy -peklo sól lub sól kamienną nie jodowaną 16 g/kg - pieprz młotkowany z kolendrą 3 g do całości - Zobacz więcej
Mariolka90
Mariolka90 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotować
Mielonka z udek kurczaka

Mielonka z udek kurczaka 226

5
Mielonka z udek kurczaka to pomysł na domową wędlinę na kanapki. Do przygotowania poniższej mielonki będziecie potrzebować szynkowar oraz wyluzowane i zmielone udka z kurczaka. Domową mielonkę możecie Zobacz więcej
Tym razem zachęcam Was do przygotowania domowej wędliny z łopatki wieprzowej. Cała masa jest zwarta i bardzo smaczna. Jednak bardziej posmakowała miwędlina z udek kurczaka, ponieważ była mniej tłusta Zobacz więcej
z solanki pieczona w niskiej temperaturze , ale szynkowar znowu wraca do łask. Ostatnio zrobiłam szynkę gotowaną z szynkowara w jednym kawałku, a już mam ochotę na domową wędlinę z udek kurczaka z Zobacz więcej
urządzenia. Składniki: 2 udka z kurczaka karkówka wieprzowa sól,pieprz czosnek 1,5 łyżeczki przyprawy Kebabczeta firmy tradismak 2 łyżeczki przyprawy Szeherezada firmy tradismak 3 łyżeczki żelatyny Zobacz więcej
Każdy to wie, że najlepsze domowe wędliny, wiemy co jemy i doprawiamy pod swój smak. Zachęcam do zrobienia mielonki drobiowej, przyprawy można dobrać samemu. Mielonka jest smaczna, lekka, zasmakuje Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Polędwica drobiowa

Polędwica drobiowa 1179

1
i nie tylko. Składniki: * 2 piersi z kurczaka * ok 700g udźców, udek lub innych dowolnych części z kurczaka bez kości * 20 g pektosoli * 1 łyżeczkapieprzubiałego * 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej * Zobacz więcej
Kiełbasa Szynkowa ala Chorizo Kuchenne Cuda Joanny Blog > Komentarze do wpisu « Seler Naciowy z Jabłkiem i Słonecznikiem Kiełbasa Szynkowa ala Chorizo Postanowiłam zrobić domową wędlinę, bez Zobacz więcej
Przyszła pora na domowe wyroby wędliniarskie. Wszystko zaczęło się od przepisu na pieczeń rzymską, która świetnie smakowała na zimno jako dodatek do chleba. Poszperałam trochę w Internecie i znalazłam Zobacz więcej
C. Po osiągnięciu tej temperatury parzyć szynkę przez 90 minut, utrzymując cały czas temperaturę 80 stopni C. Jak będzie za wysoka, obniżyć temperaturę dolewając zimną wodę. Po upływie czasu parzenia Zobacz więcej
Dlaczego nie kupiłam szynkowara wcześniej - nie wiem. Dlaczego tak długo zwlekałam z jego użyciem, gdy już go kupiłam - nie mam pojęcia. Jedno jest pewne, powtórka tuż tuż. Zawsze mniej lub więcej Zobacz więcej