udko faszerowane warzywami

za pierwszym razem wyszło na twardo ponieważ jako żółtodziub parowarowy zasugerowałam się czasem gotowania z jednej ze stron internetowych, ale kolejne były już udane :). Dzisiaj faszerowane papryką Zobacz więcej
Lamma
Lamma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ToSmakuje
Przepisy na szybki obiad

Przepisy na szybki obiad 450

2
Przepisy na szybki obiad Pomysły na szybki obiad Kliknij w napis by przejść do wybranego przepisu Spaghetti z tuńczykiem Kofty z indyka Spaghetti z kiełbasą Pizza z ciasta francuskiego Kurczak ze Zobacz więcej
Przepisy na zdrowy obiad Kliknij w napis by przejść do wybranego przepisu Gołąbki z młodej kapusty Pierś kurczaka pieczona w folii z grzybami Sałatka kebab Zapiekanka z mielonym mięsem i warzywami Zobacz więcej
Przepyszne wyszły te udka! Moje dziecko, zwykle marudzące przy obiedzie, samo się zdziwiło, że taki dobry kurczak wylądował na jego talerzu. Niech to posłuży za rekomendację :) SKŁADNIKI: 4 podudzia z Zobacz więcej
4 ćwiartki kurczaka 100g pieczarek 1 cebula 3 ząbki czosnku oliwa natka pietruszki suszona Z ćwiartek kurczaka wyjmujemy kości. Musimy to zrobić delikatnie, tak aby nie rozerwać mięsa, ponieważ Zobacz więcej
Na dzisiejszy obiad proponuję pyszną faszerowaną cukinię. Potrawę przygotowałam z produktów, które w danej chwili miałam po ręką. Wyszła bardzo smaczna i jeszcze niejednokrotnie zagości w mojej Zobacz więcej
I GRZYBAMI PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ MIELONE Z PIECZARKAMI ŻEBERKA W SOSIE SŁODKO- KWAŚNYM NADZIEWANY KALAFIOR SZPINAK Z KURCZAKIEM BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY Zobacz więcej
Przepis na niedzielny obiad, który kojarzy mi się z toskańską kuchnią. Udka wychodzą przepyszne, a przygotowanie nie zabiera dużo czasu. PIECZONE UDKA Z KURCZAKA W ZIOŁACH Składniki (dla 4 osób): 4 Zobacz więcej
Iza
Iza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Izy
Gozleme - Gözleme

Gozleme - Gözleme 488

0
Gozlemejadłam zazwyczaj na śniadanie. Jest to danie przygotowane z bardzo cienko rozwałkowanego ciasta, yufki, faszerowane najczęściej serem ze szpinakiem. Będąc w Turcji jadłam je z różnymi serami. Zobacz więcej
- dzielę się tym z Wami. Niemniej, aby blog nie stał się nudny, monotonny i monotematyczny, staram się publikować także przepisy z innych działów. Dzisiaj pora na coś z serii obiadowej. Danie tanie, Zobacz więcej
Delikatne, aromatyczne mięsko kurczaka połączone z farszem z boczku…idealny duet Mięso wyszło wilgotne, rozpływające się w ustach…a efekty wizualne powodują natychmiastowy ślinotok Z kurczaka należy Zobacz więcej
Czasem trafią się malutkie udka od kurczaka - takie , ze w sumie nie wiadomo co z nimi zrobić. Mnie się przytrafiło jeszcze gorzej - zostały mi górne części udek mini -mini. Ani to upiec ani ugotować. Zobacz więcej
powstało danie, które znikło ze stołu wcześniej, niż wypracowane faszerowane udka. I tak w domowej kuchni cukinia z marchwią zagościła na stałe. Składniki: 1 średnia cukinia 1 duża marchewka 3 łyżki Zobacz więcej
PIERŚ KURCZAKA FASZEROWANA PIECZONY KALAFIOR PIKANTNA ZUPA POMIDOROWA PIKANTNY SERNICZEK - SUFLET PIZZA PIZZA NA FRANCUSKIM CIEŚCIE PLACKI ZIEMNIACZANE PLACUSZKI LUB MUFFINKI Z MASCARPONE Zobacz więcej
Dzień Dobry Kochani :)Jako, że sezon na paprykę ( taniuśko kilogram po 4 zł w pewnym hipermarkecie ) i grzyby, więc oto wyszło :) Przygotowałam paprykę posiłkując się przepisem J. Oliviera z książki " Zobacz więcej
Pomysł na te krokiety podsunęła mi koleżanka, troszkę jej propozycję zmodyfikowałam wg własnych smaków i tak oto powstały przepyszne naleśniki z mięsem z udek kurczaka Z dodatkiem warzyw i przypraw Zobacz więcej
Jeżeli szukasz pomysłu na przygotowanie obiadu lub kolacji, proponuję soczyste faszerowane udka z kurczaka, pełne pysznych warzyw. czas przygotowania: ok. 20 minut + ok. 55 minut pieczenie 2 porcje: Zobacz więcej
Pamiętam jak w dzieciństwie zajadałam się mięsem z królika. Tata zajmował się wtedy hodowlą królików - teraz namawiam go do tego, żeby ponownie się tym zajął - puki co bezskutecznie... Dziś proponuję Zobacz więcej
O ile indyk zagościł u nas na dobre, to kaczkę i gęś przyrządzamy rzadko, raczej na jakąś okazję. A szkoda, bo są smaczne, wyborne, mają chude, kruchemięsoi można podawać je na wiele sposobów. Dzisiaj Zobacz więcej
białego wina wytrawnego 100 ml wody Wykonanie: Mięso należy dokładnie umyć i poobcinać ze skórek i ścięgien , jest to żmudna i czasochłonna praca. Ja użyłam nóżek, ale następnym razem zastosuję udka Zobacz więcej