udon z pastą sezamową

Emma
Emma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mój Ogródek
Makaron udon.

Makaron udon. 1057

1
Pszenny japoński makaron. Pierwszy raz na naszym stole. Mieliście już okazję wypróbować? Makaron udon z pastą sezamową. 400 g makaronu udon 400 g kapusty bok choy 3 pęczki szczypiorku łyżeczka Zobacz więcej
bosal
bosal Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piąty Smak
Daily bento #16

Daily bento #16 29

0
) szpinak baby oliwa szczypiorek imbir czosnek sos sojowy ostra pasta z papryki olej sezamowy Przygotowanie Makaron wrzucamy do wrzątku i gotujemy ok. 10 minut. Następnie odcedzamy i przez ok. 3 Zobacz więcej
SKŁADNIKI ma 1 porcję: bulion: porcja rosołowa 1 marchew 1 pietruszka 1 cebula kawałek kapusty pekińskiej pieprz baza do zupy: 2 łyżki pasty miso ząbek czosnku łyżeczka startego imbiru 1 łyżka oleju Zobacz więcej
MaryCooking
MaryCooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MaryCooking
Japonia po wegańsku

Japonia po wegańsku 47

1
z makaronem udon Oshizushi (wersja z białą rzodkwią w przepisie) Nasu dengaku Ramen: Ramen z grzybów shiitake Wege miso ramen Dodatki: Dynia gotowana w dashi Yakionigiri Yasai yakitori Sałatka Zobacz więcej
tylife.pl
tylife.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tylife.pl
Tofu Rāmen

Tofu Rāmen 84

3
grzyby shiitake garść suszonych glonów wakame kilka kawałków glonów dashi konbu 2 łyżki pasty miso 1 łyżka pasty z chilli 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka sosu rybnego 2 małe Zobacz więcej
groszku cukrowego lub soi 1 marchewka 5 liści kapusty pekińskiej 4 suszone grzyby shiitake 100g makaronu udon 3 łyżki pasty miso 1 wegańskakostka rosołowa 1 dymka sos sojowy Przygotowanie: Namaczam Zobacz więcej
tylife.pl
tylife.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tylife.pl
Jajangmyeon.

Jajangmyeon. 96

0
Makaron udon z pastą z czarnej fasoli i kurczakiem. Do tego sałatka z ogórka z sezamem w słodkim sosie. Jajangmyeon to tradycyjnekoreańskiedanie. W oryginalne zamiast kurczakawystępuje mięso mielone Zobacz więcej
Ostatnio wzięło mnie na japońskie specjały. Ramen to zupa tradycyjnie przyrządzana w Japonii. Sposób jej wykonania jest zbliżony do naszego polskiego rosołu. Ja postanowiłem zrobić ramen o smaku miso. Zobacz więcej
nensha
nensha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lodówka Otwarta!
Shōyu ramen

Shōyu ramen 40

0
porcje) Rosół: 1 l bulionu dashi (może być instant) ok. 1-1,5 l wywaru mięsnego po gotowaniu mięsa łyżeczka brązowego cukru łyżka sosu sojowego Dodatki: 500g polędwicy wieprzowej zielona część pora Zobacz więcej
czosnku, rozgniecione i posiekane 4 cm korzenia świeżego imbiru 1 cebula, pokrojona w dużą kostkę 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka glonów wakame 1 łyżeczka wina Zobacz więcej
restauracji, wystarczy z dobrym przepisem zrobić zupę w domu. Większość składników na pewno znajdziecie w domu lub lokalnym sklepie, jedynie czego może Wam brakować w spiżarni, to pasta miso, Zobacz więcej
Szakszuka czyli jaja sadzone w aromatycznym, pomidorowym sosie | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie KUCHNIA CHIŃSKA KUCHNIA Zobacz więcej
wegan? Nie jestem weganką, ani nawet wegetarianką i z pełną odpowiedzialnością mogę stwierdzić że wegańska wersja ramenu jest bogata w umami nie mniej niż wersja dla mięsożerców. Mój ramen powstał na Zobacz więcej
na jajangmyeon (자장면) czyli makaron z pastą z czarnej fasoli. Podobno dziennie w Korei zjadane jest 7 milionów miseczek tej potrawy. Całkiem sporo, prawda? Na jej temat pisane są też książki (np. ta Zobacz więcej
aromatyczny sos z pasty sezamowej, octu ryżowego, sosu sojowego, imbiru i cukru, który nadaje sałatce charakteru. Daniem głównym był makaron udon podany w bulionie. Co prawda sam bulion jest Zobacz więcej
smaku, pełen umami połączył się ze słonym miso i kwaskiem octu i wina ryżowego. Do tego neutralne mięso z kurczaka i makaron udon wraz z ziemistą goryczką grzybów desperacko wręcz potrzebowały Zobacz więcej
Makaron udon ze smażonymi warzywami i wędzonym tofu w sosie ostrygowym | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie KUCHNIA CHIŃSKA Zobacz więcej
pieprzu, kawałeczek świeżego imbiru (ok. 2 cm), 1 łyżeczka oleju sezamowego, 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego, niecała łyżeczka sosu sojowego ciemnego, 3/4 paczki warzyw - tzw. mieszanki chińskiej, Zobacz więcej
potraw wymaga zaopatrzenia się w kilka szczególnych produktów, ale jedne zakupy zapewnią nam pomocne składniki na dłuższy okres czasu, ponieważ w daniach tych stosuje się je dosyć oszczędnie. Warto Zobacz więcej
, sok z limonki, liście limonki kaffir i chili. W związku z tym, że trudno u nas dostać galangal, możecie zastąpić go kawałkiem imbiru, który dodatkowo nada zupie rozgrzewającego charakteru Od biedy Zobacz więcej