udziec jelenia

udziec z jelenia – około 1 kg, 1 łyżeczka jagód jałowca, 2 łyżki posiekanego rozmarynu, sól, 5 łyżek octu winnego* Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami, nasmarować octem i dostawić na 24 godziny. Zobacz więcej
Cześć =) Dziś chciałbym pochwalić się potrawą, którą z okazji rocznicy powstania Kasztanowej Kuchni, ugotowała dla mnie moja koleżanka z Kujaw. Jest to udziec z jelenia =) Potrzebne będą: - udziec z Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
pieczony udziec z jelenia

pieczony udziec z jelenia 3541

0
Dzięki uprzejmości kolegi K. znów naszym stole gościła dziczyzna - tym razem w postaci pieczeni z jelenia. Metoda jego przygotowania nie odbiegała znacząco od receptury na pamiętnego dzika, ale - jak Zobacz więcej
sól gruboziarnista tymianek ok 1 kg udźca z jelenia pieprz oliwa z oliwek Przygotowanie: 1. Udziec - myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, cebulę kroimy w paski, czosnek drobniutko siekamy, Zobacz więcej
niego trochę leśnych owoców?" - pomyślałam i czym prędzej zabrałam się do roboty, którą tym razem uprzyjemniał mi również niezastąpiony M. :) Było pysznie, a co najważniejsze udało mi się sprawić, że Zobacz więcej
udziec z jelenia marynowany w wiśniówce i leśnych ziołach | SpiekłaRodem SpiekłaRodem galeria tortów kontakt o mnie zamówienia gru 23, 2014 udziec z jelenia marynowany w wiśniówce i leśnych ziołach Zobacz więcej
Wracamy wspomnieniami do Szkocji. Kulinarnie, mentalnie, poznawczo.Zakupiliśmy udziec jelenia bez kości. Co prawda mrożony, ale na naszej kulinarnej pustyni i taka zdobycz cieszy. Postaramy się zatem Zobacz więcej
Mięso jelenia nieodmienniekojarzy nam się za Szkocją.Jedliśmy tam najlepsze potrawy w kilkudoskonałych restauracjach. Na doświadczeniach tamtejszych Szefów uczyliśmy się gotowywać mięso w domu.Z wielu Zobacz więcej
Kontynuujemy nasze kulinarne doświadczenia z dziczyznąi wspomnienia ze Szkocji. Dziś będziemy dusić udziec jelenia.To jeden ze sposobów na uzyskanie głębokiego smaku z dobrego jakościowo mięsa. Jeśli Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Udziec jeleni z czosnkiem

Udziec jeleni z czosnkiem 2537

1
Przepis na udziec pochodzi z książki "Polska kuchnia myśliwska " Hanny Szymanderskiej. Podaję przepis oryginalny, w uwagach moje zmiany dotyczące sosu, który moim zdaniem wymagał jeszcze dodatkowego Zobacz więcej
Szczerze mówiąc z dziczyzną nie miałem wiele do czynienia w swoim kulinarnym życiu, ale postaram się to bardzo szybko zmienić. Cudowne mięso jelenia, miejscami z lekkim posmakiem wątróbki, dobrze Zobacz więcej
Dzikie jedzenia zagościło ostatnio na naszym stole. Składniki 4 plastry po 2 cm udźca z jelenia 200 g suszonych grzybów 200 g kapusty kiszonej 8 plastrów boczku wędzonego 700 ml bulionu wołowego Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
Pieczeń z jelenia

Pieczeń z jelenia 7115

2
Witam wszystkich czytelników dziś chciałbym przedstawić mój przepis na pieczeń z jelenia. Niestety mięso ciężko u mnie dostać lecz dzięki znajomemu myśliwemu udało się i mogę przedstawić kilka Zobacz więcej
Dziczyzna. Rzadkość na moim stole. Ale teraz jest. I jest pysznie - mięso jest kruche i soczyste - a przy okazji inaczej, wyjątkowo. Bo dla wyjątkowych osób chce się gotować w wyjątkowy sposób. Zobacz więcej
w ten sposób gościły jużna blogu w towarzystwie udźca z jelenia (przepis)tym razem jednak pozwolę sobie Wam przywołać inny istniejący juz przepis do którego nadają się fantastycznie - macie ochotę na Zobacz więcej
zawartości mioglobiny, która jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza. Dla mnie, jedną z najważniejszych cech dziczyzny jest fakt, że mięso to jest wolne od paszy wzbogacanych substancjami Zobacz więcej
kiszone, oraz wiele innych dodatków, które zostaną zaprezentowane w naszych kolejnych przepisach, dotyczących, sarny, jelenia, dzika czy zająca. Zapraszam wszystkich do przygotowania sarny w taki Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 7:33pm, Poniedziaek 23 Stycze 2012. Jaki czas temu kupiam udziec z jelenia i tak sobie lea w zamraarce dusz chwil. W kocu postanowiam zrobi z niego poytek. W pamici wci miaam przepis Zobacz więcej
nakłuwając ją wykałaczką. Jesli wypływa z niej płyn - trzymamy ją nadal w piecu. Pieczeń studziłam w piecu, ale można również ją wyjąć, aby stygła szybciej. Ta odchudzona wersja rzymskiej pieczeni, Zobacz więcej
. Gospodarstwa Agroturystyczne i Restauracje, w której wygrała Restauracja Zagroda Roztocze z Obszy za Udziec z jelenia w sosie myśliwskim podany z ziemniakami rozmarynowymi i snopkami z fasoli. 3. Zobacz więcej