Przepis na udziec jelenia

kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Udziec z jelenia

Udziec z jelenia 8871

Cześć =) Dziś chciałbym pochwalić się potrawą, którą z okazji rocznicy powstania Kasztanowej Kuchni, ugotowała dla mnie moja koleżanka z Kujaw. Jest to udziec z jelenia =) Potrzebne będą: - udziec z Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozkosze-stolu
pieczony udziec z jelenia

pieczony udziec z jelenia 6894

Dzięki uprzejmości kolegi K. znów naszym stole gościła dziczyzna - tym razem w postaci pieczeni z jelenia. Metoda jego przygotowania nie odbiegała znacząco od receptury na pamiętnego dzika, ale - jak Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Udziec z jelenia pieczony

Udziec z jelenia pieczony 4004

udziec z jelenia – około 1 kg, 1 łyżeczka jagód jałowca, 2 łyżki posiekanego rozmarynu, sól, 5 łyżek octu winnego* Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami, nasmarować octem i dostawić na 24 godziny. Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smacznie ugotowane
Pieczeń z jelenia

Pieczeń z jelenia 13148

Witam wszystkich czytelników dziś chciałbym przedstawić mój przepis na pieczeń z jelenia. Niestety mięso ciężko u mnie dostać lecz dzięki znajomemu myśliwemu udało się i mogę przedstawić kilka Zobacz więcej
Uwielbiam ciche poranki w towarzystwie gorącej, świeżozaparzonejkawy, rzadko się zdarzają ale kiedy dopada mnie ta przyjemność to spijam każdą chwilę niczym piankę z wierzchu mojej Latte. Dziś ogród, Zobacz więcej
Od dzieciństwa lubiłam dziczyznę i zawsze chętnie ją jadłam, gdy tylko miałam ku temu okazję. Ostatnio dzięki MAKRO nadarzyła się kolejna taka okazja :) Zwykle tego typu mięso jadałam w wersji bardzo Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Stare Gary
Udziec jeleni z czosnkiem

Udziec jeleni z czosnkiem 2932

Przepis na udziec pochodzi z książki "Polska kuchnia myśliwska " Hanny Szymanderskiej. Podaję przepis oryginalny, w uwagach moje zmiany dotyczące sosu, który moim zdaniem wymagał jeszcze dodatkowego Zobacz więcej
udziec z jelenia marynowany w wiśniówce i leśnych ziołach | SpiekłaRodem SpiekłaRodem galeria tortów kontakt o mnie zamówienia gru 23, 2014 udziec z jelenia marynowany w wiśniówce i leśnych ziołach Zobacz więcej
Lubię dziczyznę – dobrze przygotowaną sarninę, dzika czy też właśnie najszlachetniejszego z nich – jelenia. Nie jadłem dziczyzny od ostatniego wyjazdu do Czech i jak tylko zobaczyłem w sklepie piękne Zobacz więcej
Wracamy wspomnieniami do Szkocji. Kulinarnie, mentalnie, poznawczo.Zakupiliśmy udziec jelenia bez kości. Co prawda mrożony, ale na naszej kulinarnej pustyni i taka zdobycz cieszy. Postaramy się zatem Zobacz więcej
A w niedzielę warto zaszaleć i zrobić sobie taki obiadek ;) Samo zdrowie na jednym talerzu. Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 2 kolorowe marchewki kawałek czerwonej kapusty (około 150 Zobacz więcej
Mięso jelenia nieodmienniekojarzy nam się za Szkocją.Jedliśmy tam najlepsze potrawy w kilkudoskonałych restauracjach. Na doświadczeniach tamtejszych Szefów uczyliśmy się gotowywać mięso w domu.Z wielu Zobacz więcej
aleglodomorek
aleglodomorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
aleglodomorek
Gulasz z jelenia

Gulasz z jelenia 11464

Gulasz z jelenia to ciekawa kompozycja leśnych smaków i zapachów, mięso dość wymagające, ale warte spróbowania. Jeżeli chcemy przygotować to wyjątkowe danie warto zabrać się za nie dzień wcześniej, Zobacz więcej
Myśliwska sztuka kulinarna sięga w Polsce XVI wieku, a na jej rozwój miały niewątpliwie wpływ ogromne uczty magnackie. Zwierzyna była niegdyś wyłącznym pożywieniem człowieka i przez wieki całe Zobacz więcej
Dziczyzna jest bez wątpienia jednym z najbardziej niedocenianych mięs w polskiej kuchni. Udziec z jelenia jest delikatnym i kruchym mięsem, które świetnie nadaje się na obiad, a na dodatek zawiera Zobacz więcej
Zbliża się Sylwester, a z nim tradycyjny noworoczny obiad. To już ostatnie chwile żeby skomponować menu. Proponuję dziczyznę w czerwonym winie. To wykwintna i wbrew pozorom nietrudna do przygotowania Zobacz więcej
Kontynuujemy nasze kulinarne doświadczenia z dziczyznąi wspomnienia ze Szkocji. Dziś będziemy dusić udziec jelenia.To jeden ze sposobów na uzyskanie głębokiego smaku z dobrego jakościowo mięsa. Jeśli Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na danie z dziczyzny, a konkretnie z jelenia. Sam w sobie prosty w przygotowaniu, pachnący rozmarynem i jałowcem, smaczny i sycący. Idealny na zimne jesienne dni.Do przygotowania Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 700 g mięsa z jelenia (wcześniej zamarynowane w przyprawach: rozmaryn, pieprz, szczypta soli- 12 godzin w lodówce) 1 duża cebula biała 1 duża cebula czerwona 4 ząbki czosnku 50 g masła 100 Zobacz więcej
Kasieńka
Kasieńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Plate of Joy
Duszony jeleń w czerwonym winie

Duszony jeleń w czerwonym winie 2123

Dziczyzna kojarzy mi się ze świętami, moja mama przygotowywała duszonego jelenia na obiad w pierwszy dzień świąt. Pachniało w całym domu, a babcia opowiadała jak wiele lat temu dziadek chodził na Zobacz więcej