udziec sarny

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Udziec z sarny pieczony

Udziec z sarny pieczony 2358

2
Udziec sarny (u mnie około 700 g), 100 g słoniny (u mnie solona), 6 jagód jałowca, 7 ziaren pieprzu czarnego, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 listek laurowy, sól Oczyścić mięso ze zbędnych błon i Zobacz więcej
Udziec sarny – ok. 1 kg, 6 jagód jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, 5ziaren ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka listków świeżego tymianku, 50 g słoniny – najlepiej Zobacz więcej
Pieczony udziec sarny z rozmarynowymi ziemniakami Szczęście i dobre oko myśliwego ( wielkie dzięki Adam ;) ) sprawiły, że znowu na moim blogu i w kuchni, zagościła dziczyzna, tym razem sarnina. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
dziczyzna

dziczyzna 3824

1
udziec z sarny z sosem z grzybów comber z sarny karczek z dzika schab z dzika z grzybami schab z dzika pieczona szynka z dzika dzik w czekoladzie karczek cielęcy z dzikiem i grzybami pasztet z dzika Zobacz więcej
Cześć =) Mięso stekowe z sarny jest niezwykle delikatne i potrzebuje zaledwie kilku minut na patelni lub grillu. Zazwyczaj na takie steki wykorzystuje się mięso z udźca sarny. Jego smak nie odbiega Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
Pieczeń z jelenia

Pieczeń z jelenia 9582

2
Witam wszystkich czytelników dziś chciałbym przedstawić mój przepis na pieczeń z jelenia. Niestety mięso ciężko u mnie dostać lecz dzięki znajomemu myśliwemu udało się i mogę przedstawić kilka Zobacz więcej
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dzikie mięso ma zupełnie inny skład od Zobacz więcej
Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dzikie mięso ma zupełnie inny skład od Zobacz więcej
myśliwych w Bieszczadach, nie tylko raczy nas daniami z dzika i sarny, ale też odstąpił mi niedawno pokaźny sarni udziec. Udziec leżał w zamrażalniku, czekając, aż zbiorę się na odwagę by zrobić Zobacz więcej
postanowiłam poczytać coś o przyrządzaniu tego typu mięsa. Znalazłam też fajny przepis w książce "MammaMia - prawdziwa włoska kuchnia" Cristiny Bottari, na mięso z dzika co prawda, ale przecież mięso Zobacz więcej
archiwum Fredrowskie. (...)Osią jej (hrabiny) zainteresowań w rozmowach z leśniczym były oczywiście zwierzyna i ochrona łowiska. Szczególnie jednak i interesowała ją ewentualna obecność dzików. Las Zobacz więcej
księżniczka :) Cielęcina a'la sarna (nazywa się tak z powodu smaku oraz sposobu przyrządzania, nie z powodu niejasnego pochodzenia mięsa): 2 kg cielęciny (udziec albo szynka) 10 ziaren jałowca 150 g Zobacz więcej
Cześć =) Z okazji 1-szej rocznicy powstania bloga Kasztanowa Kuchnia zaprasza na comber z sarny =) Comber jest bardzo miękkim i delikatnym mięsem, które nie wymaga specjalistycznej i Zobacz więcej
bistro mama
bistro mama Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bistro mama
Czulent

Czulent 1554

0
. Zwierzęta,których mięso jest koszerne, muszą mieć rozdwojone kopyto i muszą być przeżuwaczami. Te zwierzęta nie mogą zjadać innych stworzeń (odpadają więc wszystkie drapieżniki), a pozostają krowy, Zobacz więcej
! W MAKRO znajdziemy karkówkę, udziec i comber z jelenia; comber i udziec z sarny, a ponadto łopatkę, gulasz, szynkę i schab z dzika! My następnym razem wybierzemy coś z sarny! Dzisiejsza propozycja Zobacz więcej
, na Podlasiu. Mięso z jelenia, to kwintesencja dziczyzny. Smakuje i pachnie knieją, wiatrem. Idealnymi dodatkami do jelenia, jak i innych rodzajów dziczyzny - są grzyby leśne oraz czerwone, wytrawne Zobacz więcej
Dostaliśmy kiedyś w prezencie kawał udźca sarniego. Długo nie miałam pojęcia, co z niego zrobić, więc tkwił sobie nieszczęśnik w zamrażarce... dopóki przeglądając magazyn „Kuchnia” nie natrafiłam na Zobacz więcej
sarninę wołowiną. Planowałam kupić dzika, ale przywieźli tylko sarninę. Ragu wyszło przepyszne, mięso było bardzo delikatne i praktycznie bez tłuszczu, rozpływało się w ustach. Ragu z sarniny z Zobacz więcej
sarninę wołowiną. Planowałam kupić dzika, ale przywieźli tylko sarninę. Ragu wyszło przepyszne, mięso było bardzo delikatne i praktycznie bez tłuszczu, rozpływało się w ustach. Ragu z sarniny z Zobacz więcej
udźcu z sarny, który przed duszeniem spędził dwa dni w aromatycznej marynacie. Dzisiaj spróbowałem czegoś prostszego - niemarynowanego mięsa z dzika duszonego z cebulą, rozmarynem i paroma innymi Zobacz więcej