udziec wieprzowy

pieczona szynka z dzika łopatka jagnięca udziec jagnięcy pieczeń rzymska z cielęciny karczek cielęcy z dzikiem i grzybami łopatka cielęca z Chutney’em z mango karkówka pieczona domowa wędlina-schab Zobacz więcej
Szynka parmeńska według źródła to rodzaj włoskiej, surowej, podsuszonej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych z kością tradycyjnymi metodami w specyficznym klimacie na terenie prowincji Zobacz więcej
« Wędzone ozorki wieprzowe Czosnek kiszony po Mołdawsku » Udziec z indyka wędzony i pieczony Udziec z indyka wędzony, pieczony Składniki: - uda z indyka - sól 50g/kg - woda Do dużego garnka wlać tyle Zobacz więcej
Prosta kiełbasa prowansalska Składniki: - mięso kl. II wieprzowe 5 kg - mięso z indyka (udziec) 4 kg - mięso kl. III wieprzowe 1kg - pieprz 1,5g/kg - zioła prowansalskie 2g/kg - peklosól 18-22g/kg - Zobacz więcej
/ miód, musztardę i cytrynę / wymieszać na jednolitą emulsje dodać listki bazylii. Polędwiczki umyć, oczyścić i nasmarować emulsją. Odstawić na około 3 godziny. Po tym czasie smażymy na średnim ogniu Zobacz więcej
"Szynka parmeńska(wł.Prosciutto di Parma) – rodzajwłoskiej, surowej, podsuszonejszynkiwytwarzanej z całych udźcówwieprzowychz kością tradycyjnymi metodami w specyficznym klimaciena terenieprowincji Zobacz więcej
Prosciutto to rodzaj surowej, podsuszonej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych. Tradycyjnie wytwarzana jest we Włoszech, w okolicach Parmy, stąd tez bierze się popularna w Polsce nazwa tej Zobacz więcej
mielonego (zmieliłam szynkę wieprzową i kawałek udźca wołowego) 1 cebula (posiekana) 1 jajko 1 łyżka mielonych migdałów 2 łyżki mielonych otrąb owsianych sól, pieprz, płatki chili Sos pęczek koperku Zobacz więcej
Melon Kantalupa jest odmianą melona cukrowego, a jego nazwa pochodzi od zamku Cantalupo, który znajduje się pod Rzymem. W jego okolicach bowiem rozpoczęto jego uprawę. Szynka Szwarcwaldzka wytwarzana Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 146

0
Dania codzienne 1. Pulpety drobiowe w sosie koperkowym podawane z hash browsn 2. Pulpety wieprzowe w sosie własnym 3. Omlette Spanish - coś na śniadanie dobrego 4. Kotlet de voaille 5. Zrazy z Zobacz więcej
Polędwiczki korzenne Polędwiczki z suszonymi pomidorami Polędwiczki miodowo-musztardowe Schab faszerowany pieczarkami Bigos Pieczony udziec z indyka Faszerowana pierś z kurczaka Pieczona pierś indyka Zobacz więcej
Skład: 400g szynki wieprzowej lub udźca wołowego (lub gotowe mielone np: KLIK) 1 średnia cebula 1 kajzerka + 200ml bulionu 3 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz 1 łyżka masła Dodatkowo: 3 małe ogórki Zobacz więcej
Karkrówka
Karkrówka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karkrówka
Lunch boxy do pracy 14

Lunch boxy do pracy 14 240

1
i marchewki - sos grzybowy - kasza pęczak - ogórki kiszone 2. - grillowane sznycle z indyka (marynowane w sosie sojowym, teriyaki, musztardzie, czosnku, imbirze) - mieszanka warzyw na patelnię z Zobacz więcej
izkajurkowska
izkajurkowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
uizywkuchni
Rosół domowy

Rosół domowy 42

0
Rosołek najczęściej wita w mojej kuchni w niedzielę lub podczas chorowania. Bo tak na prawdę jest to zupa, którą każdy lubi. Nie tylko dobrze smakuje, ale też leczy. A z dodatkiem świeżych warzyw i Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Cielęcina pieczona

Cielęcina pieczona 2251

1
Cielęcina pieczona Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Polędwiczki wieprzowe w sosie Cielęcina pieczona Składniki: 800-1000g kawałek cielęciny np. udźca Zobacz więcej
Pieczeń to pyszna wędlinka na kanapki, którą można zrobić z różnymi dodatkami. Na blogu znajdziecie między innymi pieczeń z papryką i serem żółtym oraz pieczeń z jajkiem. Zazwyczaj do przygotowania Zobacz więcej
Duszona wątróbka wieprzowa ulubione danie pana męża. Nigdy nie byłam fanką wątróbki, za to sosiku z duszenia jak najbardziej. I tu następuje podział tak tak jest podział, dla pana męża wątróbka dla Zobacz więcej
Może coś z klasycznej kuchni polskiej? Pokazały się kurki - pychota! Kiedyś bywałem w pewnej krakowskiej restauracji, gdzie serwowano polędwiczki wieprzowe z kurkami. Do dziś pamiętam ten smak, tym Zobacz więcej