udziec wieprzowy

{{headerMessage}}
pieczona szynka z dzika łopatka jagnięca udziec jagnięcy pieczeń rzymska z cielęciny karczek cielęcy z dzikiem i grzybami łopatka cielęca z Chutney’em z mango karkówka pieczona domowa wędlina-schab Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szynka parmeńska według źródła to rodzaj włoskiej, surowej, podsuszonej szynki wytwarzanej z całych udźców wieprzowych z kością tradycyjnymi metodami w specyficznym klimacie na terenie prowincji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Wędzone ozorki wieprzowe Czosnek kiszony po Mołdawsku » Udziec z indyka wędzony i pieczony Udziec z indyka wędzony, pieczony Składniki: - uda z indyka - sól 50g/kg - woda Do dużego garnka wlać tyle Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prosta kiełbasa prowansalska Składniki: - mięso kl. II wieprzowe 5 kg - mięso z indyka (udziec) 4 kg - mięso kl. III wieprzowe 1kg - pieprz 1,5g/kg - zioła prowansalskie 2g/kg - peklosól 18-22g/kg - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
/ miód, musztardę i cytrynę / wymieszać na jednolitą emulsje dodać listki bazylii. Polędwiczki umyć, oczyścić i nasmarować emulsją. Odstawić na około 3 godziny. Po tym czasie smażymy na średnim ogniu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Szynka parmeńska(wł.Prosciutto di Parma) – rodzajwłoskiej, surowej, podsuszonejszynkiwytwarzanej z całych udźcówwieprzowychz kością tradycyjnymi metodami w specyficznym klimaciena terenieprowincji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Prosciutto zazwyczaj je się na surowo, jednak może stać się składnikiem risotta lub makaronu. Jedyny warunek dodajemy ją pod koniec przygotowywania potrawy, gdyż długa obróbka cieplna niszczy Zobacz więcej
rodzynka
rodzynka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszne i zdrowe
Pulpety w sosie koperkowym

Pulpety w sosie koperkowym 364

1
{{headerMessage}}
mielonego (zmieliłam szynkę wieprzową i kawałek udźca wołowego) 1 cebula (posiekana) 1 jajko 1 łyżka mielonych migdałów 2 łyżki mielonych otrąb owsianych sól, pieprz, płatki chili Sos pęczek koperku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Melon Kantalupa jest odmianą melona cukrowego, a jego nazwa pochodzi od zamku Cantalupo, który znajduje się pod Rzymem. W jego okolicach bowiem rozpoczęto jego uprawę. Szynka Szwarcwaldzka wytwarzana Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 188

0
{{headerMessage}}
Dania codzienne 1. Pulpety drobiowe w sosie koperkowym podawane z hash browsn 2. Pulpety wieprzowe w sosie własnym 3. Omlette Spanish - coś na śniadanie dobrego 4. Kotlet de voaille 5. Zrazy z Zobacz więcej
kabamaiga
kabamaiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sto kolorów kuchni
Przepisy Świąteczne

Przepisy Świąteczne 731

0
{{headerMessage}}
Polędwiczki korzenne Polędwiczki z suszonymi pomidorami Polędwiczki miodowo-musztardowe Schab faszerowany pieczarkami Bigos Pieczony udziec z indyka Faszerowana pierś z kurczaka Pieczona pierś indyka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skład: 400g szynki wieprzowej lub udźca wołowego (lub gotowe mielone np: KLIK) 1 średnia cebula 1 kajzerka + 200ml bulionu 3 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz 1 łyżka masła Dodatkowo: 3 małe ogórki Zobacz więcej
Karkrówka
Karkrówka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karkrówka
Lunch boxy do pracy 14

Lunch boxy do pracy 14 342

1
{{headerMessage}}
i marchewki - sos grzybowy - kasza pęczak - ogórki kiszone 2. - grillowane sznycle z indyka (marynowane w sosie sojowym, teriyaki, musztardzie, czosnku, imbirze) - mieszanka warzyw na patelnię z Zobacz więcej
izkajurkowska
izkajurkowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
uizywkuchni
Rosół domowy

Rosół domowy 51

0
{{headerMessage}}
Rosołek najczęściej wita w mojej kuchni w niedzielę lub podczas chorowania. Bo tak na prawdę jest to zupa, którą każdy lubi. Nie tylko dobrze smakuje, ale też leczy. A z dodatkiem świeżych warzyw i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Prosciutto di Parma – jest wytwarzana z lekko solonego udźca wieprzowego. Swój delikatny smak zawdzięcza unikatowemu procesowi produkcji, który polega na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Prosciutto di Parma – jest wytwarzana z lekko solonego udźca wieprzowego. Swój delikatny smak zawdzięcza unikatowemu procesowi produkcji, który polega na Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Cielęcina pieczona

Cielęcina pieczona 4262

1
{{headerMessage}}
Cielęcina pieczona Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Polędwiczki wieprzowe w sosie Cielęcina pieczona Składniki: 800-1000g kawałek cielęciny np. udźca Zobacz więcej
migotka28
migotka28 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Monia miesza i gotuje
Pieczeń z indyka

Pieczeń z indyka 172

2
{{headerMessage}}
Pieczeń to pyszna wędlinka na kanapki, którą można zrobić z różnymi dodatkami. Na blogu znajdziecie między innymi pieczeń z papryką i serem żółtym oraz pieczeń z jajkiem. Zazwyczaj do przygotowania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Duszona wątróbka wieprzowa ulubione danie pana męża. Nigdy nie byłam fanką wątróbki, za to sosiku z duszenia jak najbardziej. I tu następuje podział tak tak jest podział, dla pana męża wątróbka dla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
polędwiczek wieprzowych nie dostałem. Był ładny kawałek wołowiny, więc wyszły bitki wołowe. Skład (3 osoby, dwa obiady): wołowina (udziec lub polędwica) - 50 - 60 dag kurki - ok. 25 -30 dag cebula (w Zobacz więcej