udziec wołowy ze śliwkami

{{headerMessage}}
Przeglądam przepastną książkę z zupami w poszukiwaniu inspiracji. Znajduję coś ciekawego i kompletnie to zmieniam ;) Tak było dziś. 1kg udźca wołowego cebula 4 ząbki czosnku 150g śliwek suszonych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
colcannon został dodatkowo zapieczony pod grillem. Irish stew czyli gulasz po irlandzku 1,2kg udźca wołowego 3 cebule 3 marchewki 12 suszonych śliwek 500ml piwa guinness draft 4 łyżki sosu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
PoniedziałekPosiłekPrzykładowy zestaw dańŚniadaniePasztet drobiowy na liściu sałaty, ogórek kwaszony, pieczywo pełnoziarnisteII ŚniadanieRoladki z bakłażana grillowanego z masą serowąObiadRolada z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wiecie i nie raz robiliście takie eksperymenty w swoich kuchniach. A pomyśleliście kiedyś, że zrobić potrawę do piwa, nie na piwie ? I nie chodzi mi tu o kupno słonych przekąsek, czy zrobienie pizzy. Zobacz więcej
Małgosia Kamila
Małgosia Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pani Kucharka
Bigos na bogato

Bigos na bogato 108

0
{{headerMessage}}
kg kapusty świeżej 1 pętko kiełbasy chorizio (hiszpańska surowa kiełbasa dojrzewająca) 1 pętko dobrej kiełbasy wędzonej 2 kabanosy 300 gr mięsa wieprzowego na gulasz 300 gr mięsa wołowego np. Udziec Zobacz więcej
Zielaczek
Zielaczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielakowo
Pasztet drobiowo - wołowy

Pasztet drobiowo - wołowy 359

0
{{headerMessage}}
:). Kupnych pasztetów nie uznaję ( jedynie na LeTargu pasztet od Wootwórni był spoko ) - zmielić można wszystko, a ja wolę wiedzieć co jem. Ten pasztet jest wykonany z dość chudego mięsa i dużej Zobacz więcej
Fotogoto
Fotogoto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FotoGoto.pl
Dzik z baranem na słodko

Dzik z baranem na słodko 261

0
{{headerMessage}}
VN:F [1.9.22_1171] Niezbędne produkty: 500 gr baraniny, 700 gr dzika, 100 gr masła, 0,5 główki czosnku, 1 jabłko, 1 cebula, 3 łyżki octu winnego, 1 szklanka wina, 200 gr śliwek suszonych, 200 ml Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Bigos

Bigos 353

0
{{headerMessage}}
w zanadrzu świeżą kapustę. Najlepiej spróbować bigos na początku gotowania i ew. od razu ją dodać, żeby zdążyła zmięknąć. Zamiast czerwonego wytrawnego wina i miodu można użyć madery. Składniki: 2 kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W dzisiejszym odcinku klasyki gatunku wyjeżdżamy z ziemi włoskiej do Polski, trochę przez Węgry :) Przedstawiam Wam bowiem mój gulasz wołowy, długo duszony, z cudownymi warzywami. Taką wersję gulaszu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z całodniowego wędrowania zebrali łącznie tylko 1 kg rydzów. Na pocieszenie było wiele innych pyszności. Przeprowadzić warsztaty pomagała mi Ania zhttp://www.kuchennymidrzwiami.pl/ Osobiście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, przypraw, bez dodatku bułki) na liściu sałaty, ogórek kwaszony, pieczywo bezglutenoweII ŚniadanieRoladki z bakłażana grillowanego z masą serowąObiadRolada z udźca indyka, kasza quinea , marchewka z Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Dania na Wielkanoc

Dania na Wielkanoc 396

1
{{headerMessage}}
Schab pieczony faszerowany suszonymi owocami Schab pieczony faszerowany śliwkami Schab po staropolsku ze śliwkami Schab pieczony Szynka pieczona Klops Polędwiczka wieprzowa faszerowana Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Truskawki w wielkim mieście: Bitki cielęce z suszonymi grzybami środa, 4 czerwca 2014 Bitki cielęce z suszonymi grzybami Mama zakodowała mi w podświadomości nie tylko niechęć do mrożenia jedzenia, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżek (35 ml) oliwy 1 duża cebula pokrojona w cienkie plastry 50 g kiełbasy chorizo (obranej z osłonki i pokrojonej w półplasterki) 2 łyżki mąki pszennej 1000 g wołowiny (udźca) pokrojonej w 2-3 cm Zobacz więcej
{{headerMessage}}
skórką 0,5 kg małe płuco 1 wątró... Faszerowany udziec indyka Składniki: udziec indyka 1 (ok. 1,2 kg) peklosól ser żółty 4 plastry pomidory suszone w oliwie 4 jałowiec kilka ziaren ... Ryba w sosie Zobacz więcej
katarzynakachel
katarzynakachel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katarzyna Kachel
Bigos

Bigos 111

0
{{headerMessage}}
w tamtym okresie po prostu potrawy z posiekanego mięsa bądź ryby) z kapustą powstaje nowe, pyszne danie. Wojciech Wielądko w swoim „Kucharzu doskonałym” wydanym w 1783 roku podaje taki przepis na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Najlepszym mięsem jest to pochodzące ze zwierząt z hodowli naturalnych jak polędwica, udziec, czy rumsztyk. Znajdziemy tu przepisy na: pichelsteiner w galarecie, boczek wieprzowy ze śliwkami, smalec Zobacz więcej
KlaraFina
KlaraFina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna czytelnia
Smakując smakowanie

Smakując smakowanie 165

0
{{headerMessage}}
pojawiają się tabele sezonowości warzyw, owoców i ziół, które są niezwykle przydatne, jeśli chcemy gotować zgodnie z cyklem pór roku. Łatwo i szybko można tu sprawdzić, kiedy jest najlepszy czas dla Zobacz więcej
KlaraFina
KlaraFina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna czytelnia
Smakując smakowanie

Smakując smakowanie 225

1
{{headerMessage}}
pojawiają się tabele sezonowości warzyw, owoców i ziół, które są niezwykle przydatne, jeśli chcemy gotować zgodnie z cyklem pór roku. Łatwo i szybko można tu sprawdzić, kiedy jest najlepszy czas dla Zobacz więcej