udziec wołowy ze śliwkami

Przeglądam przepastną książkę z zupami w poszukiwaniu inspiracji. Znajduję coś ciekawego i kompletnie to zmieniam ;) Tak było dziś. 1kg udźca wołowego cebula 4 ząbki czosnku 150g śliwek suszonych Zobacz więcej
colcannon został dodatkowo zapieczony pod grillem. Irish stew czyli gulasz po irlandzku 1,2kg udźca wołowego 3 cebule 3 marchewki 12 suszonych śliwek 500ml piwa guinness draft 4 łyżki sosu Zobacz więcej
płatkami migdałowymiŚrodaPosiłekPrzykładowy zestaw dańŚniadaniePasta z cieciorki z pomidorami suszonymi na słońcu, pomidorki koktajlowe , pieczywo pełnoziarnisteII ŚniadanieAmarantus z Zobacz więcej
do najłatwiejszych, ja akurat musiałam luzować udźce indycze … ale podstawą jest zacięcie i chęć zdobywania doświadczeń ! Danie się udało :D Wszystkim się udało, było naprawdę smacznie. A co Zobacz więcej
Małgosia Kamila
Małgosia Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pani Kucharka
Bigos na bogato

Bigos na bogato 102

0
kg kapusty świeżej 1 pętko kiełbasy chorizio (hiszpańska surowa kiełbasa dojrzewająca) 1 pętko dobrej kiełbasy wędzonej 2 kabanosy 300 gr mięsa wieprzowego na gulasz 300 gr mięsa wołowego np. Udziec Zobacz więcej
Zielaczek
Zielaczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielakowo
Pasztet drobiowo - wołowy

Pasztet drobiowo - wołowy 335

0
:). Kupnych pasztetów nie uznaję ( jedynie na LeTargu pasztet od Wootwórni był spoko ) - zmielić można wszystko, a ja wolę wiedzieć co jem. Ten pasztet jest wykonany z dość chudego mięsa i dużej Zobacz więcej
Fotogoto
Fotogoto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FotoGoto.pl
Dzik z baranem na słodko

Dzik z baranem na słodko 251

0
VN:F [1.9.22_1171] Niezbędne produkty: 500 gr baraniny, 700 gr dzika, 100 gr masła, 0,5 główki czosnku, 1 jabłko, 1 cebula, 3 łyżki octu winnego, 1 szklanka wina, 200 gr śliwek suszonych, 200 ml Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Bigos

Bigos 351

0
w zanadrzu świeżą kapustę. Najlepiej spróbować bigos na początku gotowania i ew. od razu ją dodać, żeby zdążyła zmięknąć. Zamiast czerwonego wytrawnego wina i miodu można użyć madery. Składniki: 2 kg Zobacz więcej
przygotowuję gulasz weekendami - mięsko się dusi i parkoli wesoło, ja zaś tylko go doglądam, kręcąc się po domu i popijając winko. O! Winka też można podlać :) Ale wtedy będzie bardziej wołowina po Zobacz więcej
produktami i jadłam pyszne koszerne potrawy. Udało mi się kupić sok, który zrobił prawdziwą furorę na Małopolskim Festiwalu Smaku - jabłko z pokrzywą z tłoczni owoców Pawłowski oraz produkowany Zobacz więcej
zestaw dańŚniadaniePasta z cieciorki z pomidorami suszonymi na słońcu, pomidorki koktajlowe, pieczywo bezglutenoweII ŚniadanieAmarantus z bananemObiadPulpety z indyka w sosie koperkowym, ryż dziki, Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Dania na Wielkanoc

Dania na Wielkanoc 356

1
. Na stole nie może też zabraknąć innych słodkości. U nas zawsze piecze się serniki, makowce czy keksy. Gościom można też zaproponować torty i ciasta przekładane masami. A co na obiad? Najczęściej Zobacz więcej
się do lasu). Dzięki suszonym grzybom bitki są cudownie aromatyczne, a długie duszenie sprawia, że mięso rozpływa się w ustach. Dodatek ugotowanej na sypko kaszy gryczanej i kiszonego ogórka - Zobacz więcej
łyżek (35 ml) oliwy 1 duża cebula pokrojona w cienkie plastry 50 g kiełbasy chorizo (obranej z osłonki i pokrojonej w półplasterki) 2 łyżki mąki pszennej 1000 g wołowiny (udźca) pokrojonej w 2-3 cm Zobacz więcej
Siostry Marty Anioł Skąd wzięła się nazwa tego wspaniałego ciasta? Któż to wie? Jedno jest pewne: jest wyśmienite i wbrew pozorom łatwe i szybkie w pr... Żołądki drobiowe w pomidorach Składniki: Zobacz więcej
katarzynakachel
katarzynakachel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katarzyna Kachel
Bigos

Bigos 110

0
w tamtym okresie po prostu potrawy z posiekanego mięsa bądź ryby) z kapustą powstaje nowe, pyszne danie. Wojciech Wielądko w swoim „Kucharzu doskonałym” wydanym w 1783 roku podaje taki przepis na Zobacz więcej
„Rasy zwierząt” można przeczytać interesujący tekst na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym. Dzięki ekologicznej hodowli zwierzęta rosną wolniej dzięki czemu mięso ma czas Zobacz więcej
wygodnie tak, jak jest. Często nie chodzi nawet o niższą cenę. Wświecie półproduktów, gotowych wyrobów i sztucznie kreowanych smaków nie trzeba myśleć ani się zbytnio przemęczać, wystarczy otworzyć Zobacz więcej
wygodnie tak, jak jest. Często nie chodzi nawet o niższą cenę. Wświecie półproduktów, gotowych wyrobów i sztucznie kreowanych smaków nie trzeba myśleć ani się zbytnio przemęczać, wystarczy otworzyć Zobacz więcej