udziec z gęsi

Goose leg, stuffed with pate and dried plums Składniki: 1 udko z gęsi 10 dag pasztet z wątróbki 8 śliwek suszonych sól pieprz majeranek oregano Wykonanie: Z gęsiego udka wyluzować i wyciąć kości. Zobacz więcej
Początek roku, to czas podumowań. Sprwdźcie, które przepisy z bloga, cieszyły się największą popularnością: 10. Pieczyste - udziec jagnięcy 9.Bakłażany smażone w oliwie 8.Nalewka dereniowa 7. Zobacz więcej
Nie jest to fasolka po bretońsku, ale coś całkiem podobnego w roli głównej mielony udziec z indyka, pomidory i niewielka ilość fasolki. Składniki: 2 garści fasoli 250 g mielonegoudźcaz indyka pomidory Zobacz więcej
szklanka bulionu pół butelki czerwonego, wytrawnego wina (najlepiej burgunda) kilka gałązek świeżych tymianku i rozmarynu kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego sól do smaku tłuszcz do podsmażenia Zobacz więcej
Składniki : 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 szklanki mąki pszennej + mąka do podsypania 2 jaja szczypta soli Sos pieczarkowy: 0,5 kg fileta z udźca z kurczaka 2 cebule 300 gram pieczarek 1 serek topiony Zobacz więcej
. Może nogi kurze nie są zbyt fotogeniczne, tym bardziej, że moje miały gęsią skórkę :), jednak zaświadczam, że doznania są więcej jak zadowalające. Podawać z lekkim białym winem, najlepiej z tym, Zobacz więcej
(przepis u mnie na blogu) kilka ziemniaków na frytki z piekarnika jajko smalec z gęsi papryka żółta pomidor sałata czerwona cebula zioła prowansalskie tymianek oliwa z oliwek sok z cytryny Zobacz więcej
znakomitym dodatkiem do sarniny są warzywa korzenne, grzyby i kasztany jadalne. Natomiast wiosną i latem wszelkie zielone sałaty, rukola, szparagi. Potrzebne będą: - tłuszcz do smażenia, najlepiej Zobacz więcej
- 3 kilogramową gęsią to szkoda sobie głowę zawracać a na drugą jakoś nie miałam natchnienia. No i zdecydowanie z ptactwa u nas najbardziej lubiany jest kurczak. Tak więc zostańmy przy kurczaku. Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Pasztet z gęsi

Pasztet z gęsi 2914

0
Po sukcesie świątecznego pasztetu postanowiłem pójść za ciosem i przygotować kolejny. Inny zarówno pod względem składu, sposobu przygotowania jak i formy, którą wzbogaciłem o wersję o przeznaczoną do Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Bigos

Bigos 350

0
wędzonej kiełbasy 100 g szynki 50 g smalcu z gęsi 50 g suszonych borowików 2 spore cebule kubek czerwonego wytrawnego wina 100-150 g suszonych wędzonych śliwek 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 Zobacz więcej
marchewkę, ziemniaki i cebulę.Po godzinie pieczenia dodaj je do mięsa i piecz przez kolejne 1,5 godziny. Udziec jest gotowy! Wyjątkowo soczysty i aromatyczny. Popularne: Pozbądź się uciążliwych Zobacz więcej
Cześć =) Jagnięcina staje się pomału, obok gęsiny, jednym z ulubionych mięs Kasztanowej Kuchni, choć jak na razie, specjalizuje się w niej przede wszystkim Agnieszka. Ja moją przygodę z jagnięciną Zobacz więcej
schabowy z duszonymi warzywami Szynka z jelenia Sałatka z awokado, pomidorem i rukolą Wrześniowy obiad u babci Krysi Stek jagnięcy (3) z karkówki Szaszłyki drobiowe (2) Jajko sadzone (3) z sałatką Zobacz więcej
smaki kolorowych warzyw, w tym słodkiej kukurydzy, doskonale kontrastują z wytrawnym smakiem mięsa, a całość łączy smakowity, pikantny sos na bazie piwa. Potrzebne będą (na 8-10 porcji) -500g suchej Zobacz więcej
, więc nie mogłam po tym odgadnąć. Trudno mi było się skupić na jedzeniu, a zaczęliśmy od półgęska z gęsi kołudzkiej. Dalej była zupa, nieco inna, niż moja, z kapustą słynną z okolic Unisławia. Zobacz więcej
- z tagiatelle 14. Staropolska limoniata 15. Okoń na biało z pietruszką i migdałami 16. Filet z dorsza z agrestem 17. Węgorz po toruńsku z piernikiem i szafranem 18. Leszcz pieczony z kiszoną kapustą Zobacz więcej
nie to przejścia! Naprawdę, wielokrotnie nawet nie zdajemy sobie sprawy z naszego zamiłowania do produktów węglowodanowych. Możemy jeść: mięsa chude (cielęcina, konina, chuda wołowina) ryby Zobacz więcej
nie to przejścia! Naprawdę, wielokrotnie nawet nie zdajemy sobie sprawy z naszego zamiłowania do produktów węglowodanowych. Możemy jeść: mięsa chude (cielęcina, konina, chuda wołowina) ryby Zobacz więcej
. Z uznaniem wyrazili się o okrasie z gęsi i kiełbasie z weka. Zachwycili się też nalewką z pędów sosny i owoców dzikiej róży. Za najlepszą potrawę uznano udziec z jelenia Adama Pozorskiego z Wirt. Zobacz więcej