udziec z jelenia

udziec z jelenia – około 1 kg, 1 łyżeczka jagód jałowca, 2 łyżki posiekanego rozmarynu, sól, 5 łyżek octu winnego* Mięso umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami, nasmarować octem i dostawić na 24 godziny. Zobacz więcej
Cześć =) Dziś chciałbym pochwalić się potrawą, którą z okazji rocznicy powstania Kasztanowej Kuchni, ugotowała dla mnie moja koleżanka z Kujaw. Jest to udziec z jelenia =) Potrzebne będą: - udziec z Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
pieczony udziec z jelenia

pieczony udziec z jelenia 4854

0
Dzięki uprzejmości kolegi K. znów naszym stole gościła dziczyzna - tym razem w postaci pieczeni z jelenia. Metoda jego przygotowania nie odbiegała znacząco od receptury na pamiętnego dzika, ale - jak Zobacz więcej
nas jesiennymi klimatami. Jakzwyklezapomniałam okryć rośliny na zimę, zastanawiam się czy ten delikatny mróz im zaszkodzi. Przyglądając się niezagospodarowanym leśnym terenom na wprost mojego tarasu Zobacz więcej
niego trochę leśnych owoców?" - pomyślałam i czym prędzej zabrałam się do roboty, którą tym razem uprzyjemniał mi również niezastąpiony M. :) Było pysznie, a co najważniejsze udało mi się sprawić, że Zobacz więcej
udziec z jelenia marynowany w wiśniówce i leśnych ziołach | SpiekłaRodem SpiekłaRodem galeria tortów kontakt o mnie zamówienia gru 23, 2014 udziec z jelenia marynowany w wiśniówce i leśnych ziołach Zobacz więcej
Wracamy wspomnieniami do Szkocji. Kulinarnie, mentalnie, poznawczo.Zakupiliśmy udziec jelenia bez kości. Co prawda mrożony, ale na naszej kulinarnej pustyni i taka zdobycz cieszy. Postaramy się zatem Zobacz więcej
Mięso jelenia nieodmienniekojarzy nam się za Szkocją.Jedliśmy tam najlepsze potrawy w kilkudoskonałych restauracjach. Na doświadczeniach tamtejszych Szefów uczyliśmy się gotowywać mięso w domu.Z wielu Zobacz więcej
Kontynuujemy nasze kulinarne doświadczenia z dziczyznąi wspomnienia ze Szkocji. Dziś będziemy dusić udziec jelenia.To jeden ze sposobów na uzyskanie głębokiego smaku z dobrego jakościowo mięsa. Jeśli Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Udziec jeleni z czosnkiem

Udziec jeleni z czosnkiem 2703

1
Przepis na udziec pochodzi z książki "Polska kuchnia myśliwska " Hanny Szymanderskiej. Podaję przepis oryginalny, w uwagach moje zmiany dotyczące sosu, który moim zdaniem wymagał jeszcze dodatkowego Zobacz więcej
Szczerze mówiąc z dziczyzną nie miałem wiele do czynienia w swoim kulinarnym życiu, ale postaram się to bardzo szybko zmienić. Cudowne mięso jelenia, miejscami z lekkim posmakiem wątróbki, dobrze Zobacz więcej
Dzikie jedzenia zagościło ostatnio na naszym stole. Składniki 4 plastry po 2 cm udźca z jelenia 200 g suszonych grzybów 200 g kapusty kiszonej 8 plastrów boczku wędzonego 700 ml bulionu wołowego Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
Pieczeń z jelenia

Pieczeń z jelenia 9263

2
Witam wszystkich czytelników dziś chciałbym przedstawić mój przepis na pieczeń z jelenia. Niestety mięso ciężko u mnie dostać lecz dzięki znajomemu myśliwemu udało się i mogę przedstawić kilka Zobacz więcej
Dziczyzna. Rzadkość na moim stole. Ale teraz jest. I jest pysznie - mięso jest kruche i soczyste - a przy okazji inaczej, wyjątkowo. Bo dla wyjątkowych osób chce się gotować w wyjątkowy sposób. Zobacz więcej
w ten sposób gościły jużna blogu w towarzystwie udźca z jelenia (przepis)tym razem jednak pozwolę sobie Wam przywołać inny istniejący juz przepis do którego nadają się fantastycznie - macie ochotę na Zobacz więcej
zawartości mioglobiny, która jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza. Dla mnie, jedną z najważniejszych cech dziczyzny jest fakt, że mięso to jest wolne od paszy wzbogacanych substancjami Zobacz więcej
zawartości mioglobiny, która jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza. Dla mnie, jedną z najważniejszych cech dziczyzny jest fakt, że mięso to jest wolne od paszy wzbogacanych substancjami Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 7:33pm, Poniedziaek 23 Stycze 2012. Jaki czas temu kupiam udziec z jelenia i tak sobie lea w zamraarce dusz chwil. W kocu postanowiam zrobi z niego poytek. W pamici wci miaam przepis Zobacz więcej
nakłuwając ją wykałaczką. Jesli wypływa z niej płyn - trzymamy ją nadal w piecu. Pieczeń studziłam w piecu, ale można również ją wyjąć, aby stygła szybciej. Ta odchudzona wersja rzymskiej pieczeni, Zobacz więcej
. Gospodarstwa Agroturystyczne i Restauracje, w której wygrała Restauracja Zagroda Roztocze z Obszy za Udziec z jelenia w sosie myśliwskim podany z ziemniakami rozmarynowymi i snopkami z fasoli. 3. Zobacz więcej