udziec z kaczki

Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 248

0
Dania autorskie 1. Filet z perliczki marynowany w soku z pora z dodatkiem marchewki zasmażanej i gotowanego pora 2. Polędwica wołowa z warzywami 3. Pierś z kurczaka nadziewana kaszą gryczaną 4. Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Pieczona kaczka

Pieczona kaczka 5947

1
Rozmaite pieczenie – kaczki, kurczaki, schaby, pieczone szynki i karkówki, gicz jagnięca i udziec wołowy – doskonale nadają się na uroczysty rodzinny posiłek. Pracy mało, jedzenia dużo i ten Zobacz więcej
Dzisiejszy pomysł na obiad zrodził się z pozostałości po poprzednim daniu. Lubię piec duże kawałki mięsa – całego kurczaka, kaczkę, duży udziec jagnięcy czy pieczeń wołową. Zalet tego jest mnóstwo, po Zobacz więcej
Jego wysokość, indyk. Kilka dni temu jedliśmy na obiad indyka w suszonych owocach. Całkiem fajna potrawa, a jej wykonanie nie jest trudne. Z całej rodziny to chyba mi najmniej smakowało, bo oni wręcz Zobacz więcej
Zgodnie z tym, co napisałam na stronie na fb (klik) – wrzucam przepis na danie, które idealnie pasuje na świąteczny obiad. Nie jest wcale trudne w wykonaniu i świetnie smakuje. U mnie w domu Zobacz więcej
rodzajów mięsa (wołowe, indyk, kura, ja uwielbiam także rosół z kaczki i królika) * mięso powinno być świeże (nie mrożone) i z tzw. "młodych sztuk" lub z własnego chowu. * mięsa powinno być tyle, aby Zobacz więcej
samemu a potem cieszyć się smakiem pysznego mięsa. składniki: 1 kaczka, niezbyt duża 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka pieprzu mielonego ok. 2 łyżeczek soli FARSZ - ok. 1/2 kg mięsa z indyka - udziec Zobacz więcej
znakomitym dodatkiem do sarniny są warzywa korzenne, grzyby i kasztany jadalne. Natomiast wiosną i latem wszelkie zielone sałaty, rukola, szparagi. Potrzebne będą: - tłuszcz do smażenia, najlepiej Zobacz więcej
Mam kaczkę i nie zawaham się jej upiec. Ale najpierw kaczucha musi się wyluzować tzn. ja pomogę i ją wyluzuję :D A potem niech się wypcha i już, gotowe, do pieca. Gdy będzie rumiana i mięciutka Zobacz więcej
inne kawałki mięsa. Jestem fanką galantyn z kurczaka i kaczki, które są o tyle pracochłonne,iż trzeba je wyluzować. Tu potrzeba trochę wprawy. Natomiast parzony schab,czy szynka w słonej zalewie to Zobacz więcej
chętnie bym spróbowała czytając samą nazwę. Zaczęliśmy od zup, choć właściwie nie, zaczęliśmy od „poczekajek” - ciepłych bułeczek, oraz chleba wypiekanego w restauracji (tu ode mnie plus) do których Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Bigos

Bigos 344

0
śliwek czy jałowca. Im więcej rodzajów mięs tym lepiej, dziczyzna bardzo mile widziana. Ja w tym roku akurat jej nie miałem i dlatego użyłem kaczki. Generalnie nie ma co oszczędzać, bo wiadomo, im Zobacz więcej
serwować dużo pyszności. Dzisiaj mam dla Was kaczkę. Konkretnie udka z kaczki. Robiłam je drugi raz w życiu, wyszły duuużo lepsze niż za pierwszym. Mięso miękkie, soczyste, aromatyczne. Zobacz więcej
Pod tą dziwną nazwą kryją się pulpety z kaczki oraz udźca indyka zawinięte w boczek, uduszone w pomidorowym sosie. Dodatek pomarańczy, cynamonu oraz goździków przenosi to danie prosto na świąteczny Zobacz więcej
na noc, a następnie upiekłam. W sezonie mój balkon zamienia się w mini zielnik. To namiastka tego, o czym marzę. I jednocześnie powrót myślami do dzieciństwa, gdzie rodzice mieli własne pole (tak, Zobacz więcej
Soczysty kawałek schabu, kurczak pieczony z chrupiącą skórką czy udziec z indyka prosto z pieca, to najlepszy pomysł na weekendowy obiad w październiku i listopadzie. To jedyny czas w roku, kiedy Zobacz więcej
będę polować na kawałek kaczki lub królika ;) Naoglądałam się ostatnio trochę Rachel Khoo (książeczka jest już u mojego brata, teraz czekam aż ruszy się on z nią na pocztę i pośle ją do mnie) i Zobacz więcej
patelni grillowej. Mięso jagnięce jest miękkie, nie takie jak krowie steki, czy piersi z kaczki lub gęsi, więc o miękkość nie musimy się martwić. Z combra lub polędwicy warto robić na krwiście, bo to Zobacz więcej
z kaczki, - tacka warzyw, - przyprawy: * pieprz czarny, (łyżka) * pieprz ziołowy, (opakowanie całe), * vegeta (najlepiej domowa, do smaku), - cebula - 75 dag - masło, dużo masła. Gotujemy wywar Zobacz więcej
bezmięsne(1) dania mięsne(3) desery(17) drób(17) dziczyzna(13) gołąbki(2) gościny w restauracjach(4) grill(11) grzyby(3) gęsina(11) inne(13) jagnięcina(5) jajka(19) kaczka(2) kanapki(24) kapuśniak(4) Zobacz więcej