udziec z sarniny

{{headerMessage}}
Wszelkie rzadziej pieczone mięsiwa jak jagnięcina, sarnina, dziczyzna zawsze kojarzą mi się sarmatami z sumiastymi wąsami, Kmicicem, Zagłobą i ucztami przy suto zastawionych stołach. Doświadczenie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najlepsze na mrozy jest oczywiście rozgrzewające jedzenie. Zimą sprawdzają się szczególnie gulasze, np. ten - z sarniny, z dodatkiem chili i gorzkiej czekolady. Długo gotowane mięso i aromatyczny, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
księżniczka :) Cielęcina a'la sarna (nazywa się tak z powodu smaku oraz sposobu przyrządzania, nie z powodu niejasnego pochodzenia mięsa): 2 kg cielęciny (udziec albo szynka) 10 ziaren jałowca 150 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
fajnie, dlatego też swoje pierwsze podejście do dziczyzny uważam za bardzo udane:) Składniki: na 4 porcje 600 g sarniny (z udźca) 2 małe marchewki 1 mała pietruszka (korzeń) łodyga selera naciowego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć =) Z okazji 1-szej rocznicy powstania bloga Kasztanowa Kuchnia zaprasza na comber z sarny =) Comber jest bardzo miękkim i delikatnym mięsem, które nie wymaga specjalistycznej i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niedzielny obiad. Arizoński gulasz z sarniny z jagodami jałowca - 1,2 kg sarniny (z udźca), pokrojone w 2 cm kostkę - 6 łyżek mąki - sól, pieprz - 2 łyżki oliwy - 3 cebule - 3 marchewki - 3 łodygi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dostaliśmy kiedyś w prezencie kawał udźca sarniego. Długo nie miałam pojęcia, co z niego zrobić, więc tkwił sobie nieszczęśnik w zamrażarce... dopóki przeglądając magazyn „Kuchnia” nie natrafiłam na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sarninę wołowiną. Planowałam kupić dzika, ale przywieźli tylko sarninę. Ragu wyszło przepyszne, mięso było bardzo delikatne i praktycznie bez tłuszczu, rozpływało się w ustach. Ragu z sarniny z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczony udziec sarny z rozmarynowymi ziemniakami Szczęście i dobre oko myśliwego ( wielkie dzięki Adam ;) ) sprawiły, że znowu na moim blogu i w kuchni, zagościła dziczyzna, tym razem sarnina. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Księdze Czekolady" zobaczyłam przepis na sarninę w sosie czekoladowym, postanowiłam w podobny sposób przyrządzić jagnięcinę. Przepis zmodyfikowałam, dostosowując go do własnego gustu kulinarnego. Jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sarninę wołowiną. Planowałam kupić dzika, ale przywieźli tylko sarninę. Ragu wyszło przepyszne, mięso było bardzo delikatne i praktycznie bez tłuszczu, rozpływało się w ustach. Ragu z sarniny z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, na oglądanie. Trochę eksperymentuję w kuchni, trochę piekę, trochę gotuję, trochę kombinuję. Zobaczymy, co z tego będzie. A w kuchni blogowej? Jak zwykle przygotowałam dla Was coś pysznego. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię dziczyznę – dobrze przygotowaną sarninę, dzika czy też właśnie najszlachetniejszego z nich – jelenia. Nie jadłem dziczyzny od ostatniego wyjazdu do Czech i jak tylko zobaczyłem w sklepie piękne Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Sarna w chlebie

Sarna w chlebie 729

0
{{headerMessage}}
dobrze :) Oczywiście z dziczyzną smakuje najlepiej, ale jeśli nie macie dostępu do takiego mięsa albo nie możecie sobie na nie pozwolić, użyjcie wieprzowiny (np. mięsa od szynki) albo wołowiny (np. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pewnej bardzo zielonej wyspy, muszę zanotować w moim prywatnym, blogowym, kulinarnym pamiętniku swoje pierwsze, bliskie spotkania z dziczyzną :) Zanim wyjechałam na urlop, przypadkowo i Zobacz więcej
komarka
komarka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Every Cake You Bake
Sarnina w dzikim sosie

Sarnina w dzikim sosie 3548

5
{{headerMessage}}
, nie ma wątpliwości, że dziczyzna odgrywała w kuchni staropolskiej ogromną rolę. Postanowiłam więc przy okazji festiwalu kuchni polskiej, po raz drugi zmierzyć się z sarniną, której tym razem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kofty z sarniny, to brzmi ekskluzywnie. Moja dzisiejsza propozycja i jednocześnie wczorajszy "świąteczny obiad" to połączenie dwóch światów, połączenie rodzimej zwierzyny, skądinąd mięsa najzdrowszego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zacznę należeć się do tej pierwszej... :) Sarnina jest nie tylko smacznym, ale bardzo zdrowym mięsem - chudym, pochodzącym od zwierząt, które żywią się "naturalnie" i nie są karmione modyfikowanymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
krojona w plastry kacza pierś. Do Merlota idealna byłaby grillowana kaczka, udziec barani, żeberka jagnięce, sarnina lub polędwica wołowa. Do Ponot Noir zjedlibyśmy polędwice wieprzową, delikatną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kulinarny marazm. Wchodzę do kuchni i jak ten chochoł bujam się między lodówką a kuchenką, ostatecznie sięgając po pieczywo z serem. Moja inwencja twórcza osiągnęła poziom zera, chociaż poza tym czuję Zobacz więcej