udziec z sarny

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Udziec z sarny pieczony

Udziec z sarny pieczony 2246

2
Udziec sarny (u mnie około 700 g), 100 g słoniny (u mnie solona), 6 jagód jałowca, 7 ziaren pieprzu czarnego, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 listek laurowy, sól Oczyścić mięso ze zbędnych błon i Zobacz więcej
Udziec sarny – ok. 1 kg, 6 jagód jałowca, 10 ziaren pieprzu czarnego, 5ziaren ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 1 łyżeczka soli, 1 łyżka listków świeżego tymianku, 50 g słoniny – najlepiej Zobacz więcej
Pieczony udziec sarny z rozmarynowymi ziemniakami Szczęście i dobre oko myśliwego ( wielkie dzięki Adam ;) ) sprawiły, że znowu na moim blogu i w kuchni, zagościła dziczyzna, tym razem sarnina. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
dziczyzna

dziczyzna 3736

1
udziec z sarny z sosem z grzybów comber z sarny karczek z dzika schab z dzika z grzybami schab z dzika pieczona szynka z dzika dzik w czekoladzie karczek cielęcy z dzikiem i grzybami pasztet z dzika Zobacz więcej
Cześć =) Mięso stekowe z sarny jest niezwykle delikatne i potrzebuje zaledwie kilku minut na patelni lub grillu. Zazwyczaj na takie steki wykorzystuje się mięso z udźca sarny. Jego smak nie odbiega Zobacz więcej
zambi88
zambi88 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smacznie ugotowane
Pieczeń z jelenia

Pieczeń z jelenia 9269

2
myśliwska jałowiec(owoce) rozmaryn czosnek cebula oliwa z oliwek ok 100 ml musztarda (u mnie dijon) czerwone wytrawne wino ok 250 ml tymianek sól i pieprz liść laurowy ziele angielskie śmietana masło Zobacz więcej
, świeżej sałatki, żurawiny, ogórków kiszonych i sosu czosnkowego. Tak podanego jelenia zjadłem z okazji Dnia Dziecka, na który zaprosili mnie rodzice i ciotka Hanka, do poznańskiej restauracji "U Zobacz więcej
, świeżej sałatki, żurawiny, grzybków marynowanych i sosu czosnkowego. Tak podaną sarnę zjadłem z okazji swoich urodzin, w poznańskiej restauracji "U myśliwych", którą serdecznie polecam. Mięso z Zobacz więcej
myśliwych w Bieszczadach, nie tylko raczy nas daniami z dzika i sarny, ale też odstąpił mi niedawno pokaźny sarni udziec. Udziec leżał w zamrażalniku, czekając, aż zbiorę się na odwagę by zrobić Zobacz więcej
Wczoraj do mojego taty zadzwonił jego znajomy z pytaniem czy chcielibyśmy jakieś mięsko, bo właśnie wrócił z polowania i mógłby coś przywieźć. Tata zadał to pytanie mi, a ja oczywiście z zadowoleniem Zobacz więcej
że hrabina była miłośniczką polowań. Tym razem korzystam z przepisu Gordona Ramsaya, choć składniki wydają mi się charakterystyczne dla polskiej kuchni. (zmodyfikowany przepis Gordona Ramsaya z Zobacz więcej
łyżki masła 1 szklanka śmietany (gęstej - 18%) sól, pieprz Umyte, osuszone mięso natrzeć grubo tłuczonym jałowcem i naszpikować paskami słoniny. Zagotować wino z octem oraz szklanką wody i wrzątkiem Zobacz więcej
Cześć =) Z okazji 1-szej rocznicy powstania bloga Kasztanowa Kuchnia zaprasza na comber z sarny =) Comber jest bardzo miękkim i delikatnym mięsem, które nie wymaga specjalistycznej i Zobacz więcej
bistro mama
bistro mama Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bistro mama
Czulent

Czulent 1524

0
. Zwierzęta,których mięso jest koszerne, muszą mieć rozdwojone kopyto i muszą być przeżuwaczami. Te zwierzęta nie mogą zjadać innych stworzeń (odpadają więc wszystkie drapieżniki), a pozostają krowy, Zobacz więcej
! W MAKRO znajdziemy karkówkę, udziec i comber z jelenia; comber i udziec z sarny, a ponadto łopatkę, gulasz, szynkę i schab z dzika! My następnym razem wybierzemy coś z sarny! Dzisiejsza propozycja Zobacz więcej
mocno czerwony (czy wręcz ciemny) kolor, to oznaka większej zawartości mioglobiny, która jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza. Dla mnie, jedną z najważniejszych cech dziczyzny jest fakt, że Zobacz więcej
jeżeli przyrządzę go w szybkowarze, który największą chabaninę zamieni w miękkie mięso ;) Najpierw 2 dni marynowałam mięso w czerwonym winie, później obsmażyłam i dusiłam... i dusiłam... i dusiłam, Zobacz więcej
Dziczyzna. U jednych budzi zachwyt, u innych kontrowersje. Mieszkańcy północnych Włoch często przyrządzają dania z dziczyzny - dzika, sarny czy zajęcy. U nas ciężko dzikie mięso dostać i nie jest ono Zobacz więcej
Dziczyzna. U jednych budzi zachwyt, u innych kontrowersje. Mieszkańcy północnych Włoch często przyrządzają dania z dziczyzny - dzika, sarny czy zajęcy. U nas ciężko dzikie mięso dostać i nie jest ono Zobacz więcej
udźcu z sarny, który przed duszeniem spędził dwa dni w aromatycznej marynacie. Dzisiaj spróbowałem czegoś prostszego - niemarynowanego mięsa z dzika duszonego z cebulą, rozmarynem i paroma innymi Zobacz więcej