Przepis na ujarzmianie

Powiązane przepisy:

Dziś moje pierwsze zmagania z maszyną do szycia, którą dostałam w prezencie od teściowej :) Stary poczciwy trzydziestoletni, ale nie używany, "Łucznik" :) Efektem pierwszej potyczki jest poszewka na Zobacz więcej
Skorzonera, salsefia, wężymord, zimowe szparagi … te warzywo niejedno ma imię. Nie wygląda zachęcająco – z wierzchu czarne, powyginane korzenie. W środku białe. Podobno trafiło na nasze stoły przez Zobacz więcej
Pizza – postrach i marzenie sportowców i odchudzających się w wersji ujarzmionej! Postrach, bo zniechęca wysoką zawartością tłuszczu, dużą zawartością węglowodanów z białej mąki i wysoką Zobacz więcej
Przez wiele tygodni spać nie mogłam po nocach. Dumałam, kombinowałam, próbowałam znaleźć na nią metodę. Za dnia kosztowałam jej ze wszystkim, co w ręce wpadało - daremnie, bo żadne ze spontanicznych Zobacz więcej
Cynamonka
Cynamonka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cynamon w kuchni
Babuszka kakaowa

Babuszka kakaowa 114

Dzień dobry o poranku! Wstałam dziś wcześniej niż zazwyczaj i stwierdziłam, że po zjedzeniu śniadania od razu przyjdę tutaj, aby przekazać Wam ten przepis. Później zapewne nie będzie już czasu, więc… Zobacz więcej
Pizza – postrach i marzenie sportowców i odchudzających się w wersji ujarzmionej! Postrach, bo zniechęca wysoką zawartością tłuszczu, dużą zawartością węglowodanów z białej mąki i wysoką Zobacz więcej
zjedz_mnie
zjedz_mnie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zjedz_mnie
Na wypasie ;]

Na wypasie ;] 207

Na wypasie ;] Krótka, ale za to bycza relacja z... Dzikiego Zachodu ;] Poniosło mnie na maksa. Tak narozrabiałam, że uroki aresztu mam za sobą. Rany, jakie twarde dechy ;] Wypłukiwałam też złoto. Zobacz więcej
chilifiga
chilifiga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chilifiga
Na deser łożysko czy jaglanka?

Na deser łożysko czy jaglanka? 122

Żywieniowa wariatka znów uruchomiła wyszukiwarkę produktów arcyzdrowych (raczej prozdrowotnych, bo jedzenie nie może być zdrowe, z tego samego powodu, dla którego nie może być chore). No i jest! Zobacz więcej
Taka ochota mnie naszła na truskawki. I na dżem. Pokombinowałam trochę i mi wyszło to cudo. Nie mogłam się zdecydować, jakie zioło dodać. Bazylii nie miałam (dopiero nieśmiało się przebiła przez Zobacz więcej
Ostatni przepis z okazji roku Bezmięsnego Kreta w Republice Czeskiej :-) Potrzebujemy: 500 g mąki kostkę drożdży szklankę mleka sojowego (ja miałam wersję light J) szklankę maku wrzątek 3 torebki Zobacz więcej
Mam dla Was kolejny przepis do którego przygotowałam video, choć mocnozastanawiałam się czy mam je opublikować. Moje pierwsze kroki w tworzeniu contentu video są lepsze i gorsze, nadal walczę ze Zobacz więcej
Gonia
Gonia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Modern Taste
Stylizacja jedzenia cz. 2

Stylizacja jedzenia cz. 2  97

Zapraszam na kolejną część wpisu o stylizacji żywności. Część pierwszą znajdziecie tu (klik) Uwielbiam fotografować makarony. Nie zawsze jest to jednak łatwe, bo bywają takie, które po przygotowaniu Zobacz więcej
Gdybym mogła zamknąć zapach w słoiku, to w spiżarni obok dżemów truskawkowych i soku z malin stałyby zapasy zapachu. Najgorsze jest to, że nawet trudno go opisać. Jest w nim na pewno dużo słońca, jest Zobacz więcej
milka1204
milka1204 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pszczółkowe gotowanie
A w czwartek: zaalouk

A w czwartek: zaalouk 115

Wzięłam parę dni wolnego. Jest kilka spraw, które muszę pozałatwiać, a niestety, czasu po pracy jest niewiele, by to wszystko ogarnąć. Najgorsze są wszechobecne kolejki i czekanie, do tego dochodzi Zobacz więcej
Mieszkańcy wysp Pacyfiku nazywają palmę kokosową „drzewem życia”, a kokos „lekarstwem na wszelkie choroby”. Ten wyjątkowy owoc jest również jednym z moich ulubionych (lubię wszystko co ma zapach i Zobacz więcej
Ponieważ do Gruczna wielki sentyment z Moim Szczęściem mamy, to i gdy na XX lecie niejaki Jarek Pająkiem zwany, nas zaprosił, odmówić nie mogliśmy. Zapakowaliśmy gościniec, bo z pustymi łapami pchać Zobacz więcej
Ile to ja miałam kłopotu z żelatyną. Trudno powiedzieć i zliczyć. Jednak, aby lepiej zrozumieć żelatynę zacznijmy od początku.Żelatyna to tak na prawdę mieszaniną białek i peptydów. Żelatyna ma w Zobacz więcej
Rok 1872. W londyńskim klubie kilku dżentelmenów omawiało aktualne wydarzenia, m.in. założenia jednego z podróżników, iż świat możnaobjechaćdookoła w 80 dni. W wyniku dyskusjidoszło do zakładu Zobacz więcej
Na polskim rynku wydawniczym dostępnych jest wiele publikacji dotyczących fotografii cyfrowej – lepszych igorszych, dla mniej lub bardziej zaawansowanych użytkowników. Jedne koncentrują się na Zobacz więcej
Jeśli tak jak ja zastanawiałeś się skąd ten zachwyt nad kawałkiem mięsa, jak ludzie mogą dyskutować godzinami o sposobach… Artykuł Warsztaty Ujarzmiania mięsa w TasteCenter Electrolux pochodzi z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: