Przepis na ultralekka

Powiązane przepisy:

Bezglutenowe, ultralekkie placuszki Niedawno sprawiłam sobie specjalną patelnię do placków i musiałam ją przetestować :) a że jestem aktualnie pod urokiem mąki kukurydzianej, wykorzystałam przepis z Zobacz więcej
2 białka (ok. 60 g) 1 żółtko ( ok. 25 g) 1/2 średniego banana (ok. 70 g w skórce) 1 czubata łyżka mąki żytniej pełnoziarnistej (ok. 20 g) 1 łyżeczka kakao (ok. 5 g) 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 75 g Zobacz więcej
Jesienią dzieje się ze mną coś takiego, ze ze słodyczy mam ochotę wyłącznie na czekoladę. Lody idą w odstawkę, za innymi słodyczami nie przepadam, ale moc czegoś mega czekoladowego doładowuje moje Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pookcook
Labraks pieczony

Labraks pieczony 3158

Ryba ta gości na moim stole już od jakiegoś czasu, a o jej walorach pisałem już nie raz. Tym razem przedstawiam ją w wersji pieczonej z jednym z bardziej oczywistych i pasujących do ryb w ogóle Zobacz więcej
telik1504
telik1504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia na plaży
Chłodnik ultrawiosenny

Chłodnik ultrawiosenny 195

« Truskawkowiec w pucharkach Chłodnik ultrawiosenny Niewielu znam amatorów zupy pt.: "Chłodnik". Sama do nie dawna wielbicielem zimnych zup nie byłam. Ale na szczęście poczucie smaku zmienia się i oto Zobacz więcej
kaszamanna
kaszamanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kaszamanna
Pasta z kalafiora i nerkowców

Pasta z kalafiora i nerkowców 82

Sezon na warzywa w pełni, co mnie bardzo cieszy i zachęca do eksperymentowania. Dziś na warsztat wzięłam kalafior, który dotychczas kojarzył mi się tylko z ciężką zasmażką. W zamian za te skojarzenia Zobacz więcej
Ultralekkie, kobiece, nieco włoskie danie. Pyszna, soczysta pierś kurczaka faszerowana szpinakiem, zapiekana w sosie pomidorowym z mozzarellą, podana z pysznym makaronem tricolore. Polecam wszystkim, Zobacz więcej
Oli Przegryzam
Oli Przegryzam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Przegryzione w marcu

Przegryzione w marcu 43

Ledwo zdążyłam odwrócić głowę przez ramię, aby spojrzeć, czy nie upaćkałam sobie płaszcza od marcowych kałuż, a miesiąc dobiegł końca. I choć łaskawy był pół-na-pół, zdążyłam w lepszych chwilach mieć Zobacz więcej
Oli Przegryzam
Oli Przegryzam Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przegryzam
Przegryzione w marcu

Przegryzione w marcu 21

Ledwo zdążyłam odwrócić głowę przez ramię, aby spojrzeć, czy nie upaćkałam sobie płaszcza od marcowych kałuż, a miesiąc dobiegł końca. I choć łaskawy był pół-na-pół, zdążyłam w lepszych chwilach mieć Zobacz więcej
Witam! Pewnie sporo z Was lubi od czasu do czasu poimprezować. Ale to kojarzy się z alkoholem, przekąskami. Co zrobić, żeby każde party nie szło nam w boczki? Otóż ja dzisiaj testuję swój plan i jak Zobacz więcej
Czy pizza zawsze musi kojarzyć się z tłustym, niezdrowym i zupełnie niedietetycznym fast-foodem? Z pewnością nie! Dzisiaj mam dla Was przeeeepyszną i ultralekką alternatywę! Taką pizzę możecie jeść Zobacz więcej
Dietolog
Dietolog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dietolog
Jedz i chudnij - KALAFIOROWE PLACKI

Jedz i chudnij - KALAFIOROWE PLACKI 334

Wiosna to czas, kiedy szukamy produktów i przepisów niskokalorycznych, zrzucamy nadmiar kilogramów nagromadzonych przez długą zimę i z utęsknieniem wyczekujemy letniego urlopu (przy okazji starając Zobacz więcej
Local Foodie
Local Foodie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Local Foodie
Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu 20

Każdy wie, jak to jest z chipsami. Nie można zjeść jednego czy dwóch – je się całą paczkę, albo w ogóle. Ręka sama wędruje do opakowania. Dlatego za niezwykle trafny uważam slogan wymyślony przez Zobacz więcej
Sezon truskawkowy w pełni, koniecznie trzeba to wykorzystać i mam nadzieję, że to robicie! Ja zjadam każdego dnia minimum pół kilograma truskawek, w jogurtach, smoothie, solo, 5 kg zamroziłam jako Zobacz więcej
Zacznijmy od samego pojęcia liofilizacja. Według definicji umieszczonej na stornie LYO FOOOD proces ten polega na kontrolowanym dostarczaniu ciepła do zamarzniętego produktu w próżni, tak aby Zobacz więcej
W ubiegły czwartek w restauracji Studio Qulinarne w Krakowie odbyła się inauguracja cyklu kameralnych kolacji na cztery ręce. Pierwszym szefem kuchni, który gościnnie wystąpił u boku Giacomo Monzali, Zobacz więcej
Wrocławską Taszkę miałam na oku dosłownie od momentu otwarcia. W końcu portugalskie miejsca w Polsce można policzyć na palcach jednej ręki, a jako zagorzała miłośniczka tego pięknego kraju, chłonę, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: