Przepis na umbryna

Powiązane przepisy:

Nazwa: Villa Bucher, Terre dei Castelli Rosso Umbria IGT Miejsce pochodzenia: Umbria, Włochy Rodzaj: czerwone, wytrawne Szczep: 40% Cabernet Franc, 30% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot Rok produkcji: Zobacz więcej
Dziś w moim bento znalazła się ukochana kasza jaglana. Taka aromatyczna.... Do kaszy dodałam soczewicę, ale to nie ona grała tu pierwsze skrzypce :) Smaku całości dały prawdziwe włoskie zioła Zobacz więcej
Przedstawiam Wam mój ulubiony sposób na oliwę: Kromki ciemnego chleba np.: słonecznikowego, sojowego, orkiszowego polewam obficie oliwą extra vergine i smaruję miodem (jeśli miód jest bardzo gęsty, to Zobacz więcej
Lato nawet ulewne rozleniwia. Stąd ostatnia relacja z majowej włoskiej podróży dopiero dzisiaj. Przystanek BOLOGNA: Miasto zupełnie od niechcenia, a nawet bardzo zupełnie. Każda ulica pod Arkadami, Zobacz więcej
Bardzo smaczna, kolorowa, pożywna sałatka, która latem może śmiało występować jako główne danie lunchowe. Można do niej użyć resztek ryby, które zostały np. z poprzedniego dnia. Poniżej podam Zobacz więcej
Sałatka z cieciorki , truskawek, cytryny, bukietu młodych sałat z sezamowym sosem i oliwy extra vergine Santa Tea monocultivar Leccino Pieczeń wieprzowa w musztardzie Dijon , w orzeszkach laskowych Zobacz więcej
Włochy to mój ulubiony kraj w Europie. Kiedy tylko możemy z mężem to spędzamy weekend i zwiedzamy po kolei każdy region. Centralna Italia ma trzy regiony: Toskania i Umbria są dobrze znane, Marche Zobacz więcej
Serdecznie zapraszam do weekendowego konkursu truskawkowego. Czekam na Wasze przepisy na dania z truskawkami – wszystkie niestandardowe pomysły mile widziane. Co należy zrobić: - przygotować pysznie Zobacz więcej
Przyznaję, że ryby nie są numerem jeden na naszym stole. Lubimy je, ale niezbyt często je jadamy. Ten przepis od razu 'wpadł mi w oko'. Co prawda w oryginale zamiast dorsza był filet z umbryny Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Kurczak po umbryjsku

Kurczak po umbryjsku 91

Umbria - ciekawy, piękny i niedoceniany region Włoch. "Kopciuszek" graniczący ze znaną, osławioną, opiewaną Toskanią. Ale tak jak w bajce, kopciuszka wystarczy odkryć, by zachwycić się pięknem Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Produkty Monini

Produkty Monini 90

Jakiś czas temu otrzymałam produkty Monini. Niestety nagłe przeziębienie uniemożliwiło mi ich testowanie. Do tej pory markę Monini kojarzyłam przede wszystkim z dobrą jakościowo oliwą z oliwek, octami Zobacz więcej
Do tego sklepu weszłam z moją mamą całkiem przypadkiem, wtedy gdy właśnie odwiedzałam Asyż. Świetne miejsce dla osób, które uwielbiają włoską kuchnia,interesują się jedzeniem i szukają dobrych Zobacz więcej
AvenueBistro
AvenueBistro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AvenueBistro
Kulinarna lista marzeń

Kulinarna lista marzeń 6

Jak każdy - uwielbiam marzyć! A marzeń mam wyjątkowo wiele, zwłaszcza tych kulinarnych. Do nich zaliczyć można: Mój wymarzony i upragniony pomocnik w kuchni, którego po prostu MUSZĘ kiedyś mieć. Te Zobacz więcej
Recenzja książki: "Encyklopedia zdrowego żywienia. Kuchnia świętych i papieży". "Kuchnia świętych i papieży" to kolejna książka Wydawnictwa Jedność wchodząca w skład "Encyklopedii zdrowego żywienia". Zobacz więcej
Moni
Moni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Eskapady
Panzanella - toskańska sałatka

Panzanella - toskańska sałatka 51

Panzanella - sałatka pochodząca z środkowych Włoch (Toskania, Umbria); w sam raz na zakończenie lata, kiedy jeszcze można kupić smaczne pomidory. Według oryginalnych przepisów danie to składało się Zobacz więcej
blankariot
blankariot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eatyourdream
Fave dei morti

Fave dei morti 64

Dolci dei morti, czyli słodycze zmarłych, związane są z tradycją Dnia Wszystkich Świetych. Pieczone są najczęściej ciasteczka w kształcie lub teksturze kości. 1 i 2 listopada zostawia się je na Zobacz więcej
Wykorzystajcie fakt że jest sezon na świeże pomidory zanim się skończy, nie jest on u nas zbyt długi. Chce wam zaproponować tradycyjny umbryjski przepis na faszerowane pomidory. Umbria choć słynie z Zobacz więcej
Porchetta to jedna z potraw, wpisanych nalistętradycyjnych produktów włoskich.Wywodzi się z z czasów cesarstwa rzymskiego a sposób przygotowania jest podobny jak 2 tysiące lat temu. Oryginalny przepis Zobacz więcej
Oliwa z oliwek uważana jest za eliksir młodości, długowieczności, ogółem jest lekiem na całe zło.W krajach śródziemnomorskich nie ma mowy o gotowaniu czy pieczeniu bez dobrej oliwy z oliwek. To Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: