usa

centka
centka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cooking & eating
Made in the USA

Made in the USA 389

0
lis25 Na podstawie bardzo wiarygodnego źródła, czyli filmów i seriali made in the USA, mam wrażenie, że macaroni&cheese zajmuje dość istotne miejsce w tamtejszym kanonie kulinarnym. Omijałam to Zobacz więcej
Dziś kolejny przepis z kuchni Stanów Zjednoczonych i nie jest to wcale hamburger ani żeberka BBQ ;) Kurczak cajun wywodzi się od francuskich kolonistów, którzy osiedlili się w USA w okolicach Zobacz więcej
prosto z USA. To miły prezent od kuzynki, za który oczywiście jestem jej bardzo wdzięczna :* czekoladowa owsianka na mleku z twarożkiem grani, śliwkami, granolą owocową oraz masłem orzechowym Zobacz więcej
kasia_044
kasia_044 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zgrabne gotowanie
USA part II

USA part II 92

0
Dzisiaj znowu bez przepisu, ale za to dużo zdjęć :) Sporo osób się mnie pyta co robię w Stanach, więc wszystko tu wyjaśnię. Jako studentka biorę udział w programie Work and Travel. Przez najbliższe 3 Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Jambalaya (GP USA)

Jambalaya (GP USA) 151

2
Jambalaya to popularna w niektórych rejonach USA potrawa kreolska na bazie ryżu. Występuje w bardzo wielu wersjach, gdyż tradycyjnie używano składników, które akurat były dostępne na targu, w Zobacz więcej
Przepisu nowego nie mam, mam za to duuużo zdjęć ze Stanów i postanowiłam się nimi z Wami podzielić. Mój pobyt w USA powoli dobiega końca, ale najlepsze ciągle przede mną :) Jeszcze tydzień pracy i Zobacz więcej
Tasty Travel
Tasty Travel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Our Tasty Travel
USA Road Trip

USA Road Trip 26

0
nas standard hotelarstwa, transportu i turystycznych rozwiązańw USA. Przy tak skomplikowanym logistycznie wyjeździe, tylu noclegach i środkach transportu byliśmy niemalże pewni, że gdzieścośsięw końcu Zobacz więcej
Zacznijmy od śniadania. W USA bardzo popularny jest brunch, czyli śniadanie połączone z lunchem, jedzone głównie w weekend w godzinach około południowych. Na taki brunch można wybrać coś Zobacz więcej
Nie byłam w USA i prędko tam nie pojadę, ale za to mam tam kilka bardzo bliskich mi osób, które dbają o moje dobre samopoczucie i pełen pełnych smacznych rzeczy żołądek. Taki jest efekt :) Starałam Zobacz więcej
Sałatka Waldorf x 10 – USA Ponownie zostałam zaproszona do wspólnego gotowania przez Pannę Malwinnę z bloga Filozofia Smaku. Niezmiernie się ucieszyłam, albowiem chciałam zrobić tę sałatkę od bardzo Zobacz więcej
za typowym polskim obiadem :) To teraz trochę o moim zwiedzaniu. Przepisu nie mam więc chociaż tym się z Wami podzielę. Po wyjeździe z Virgini, pierwszym moim przystankiem była stolica USA. Zobacz więcej
Jeśli odpoczęliście po świątecznym obżarstwie to polecam zmierzyć się chimichanga, pysznym, acz mało dietetycznym przysmakiem z Arizony. Arizona należy do stanów, które mogą poszczycić się jednymi z Zobacz więcej
Stan Utah to kraina mormonów. Wśród lokalnych deserów największą popularnością cieszą się galaretki. Mieszkańcy Utah od lat są w czołówce, jeśli chodzi o ich spożycie per capita. Stąd też między Zobacz więcej
Tym razem mam dla Was prawdziwą bombę! Prawdę mówiąc już zazdroszczę zwycięzcy, bo sama o Kiciusiu mogę póki co tylko pomarzyć, a tymczasem ktoś z Was otrzyma ode mnie prawdziwego, różowiutkiego Zobacz więcej
trudniejszy niż zwykle – na szali były w końcu czyjeś marzenia! Ekscytuje się myślą, że właśnie jedną osobę bardzo uszczęśliwię (co nie byłoby możliwe, gdyby nie sponsor nagrody – sklep Made in USA), Zobacz więcej
Tak jak obiecałam, piszę kolejną i ostatnią już relację z mojego pobytu w USA. Prosto z Nowego Jorku udaliśmy się na zachód, gdzie pierwszym punktem było Las Vegas. Przyznam, że żadne miejsce nie Zobacz więcej
i ułożenia, przełożenia kremem i wykończenia tortu. W takiej kolejności będę Wam o nim opowiadać :) PIECZENIE BISZKOPTÓW: Jeśli chodzi o pieczenie, to wpis o tym jak upiec idealne biszkopty, pojawił Zobacz więcej
Racja armii USA – menu 7 – 1993 – to moja pierwsza recenzja „antycznej” racji. Generalnie okres przydatności do spożycia wynosi ok. 3-4 lata, ale te racje są jadalne dużo dłużej. Zawsze najlepszym Zobacz więcej