usa

centka
centka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cooking & eating
Made in the USA

Made in the USA 391

0
lis25 Na podstawie bardzo wiarygodnego źródła, czyli filmów i seriali made in the USA, mam wrażenie, że macaroni&cheese zajmuje dość istotne miejsce w tamtejszym kanonie kulinarnym. Omijałam to Zobacz więcej
Dziś kolejny przepis z kuchni Stanów Zjednoczonych i nie jest to wcale hamburger ani żeberka BBQ ;) Kurczak cajun wywodzi się od francuskich kolonistów, którzy osiedlili się w USA w okolicach Zobacz więcej
prosto z USA. To miły prezent od kuzynki, za który oczywiście jestem jej bardzo wdzięczna :* czekoladowa owsianka na mleku z twarożkiem grani, śliwkami, granolą owocową oraz masłem orzechowym Zobacz więcej
kasia_044
kasia_044 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zgrabne gotowanie
USA part II

USA part II 92

0
Dzisiaj znowu bez przepisu, ale za to dużo zdjęć :) Sporo osób się mnie pyta co robię w Stanach, więc wszystko tu wyjaśnię. Jako studentka biorę udział w programie Work and Travel. Przez najbliższe 3 Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Jambalaya (GP USA)

Jambalaya (GP USA) 157

2
Jambalaya to popularna w niektórych rejonach USA potrawa kreolska na bazie ryżu. Występuje w bardzo wielu wersjach, gdyż tradycyjnie używano składników, które akurat były dostępne na targu, w Zobacz więcej
Przepisu nowego nie mam, mam za to duuużo zdjęć ze Stanów i postanowiłam się nimi z Wami podzielić. Mój pobyt w USA powoli dobiega końca, ale najlepsze ciągle przede mną :) Jeszcze tydzień pracy i Zobacz więcej
Tasty Travel
Tasty Travel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Our Tasty Travel
USA Road Trip

USA Road Trip 30

0
nas standard hotelarstwa, transportu i turystycznych rozwiązańw USA. Przy tak skomplikowanym logistycznie wyjeździe, tylu noclegach i środkach transportu byliśmy niemalże pewni, że gdzieścośsięw końcu Zobacz więcej
na brunch. Kanapka z pulled pork, czyli szarpaną wieprzowiną ( o dziwo wieprzowina w USA jakoś bardziej mi smakuję i nie wydaje się wcale tłusta), do tego tradycyjny dodatek mac’n’cheese czyli Zobacz więcej
Nie byłam w USA i prędko tam nie pojadę, ale za to mam tam kilka bardzo bliskich mi osób, które dbają o moje dobre samopoczucie i pełen pełnych smacznych rzeczy żołądek. Taki jest efekt :) Starałam Zobacz więcej
„Waldorfa” przygotowały: Przepis pochodzi ze strony Simply Recipes. Składniki (ja zrobiłam z podwójnej porcji): 1/2 szklanki obranych orzechów włoskich 1/2 szklanki pokrojonego selera naciowego 1/4 Zobacz więcej
Niestety nie mam nowego przepisu do zamieszczenia. Odkąd wyjechałam z Virgini to zupełnie przestałam gotować, bo cały mój wolny czas spędzam na zwiedzaniu Stanów. Za tydzień już wracam do Polski (w Zobacz więcej
Jeśli odpoczęliście po świątecznym obżarstwie to polecam zmierzyć się chimichanga, pysznym, acz mało dietetycznym przysmakiem z Arizony. Arizona należy do stanów, które mogą poszczycić się jednymi z Zobacz więcej
Stan Utah to kraina mormonów. Wśród lokalnych deserów największą popularnością cieszą się galaretki. Mieszkańcy Utah od lat są w czołówce, jeśli chodzi o ich spożycie per capita. Stąd też między Zobacz więcej
Tym razem mam dla Was prawdziwą bombę! Prawdę mówiąc już zazdroszczę zwycięzcy, bo sama o Kiciusiu mogę póki co tylko pomarzyć, a tymczasem ktoś z Was otrzyma ode mnie prawdziwego, różowiutkiego Zobacz więcej
trudniejszy niż zwykle – na szali były w końcu czyjeś marzenia! Ekscytuje się myślą, że właśnie jedną osobę bardzo uszczęśliwię (co nie byłoby możliwe, gdyby nie sponsor nagrody – sklep Made in USA), Zobacz więcej
Tak jak obiecałam, piszę kolejną i ostatnią już relację z mojego pobytu w USA. Prosto z Nowego Jorku udaliśmy się na zachód, gdzie pierwszym punktem było Las Vegas. Przyznam, że żadne miejsce nie Zobacz więcej
i ułożenia, przełożenia kremem i wykończenia tortu. W takiej kolejności będę Wam o nim opowiadać :) PIECZENIE BISZKOPTÓW: Jeśli chodzi o pieczenie, to wpis o tym jak upiec idealne biszkopty, pojawił Zobacz więcej
Racja armii USA – menu 7 – 1993 – to moja pierwsza recenzja „antycznej” racji. Generalnie okres przydatności do spożycia wynosi ok. 3-4 lata, ale te racje są jadalne dużo dłużej. Zawsze najlepszym Zobacz więcej