uszka okrasa

ewuska2016
ewuska2016 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To be
Barszcz czerwony z uszkami

Barszcz czerwony z uszkami 70

0
jabłka,pokrojoną marchewkę,obrane i pokrojone buraki oraz ząbki czosnku. Dopraw majerankiem i dolej ocet balsamiczny. Całość zagotuj. Gotuj ok. 2 minut od momentu zagotowania. Zdejmij z Zobacz więcej
show, mogliście niedawno zobaczyć w jednym z nich uczestników lepiących pierogi i uszka. Z tego konkursu wyleciałabym chyba jako jedna z pierwszych, tak samo moja mama i pewnie niejedna pani domu ;) Zobacz więcej
zmiękły wyłowiliśmy buraki i starliśmy na tarce! Starte buraki dodajemy z powrotem do zupy. W czasie gdy buraki gotowały się w wywarze, w małym garnku ugotowaliśmy do miękkości w trzech szklankach Zobacz więcej
Dziś postanowiłam zrobić PIEROGI!! Moje pierwsze samodzielnie zrobione pierogi w życiu ;) Zawsze robiłam pierogi z babcią na święta - to już tradycja :) W tym roku na pewno też do niej pójdę i Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Ravioli

Ravioli 788

1
prezent od mojej siostry i siostrzenicy- u mnie jeszcze święta. Klimat uzupełniają świąteczne melodie, oczywiście z naszego bloga. Fajne ! Dziś ravioli z nadzieniem wykonanym na bazie sera ricotta Zobacz więcej
Tak jak wspominałam w poprzednim wpisie, nasze tegoroczne Święta były podwójne. Najpierw firmowe w hotelu Poziom 511, z warsztatami z Karolem Okrasą, a potem tradycyjne, rodzinne. W tym roku, jak co Zobacz więcej
gotującego faceta... A dziś propozycja do Andrzejkowego Baru Sałatkowego. Składniki na 3-4 porcje: 300 g uszek z grzybami słoik marynowanych złotych szalotek 2 długie kabanosy opakowanie fety w Zobacz więcej
Tegoroczne święta świętowaliśmy podwójnie. Pierwszy raz w przedświąteczny weekend, w hotelu Poziom 511. Tak, tak, to to samo miejsce w którym organizowaliśmy 4-ty półfinał I Edycji BlogerChefa i 2-gi Zobacz więcej
podniebienia, podano ciepłą przystawkę – pierogi z mięsem żubra. Zakochałem się! Niezwykle smaczne, dobrze przyprawione, z lekką nutą lubczyku (a może się mylę). Jedyne zastrzeżenie to odrobinę za Zobacz więcej
zima w tym roku nie obdarowuje nas bielą śniegu … za to lepić można i to jak … pierogi i uszka. Uwielbiam lepić pierogi i uszka. Zawsze wtedy razem z Sebastianem stajemy przy dębowym blacie naszej Zobacz więcej
... Wiedziałam czym rozświetlić ten smutny, tandetny, ociekający tłuszczem landszaft. Słodką okrasą moich kulinarnych wspomnień miał być Jamie Oliver. W Nottingham jedliśmy w Jamie's Italian, kolacja Zobacz więcej
. 9. Co trzymasz na parapecie?Kwiaty (w znacznej przewadze storczyków). 10. Jaki chleb?Domowy :) 11. Marmolada czy powidła:)))?Powidła. I jeszcze jedno od Kasi z bloga Gotuj z rodzinką... 1. Dla kogo Zobacz więcej
Babeczki Babeczki z borówkami Babeczki wielkanocne Babka marmurkowa Babka piaskowa - cytrynowa Babka pyszna Babka rumowa Babka Wielkanocna - Alpro Napój Sojowy Bez Cukru Babka ze śliwkami Babka Zobacz więcej
- będzie ostrrrrrrrrrrrrrro! Sos dla miłosników bardzo pikantnych smaków. Dla wielbicieli czegoś troszkę łagodniejszego polecam słodko-... 3 godziny temu Blog Janusza Palikota Wróżbita Flis - PiS Zobacz więcej
pałeczki z kurczaka na warzywach. ... 1 godzinę temu Cookaround forum Finalmente la cena tra amici - Finalmente sabato scorso, ho potuto organizzare la famosa... 1 godzinę temu Ricette Più Orsetto di Zobacz więcej
z galaretką - W Sylwestra przygotowałam szybki deser sylwestrowy czyli budyń z galaretką własnego pomysłu. Deser składa się z budyniu, ananasa, soku porzeczkowego i g... 2 godziny temu Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Paszteciki

Paszteciki 9235

1
... 1 dzień temu Kahakai Kitchen Butternut, White Bean & Sage Dip {#12WksWinterSquash} - Looking for something to do with leftover butternut squash, I decided to work it into hummus-like Zobacz więcej
For Lunch Honey? | Experience Your Senses Christmas: Spekulatius Spiced Madeleines - The Holiday time is often brimming with emotion, where anxiety, cheerfulness and the grey areas are entwined with Zobacz więcej
bolognese - Jaki jest wasz ulubiony sos do makaronu? Założę się, że to sos boloński i jak większość Polaków uwielbiacie go jeść ze spaghetti. Klasyka... tak by się wyd... 11 godzin temu The Martha Zobacz więcej