uszka okrasy

ewuska2016
ewuska2016 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To be
Barszcz czerwony z uszkami

Barszcz czerwony z uszkami 70

0
jabłka,pokrojoną marchewkę,obrane i pokrojone buraki oraz ząbki czosnku. Dopraw majerankiem i dolej ocet balsamiczny. Całość zagotuj. Gotuj ok. 2 minut od momentu zagotowania. Zdejmij z Zobacz więcej
show, mogliście niedawno zobaczyć w jednym z nich uczestników lepiących pierogi i uszka. Z tego konkursu wyleciałabym chyba jako jedna z pierwszych, tak samo moja mama i pewnie niejedna pani domu ;) Zobacz więcej
zmiękły wyłowiliśmy buraki i starliśmy na tarce! Starte buraki dodajemy z powrotem do zupy. W czasie gdy buraki gotowały się w wywarze, w małym garnku ugotowaliśmy do miękkości w trzech szklankach Zobacz więcej
Dziś postanowiłam zrobić PIEROGI!! Moje pierwsze samodzielnie zrobione pierogi w życiu ;) Zawsze robiłam pierogi z babcią na święta - to już tradycja :) W tym roku na pewno też do niej pójdę i Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Ravioli

Ravioli 788

1
prezent od mojej siostry i siostrzenicy- u mnie jeszcze święta. Klimat uzupełniają świąteczne melodie, oczywiście z naszego bloga. Fajne ! Dziś ravioli z nadzieniem wykonanym na bazie sera ricotta Zobacz więcej
było jedynie przygotowanie uszek. Ja ulepiłam ciasto, a M. przygotował farsz grzybowy. Menu wigilijne wyglądało tak: Barszcz z uszkami Zupa rybna (Babci) Karp smażony i pieczony Kapusta z pieczarkami Zobacz więcej
. Pascal czy Okrasa? Jeśli chodzi o kuchnię to Okrasa. 2. Ulubiony deser? Tort mocno czekoladowy lub lody o tym samym smaku. 3. Truskawki czy maliny? Truskawki. 4. Twoja najlepsza rada dotycząca Zobacz więcej
Tegoroczne święta świętowaliśmy podwójnie. Pierwszy raz w przedświąteczny weekend, w hotelu Poziom 511. Tak, tak, to to samo miejsce w którym organizowaliśmy 4-ty półfinał I Edycji BlogerChefa i 2-gi Zobacz więcej
podniebienia, podano ciepłą przystawkę – pierogi z mięsem żubra. Zakochałem się! Niezwykle smaczne, dobrze przyprawione, z lekką nutą lubczyku (a może się mylę). Jedyne zastrzeżenie to odrobinę za Zobacz więcej
na naszym wigilijnym stole – w przeciwieństwie do stołu mojej Mamy i Babci, gdzie króluje grzybowa – musi być barszcz z samodzielnie ukiszonych buraków, dlatego też ten niezwykle aromatyczny bulion Zobacz więcej
... Wiedziałam czym rozświetlić ten smutny, tandetny, ociekający tłuszczem landszaft. Słodką okrasą moich kulinarnych wspomnień miał być Jamie Oliver. W Nottingham jedliśmy w Jamie's Italian, kolacja Zobacz więcej
…Zdrowie. 10. Co oprócz bloga jest Twoją pasją ? Psychologia. 11. Jeśli miałabyś określić się jednym słowem, to było by to… Szczęściara. Dziewiąte wyróżnienie otrzymałam od Anety... Boże Narodzenie Zobacz więcej
winie Bitki wieprzowe i sos pieczarkowy Bitki wieprzowe panierowane Bitki wieprzowe w pieczarkach Bitki z indyka Black & white - galaretka z czarnej porzeczki z bitą śmietanką Bliny gryczane Zobacz więcej
list rosyjskich osobistości oficjalnych objętych sankcjami wizowymi i finansowymi są lust... 46 minut temu Ginger & Tomato Asparagi con uova e pancetta - L’essenza di questa ricetta si racchiude Zobacz więcej
ACCADEMIA AFFAMATI AFFANNATI Brasato del Talismano - Da Artemisia che si sperimentò con un piatto del secolo scorso; con il sugo si condisce anche la pasta! Ricordo che mi piacque.Battere la carne, Zobacz więcej
w teatrze też ZUS. Nie dość, ż... 8 godzin temu AAA ACCADEMIA AFFAMATI AFFANNATI Brasato del Talismano - Da Artemisia che si sperimentò con un piatto del secolo scorso; con il sugo si condisce anche Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Paszteciki

Paszteciki 9234

1
In January - I hope you all had a pleasant, happy, and healthy holiday. As I am still away on vacation, I thought it would be fun to share these images ... 11 godzin temu Joe Monster 8 wyjątkowo Zobacz więcej
Bożego Narodzenia, przy czym największym zainteresowaniem cies... 2 minuty temu NRK - siste: nyheter Berlusconi anker sexdom - Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi anker dommen han fikk Zobacz więcej
Człowiek jest tym, co zje...: Sałatka z buraków skip to main | skip to sidebar Człowiek jest tym, co zje... Kuchnia, podróże, może coś więcej... czwartek, 2 stycznia 2014 Sałatka z buraków 2 kg Zobacz więcej