uszka tylko z mąki sojowej

moja wersja pierożków won ton i zupy azjatyckiej z menu urodzinowego :) pierożki won ton ciasto: 500 g mąki 125 ml gorącej wody 75 ml zimnej wody farsz: 250 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 łyżka wody 1 Zobacz więcej
tortellini ciasto; 3 szkl mąki 2 jajka sól ciepła woda nadzienie; mięso mielone jajko sól pieprz sos sojowy hyzop suszone pomidory duszone boczniaki 400 g boczniaka 1 cebula (duża) 2 łyżki klarowanego Zobacz więcej
Kupiłam sobie ostatnio ślicznego, zielonego brokuła. Kombinując co z niego zrobić wpadłam na pomysł pierogów, jednak miałam w tym dniu robić wegańskie ruskie więc, pomyślałam, że zrobię pierożki uszka Zobacz więcej
Pierożki wonton chodziły za mną już od dłuższego czasu. Dzisiaj nie wytrzymałam i musiałam spróbować je ulepić. Nie są to wontony z jakiegoś konkretnego chińskiego przepisu, raczej są one połączeniem Zobacz więcej
vegan monkey
vegan monkey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegan monkey
Pierożki wonton

Pierożki wonton 992

0
! Zaprezentowane tu pierożki mogą być spożyte w zupie wonton. Bez zupy też są niczego sobie. Składniki farszu: 1 cebula 6 pieczarek 1/4 główki kapusty pekińskiej 1 łyżka sosu sojowego 170g suchego Zobacz więcej
z cytryny / 2 liście laurowe / 6 ziarenek ziela angielskiego / 10 ziarenek pieprzu / sól, pieprz / sos sojowy (zamiast magi) lub przygotować barszcz czerwony na zakwasie Ciasto: 50 dag mąki / 1 jajko Zobacz więcej
Agta_St
Agta_St Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Petit Cuisson
Makaronowa wariacja

Makaronowa wariacja 44

0
Ma ktoś może ochotę na tuńczyka? Jeśli tak to polecam takie oto pierożki. Są bardzo łatwe w przygotowaniu i smaczne. Moim zdaniem zaspokoi zarówno fanów kuchni włoskiej jak i azjatyckiej. A dlatego Zobacz więcej
I nareszcie nadszedł ten dzień, w którym zakończyłam produkcję pierogów i uszek. Polecam!!! Składniki na ciasto: -2kg mąki pszennej -2,5 szklanki mleka -8 jajek -sól Przygotowanie: Ciasto zagniatamy, Zobacz więcej
szpondru włoszczyzna 1/2 dużej cebuli kawałek imbiru (ok 3 cm) łodygi kolendry i zielonej pietruszki 1 nieobrany ząbek czosnku 1 łyżka sous sojowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka cukru brązowego sól Zobacz więcej
uszek z grzybami (300g mąki pszennej, 130ml cieplej wody, łyżka masała, szczypta soli), zrobiłam też farsz do chinkali. Mięso powinno być surowe, zmielone albo dobrze posiekane, żeby w trakcie Zobacz więcej
Pierożki Wonton to tradycyjne chińskie pierogi gotowane na parze. W skład farszu wchodzi zazwyczaj wieprzowina, krewetki, sos sojowy i imbir oraz inne przyprawy, w zależności od fantazji kucharza. Zobacz więcej
tu-tusia
tu-tusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Półka z przyprawami
Pierożki wonton

Pierożki wonton 861

0
Pierogi. Kto ich nie lubi? Ja uwielbiam! Niezależnie od tego, czy to tradycyjne polskie (czyt. ruskie;) czy może arabskie w drożdżowym cieście czy może azjatycka wersja - wonton. I te ostatnie właśnie Zobacz więcej
VeganCorner
VeganCorner Obserwuj blogaObserwujesz bloga
VeganCorner
Pierożki świąteczne

Pierożki świąteczne 186

1
Pieczone paszteciki z pieczarkami są chyba najpopularniejszą w mojej rodzinie potrawą wigilijną. Co roku przygotowujemy to danie z podwójnej, czy nawet potrójnej porcji, a i tak zawsze jest ich za Zobacz więcej
dobrze wysprzątałam dla gości więc jedyne co przyszło mi dzisiaj do głowy to zrobić trochę bałaganu i ulepić pierogi o smaku wigilii. Odmroziłam dwa grzyby i potem już poszło... Pierogi z kapustą i Zobacz więcej
Kiedyś już chyba Wam pisałam, że w moim rodzinnym domu nie było zwyczaju jedzenia barszczu czerwonego, uszek czy pierogów na Wigilię. U nas zawsze jest barszcz biały z grzybami. W tym roku Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Wontony wersja 1 :)

Wontony wersja 1 :) 623

2
coś tak banalnie prostego do przygotowania może być tak niemiłosiernie drogie. O ile jeszcze jestem w stanie przełknąć cenę ciasta filo, bo samej na pewno nie udałoby mi się go zrobić, o tyle ciasto Zobacz więcej
szklanki mąki 2,5 łyżki skrobi ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 1 szklanka mleka sojowego 2 łyżki octu jabłkowego 3/4 kubka syropu na bazie Zobacz więcej
-12-17 21:44:58 Write a review Zapisz przepis Wydrukuj Czas całkowity 1 godz 30 min Czas całkowity 1 godz 30 min Farsz 1 1/3 szklanki suchej czerwonej soczewicy 6-7 suszonych pomidorów 1 czerwona Zobacz więcej
W moim rodzinnym domu do czerwonego barszczu na Wigilię zawsze podaje się uszka, koniecznie z grzybami. Wiem jednak, że w wielu domach zamiast uszek są paszteciki. Osobiście nie wyobrażam sobie Zobacz więcej
nasze pierogi albo uszka, u mnie akurat takie sakiewki. Gotowe pierożki przykrywamy ręcznikiem kuchennym aby nie przesuszyły się. Gdy wszystkie są gotowe, wrzucamy do gotującej się wody z oliwą i Zobacz więcej