uszka z mąki sojowej

moja wersja pierożków won ton i zupy azjatyckiej z menu urodzinowego :) pierożki won ton ciasto: 500 g mąki 125 ml gorącej wody 75 ml zimnej wody farsz: 250 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 łyżka wody 1 Zobacz więcej
tortellini ciasto; 3 szkl mąki 2 jajka sól ciepła woda nadzienie; mięso mielone jajko sól pieprz sos sojowy hyzop suszone pomidory duszone boczniaki 400 g boczniaka 1 cebula (duża) 2 łyżki klarowanego Zobacz więcej
Kupiłam sobie ostatnio ślicznego, zielonego brokuła. Kombinując co z niego zrobić wpadłam na pomysł pierogów, jednak miałam w tym dniu robić wegańskie ruskie więc, pomyślałam, że zrobię pierożki uszka Zobacz więcej
smaków pół łyżeczki przyprawy do kuchni chińskiej łyżka sosu sojowego łyżeczka sosu ostrygowego sól sok z ćwiartki cytryny 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki wrzątku pół łyżeczki soli Sposób Zobacz więcej
vegan monkey
vegan monkey Obserwuj blogaObserwujesz bloga
vegan monkey
Pierożki wonton

Pierożki wonton 962

0
Pierożki wonton Tradycyjne pierożki wonton składają się z ciasta i krewetkowego albo świńskiego farszu. Ponieważ farsz taki jest pomysłem okrutnym i bezsensownym nawet ze zdrowotnego punktu widzenia, Zobacz więcej
z cytryny / 2 liście laurowe / 6 ziarenek ziela angielskiego / 10 ziarenek pieprzu / sól, pieprz / sos sojowy (zamiast magi) lub przygotować barszcz czerwony na zakwasie Ciasto: 50 dag mąki / 1 jajko Zobacz więcej
Agta_St
Agta_St Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Petit Cuisson
Makaronowa wariacja

Makaronowa wariacja 44

0
Ma ktoś może ochotę na tuńczyka? Jeśli tak to polecam takie oto pierożki. Są bardzo łatwe w przygotowaniu i smaczne. Moim zdaniem zaspokoi zarówno fanów kuchni włoskiej jak i azjatyckiej. A dlatego Zobacz więcej
I nareszcie nadszedł ten dzień, w którym zakończyłam produkcję pierogów i uszek. Polecam!!! Składniki na ciasto: -2kg mąki pszennej -2,5 szklanki mleka -8 jajek -sól Przygotowanie: Ciasto zagniatamy, Zobacz więcej
szpondru włoszczyzna 1/2 dużej cebuli kawałek imbiru (ok 3 cm) łodygi kolendry i zielonej pietruszki 1 nieobrany ząbek czosnku 1 łyżka sous sojowego 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka cukru brązowego sól Zobacz więcej
uszek z grzybami (300g mąki pszennej, 130ml cieplej wody, łyżka masała, szczypta soli), zrobiłam też farsz do chinkali. Mięso powinno być surowe, zmielone albo dobrze posiekane, żeby w trakcie Zobacz więcej
tu-tusia
tu-tusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Półka z przyprawami
Pierożki wonton

Pierożki wonton 852

0
do zrobienia! Nadzienie to kilka chwil na starcie imbiru, czosnku i wymieszanie wszystkiego. Ciasto zajmuje ciut więcej czasu, ale pracuje się nim bardzo łatwo. Jest elastyczne, miękkie i nieklejące. Zobacz więcej
VeganCorner
VeganCorner Obserwuj blogaObserwujesz bloga
VeganCorner
Pierożki świąteczne

Pierożki świąteczne 169

1
. Barszczu nie podajemy z uszkami, jak tradycyjnie w większości polskich domów, tylko właśnie z pasztecikami. Może i Wy w tym roku je wypróbujecie? Składniki na farsz: • 1 kg pieczarek • 3 duże cebule Zobacz więcej
dobrze wysprzątałam dla gości więc jedyne co przyszło mi dzisiaj do głowy to zrobić trochę bałaganu i ulepić pierogi o smaku wigilii. Odmroziłam dwa grzyby i potem już poszło... Pierogi z kapustą i Zobacz więcej
Kiedyś już chyba Wam pisałam, że w moim rodzinnym domu nie było zwyczaju jedzenia barszczu czerwonego, uszek czy pierogów na Wigilię. U nas zawsze jest barszcz biały z grzybami. W tym roku Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Wontony wersja 1 :)

Wontony wersja 1 :) 619

2
coś tak banalnie prostego do przygotowania może być tak niemiłosiernie drogie. O ile jeszcze jestem w stanie przełknąć cenę ciasta filo, bo samej na pewno nie udałoby mi się go zrobić, o tyle ciasto Zobacz więcej
szklanki mąki 2,5 łyżki skrobi ziemniaczanej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 1 szklanka mleka sojowego 2 łyżki octu jabłkowego 3/4 kubka syropu na bazie Zobacz więcej
dzień, że potrzebujemy takich właśnie czynności, żeby dać odpocząć głowie i zwyczajnie się przy tym zrelaksować. A przy okazji musiałam zrobić mały trening przed lepieniem świątecznych pierogów i Zobacz więcej
W moim rodzinnym domu do czerwonego barszczu na Wigilię zawsze podaje się uszka, koniecznie z grzybami. Wiem jednak, że w wielu domach zamiast uszek są paszteciki. Osobiście nie wyobrażam sobie Zobacz więcej
Pierożki wonton uwielbiam odkąd spróbowałam je w jednej z azjatyckich knajpek w moim mieście. Jadłam je już smażone, gotowane, z warzywami, z mięsem, podawane jako przystawkę i część dania głównego. Zobacz więcej
(dwa dla porównania także usmażyłam). Ugotowane na parze są według mnie smaczniejsze i przede wszystkim mniej kaloryczne i mniej tłuste. Składniki: Ciasto: (około 20-30 pierożków w zależności od Zobacz więcej