uszka z wątróbką

Uszka są doskonałym dodatkiem do czerwonego barszczu . Farsz do naszych uszek składa się z: wątróbki, karkówki, mięsa gulaszowego z indyka, żołądków drobiowych i grzybów. Składniki na farsz: 20 dag Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
przepisy świąteczne

przepisy świąteczne 276

0
świątecznych menu z lat porzednich. Cały czas można pobierać świąteczną tapetę na pulpit (klik). Wybierajcie, przebierajcie, do woli. Zapraszam! Nowe przepisy będą dokładane aż do świąt. na zimno: Zobacz więcej
Olga
Olga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Początkująca pani domu
Leniwe pierogi.

Leniwe pierogi. 222

0
Ja, leniwiec pospolitus, nigdy nie jadłam leniwych pierogów. 27 lat mojego pięknego życia minęło na jedzeniu pierogów ruskich, z mięsem, kapustą i grzybami, szpinakiem, kaszą, wątróbka, kurczakiem, Zobacz więcej
Święta już za momencik i przygotowania idą pełną parą - tak jak prawie z każdym domu, u Was na pewno też. Mieszkanie wysprzątane, prezenty naszykowane. Bigos już 2 razy gotowany i leżakuje na Zobacz więcej
, serwujące wyjątkowo smakowite potrawy... #1HAMSA hummus & happiness israeli restobar- pierwsze wrażenie po wejściu do środka- strasznie tutaj ciemno- ale z mroku wyłonił się dość przytulny, Zobacz więcej
i błędy. Tak mi się przynajmniej wydaje:) Mój dzisiejszy eksperyment się udał. Połączenie smaków okazało się trafne i bardzo głębokie. Bardzo nam smakowało:) CIASTO: * 3 szklanki mąki + mąka do Zobacz więcej
zrzucić szybko kilka kilogramów). Dla fanów mięsa Pani Ewa przygotowała Kurczę pieczone i nie tylko. Ja zauroczona jestem glazurowanymi skrzydełkami z rusztu, a także wątróbką drobiową z jabłkiem ( Zobacz więcej
pewne rzeczy nie podlegają presji czasu. Taki właśnie jest tradycyjnyczerwony barszcz wigilijny, który obok pierogów i uszek gra pierwsze skrzypce. Odkąd pamiętam u mnie w domu z braku czasu Zobacz więcej
) przystawka(1) ryba(4) SAŁATKA(8) sałąta rzymska(1) ser(3) SOK(7) SOS(12) SPEEDCOOK(8) SURÓWKA(3) szpinak(1) szynkowar(1) TARTA(1) TOFU(1) uszka(1) WARZYWA(7) WIELKANOC(3) WIGILIA(17) WYRÓB Zobacz więcej
Madlen
Madlen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
antykiwkuchni.blogspot.com
Bigos

Bigos 209

0
Popularne posty Pasztet z królika Pasztet z królika Składniki: królik-około 1 kg boczek 0,5 kg wątróbka drobiowa- 30 dag marchew seler pietruszka 2 ceb... Rosół z perliczki Rosół z perliczki ma Zobacz więcej
. Biała rzodkiew, roszponka, ser żółty Sałatka z białą rzodkwia, serem, ogórkiem kiszonym Powiązane posty: Sałatka z piersią indyka na roszponce z olejem sezamowym Pasta z wątróbki drobiowej z Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj blogaObserwujesz bloga
życie od kuchni
PASZTET DZIADKA TADKA

PASZTET DZIADKA TADKA 165

0
dobry :) I własnie to jest najpiękniejsze w naszych wspomnieniach z dzieciństwa. To, że żaden pasztet nie będzie smakował tak wspaniale jak pasztet Dziadka; to, że nikt tak dobrego sernika jak Babcia Zobacz więcej
sprawdza się bardzo dobrze. Ale możemy wymieszać ją z mąką o wyższym typie, czyli wyższej zawartości składników mineralnych i tym samym zdrowszej. Polecam dodatek mąki orkiszowej (zobacz przepis na Zobacz więcej
Szaszłyk z wątróbki na grillu - Przepis kulinarny - www.PrzepisNaPysznySmak.Info Menu O nas Nasze małe porady kulinarne Filmy Kulinarne Potrawy świąteczne Przepisy na Boże narodzenie piątek, 2 Zobacz więcej
500-550. Oczywiście ta sprawdza się bardzo dobrze. Ale możemy wymieszać ją z mąką o wyższym typie, czyli wyższej zawartości składników mineralnych i tym samym zdrowszej. Polecam dodatek mąki Zobacz więcej
, serca i inne odrażające wnętrzności... Nie cierpię podrobów. Mam chyba uraz z młodości. Pamiętam doskonale głęboki talerz pełny malutkich parujących gołębich serduszek, które podała mi ciocia w Zobacz więcej
, serca i inne odrażające wnętrzności... Nie cierpię podrobów. Mam chyba uraz z młodości. Pamiętam doskonale głęboki talerz pełny malutkich parujących gołębich serduszek, które podała mi ciocia w Zobacz więcej
obowiązków. Wreszcie znajdziemy czas na to, aby spotkać się z rodziną i spędzić cudowne chwile. Niezwykle ważną rolę pełnią w tym okresie przyrządzone potrawy. Podczas gdy na co dzień nie mamy czasu Zobacz więcej
wycinam również jedno duże koło - jako głowa, jedno małe - ryjek i dwa trójkąciki - uszka. Oczka robię z kropelek keczupu. Gdy już zrobimy świnkę zostaje jeszcze myszka. Na małej kromce chleba, Zobacz więcej