Przepis na uszka z wątróbką i żołądkami

ola.dedio
ola.dedio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ola-w-kuchni
Uszka z mięsem i grzybami

Uszka z mięsem i grzybami 379

Uszka są doskonałym dodatkiem do czerwonego barszczu . Farsz do naszych uszek składa się z: wątróbki, karkówki, mięsa gulaszowego z indyka, żołądków drobiowych i grzybów. Składniki na farsz: 20 dag Zobacz więcej
Gulasz z żołądków drobiowych Nie będę jadł(a) wątróbki- tak pewnie większość z nas marudziła na widok wątróbki na talerzu. Jak nie zjesz wątróbki, to nie dostaniesz deseru/nie wyjdziesz na dwór – w Zobacz więcej
Dziś obiad jutro gotowanie. Polska Akademia Kulinarna zaprosiła mnie do udziału w warsztacie – dania z drobiu. Czemu nie tym bardziej, że jak na razie kurczak jest najczęściej jedzonym ptakiem w Zobacz więcej
Kiedyś nie przepadałam za kaczką. Po prostu nie smakowało mi jej mięso. Teraz jest nieco inaczej. Przekonałam się do tego typu drobiu, na pewnym przyjęciu w restauracji. Kaczka a dokładnie jej uda Zobacz więcej
Zakwas buraczany i wigilijny barszcz. - Samar KhanaferBlog prywatny Samar Khanafer o mnie o blogu kontakt i współpraca Pełen zachwyt Podróże małe i duże Przez żołądek do serca Na widelcu Zakwas Zobacz więcej
Czy można napisać romans dla chłopaków? Brr, jak to brzmi! Już widzę krzywiące się buzie. Ale Grzegorz Kasdepke, autor książki „Romans palce lizać”, udowodnił już, że jest to zadanie wykonalne. W Zobacz więcej
Czy można napisać romans dla chłopaków? Brr, jak to brzmi! Już widzę krzywiące się buzie. Ale Grzegorz Kasdepke, autor książki „Romans palce lizać”, udowodnił już, że jest to zadanie wykonalne. W Zobacz więcej
Należę do osób, które lubią podroby. A gulasz z żołądków drobiowych, oprócz wątróbki i pierogów z podrobamijest najbardziej popularnym daniem, gdzie je wykorzystuję. Dzisiejsza propozycja jest Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niebo na talerzu
Gulasz z żołądków

Gulasz z żołądków 2662

Kiedyś bardzo nie lubiłam wszystkich tzw. podrobów. Zwłaszcza wątróbki. Dziś za nią przepadam, gulasz z żołądków też mi smakuje. Dorosłam - znaczy się. Na gulasz kupuję żołądki z indyka. Nie mają zbyt Zobacz więcej
Podroby mają i swoich wielkich miłośników i przeciwników. Ich smak jest zupełnie inny, niepodobny do żadnego mięsa. Ja pierwszy raz w życiu kupiłam żołądki. Miałam ochotę ich spróbować, zwłaszcza, że Zobacz więcej
Skąd się u mnie wzięliście we wrześniu i październiku? | Agata gotuje Agata gotuje czyli kobieta wszechjedząca Search for: Szukaj Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Strona główna Zobacz więcej
Lubicie podroby? Ja kiedyś ich nie znosiłam - szczególnie wątróbki. Postanowiłam dać im jednak szansę, bo smak się zmienia. Jednak wątróbka nadal nie trafia w mój gust, a do jej jedzenia jest w stanie Zobacz więcej
Mątewka
Mątewka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne algorytmy
Pasztet z gęsi

Pasztet z gęsi 8089

Pierwsze pasztety robiłam z aptekarską dokładnością, musiało być takie a nie inne mięso i co do grama. Przepisy analizowałam, testowałam, wychodziło różnie choć czasami były udziwnione: a to Zobacz więcej
Lubimy podroby, no...nie wszystkie może ale żołądki, serca i wątróbkę no i ozorek lubię, tak jak i G. więc robię dość często i najczęściej w formie zupy właśnie, polecam bo to smaczne, pożywne i chude Zobacz więcej
Pattka89
Pattka89 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pasja Patki
Żołądki w parze z pieczarką

Żołądki w parze z pieczarką 596

Podroby mają dość spore grono przeciwników, których odrzuca sama myśl, że to podroby. Szczerze się przyznam, że kiedyś byłam ogromnie zdziwiona tym faktem. U mnie w rodzinie od zawsze obecne są Zobacz więcej
wuszt.pl
wuszt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wuszt.pl
35. Drobiowe żołądki z kuskusem

35. Drobiowe żołądki z kuskusem 1004

35. Drobiowe żołądki z kuskusem Żołądki zazwyczaj przyrządzam w formie gulaszu, z marchewką groszkiem czy kukurydzą, oczywiście na pomidorowo wraz z kaszą gryczaną i konserwowanymi ogórkami. Tym razem Zobacz więcej
Wątroba wieprzowa to jedyne podroby obecne w moim domowym menu. Tak naszykowana i podana smakuje zawsze i każdemu – jest miękka i aromatyczna. Naprawdę warto ją polubić, jeśli staracie się różnorodnie Zobacz więcej
Nie rozumiem ludzi, którzy nawet nie próbując pewnych rzeczy krzywiąc się niemiłosiernie twierdzą, że ich nie lubią, bo jak można nie lubić czegoś czego się nie spróbowało? No ja rozumiem, że może Zobacz więcej
Podroby nie mają w Polsce zbyt dobrej opinii. Traktowane są jako mięso trzeciej kategorii, a wielu dzisiejszym 30 -latkom kojarzą się z traumatycznymi posiłkami w przedszkolach i podstawówkach. Ja na Zobacz więcej
Gulasz z żołądków w sosie chrzanowym Lubicie podroby? Co o nich myślicie? Ja lubię, ale nie wszystkie. Przyznaję, że w moim domu nie często goszczą, a jeśli już to są to: wątróbka, a raz do roku serca Zobacz więcej