uszka żytnie

Barszcz Czerwony Czysty. Składniki na uszka znajdziesz w poście Uszka z Mięsem. Sugestie: Jeśli chcesz zrobić uszka wypełnione kapustą i grzybami użyj przepisu na farsz z posta Zakręcone Pierogi z Zobacz więcej
A gdyby tak połączyć ryż, z brokułem i zrobić kotlety? Smacznie, szybko i zdrowo! Na taki pomysł sobie wpadłam i zrobiłam. Proste i smakiem powalające! Dzieciaczki wcinały, aż się uszka trzęsły! Co Zobacz więcej
klliisiaa
klliisiaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mon petit-dejeuner, j'adore!
350.

350. 61

0
Pełnoziarnisto- żytnie placki bananowe z makiem, kakao i przyprawami korzennymi, herbata Pu-Erh Guarana Placki niczym pierniczki. Wyszły mi NAWET równe. Jestem dumna. Taak się cieszę, że u mnie w domu Zobacz więcej
babeczek: 200 g mąki żytniej 100 g mąki pszennej 1 jajko 120 g zimnego miękkiego masła 1 łyżeczka soli 50 g letniej wody (ok.1/4 szklanki) Farsz ztegoprzepisu. Kruche ciasto wyrabiamy ręcznie bądź za Zobacz więcej
Zakwas na czerwony barszczyk Coraz bliżej święta. Czerwony barszczyk z uszkami to podstawa na świątecznym stole. Warto zadbać żeby zupka była wyjątkowa. Składniki: 1 kg buraków, 4 ząbki czosnku, 4 szt Zobacz więcej
kini1812
kini1812 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Yummy Lifestyle
Zakwas na żurek.

Zakwas na żurek. 50

0
zakwasie będzie nieporównywalnie lepszy od tego na zakwasie ze sklepu, dlatego i Was zachęcam do nastawienia swojego zaczynu przed Świętami, tym bardziej, że zmieszanie składników trwa dosłownie Zobacz więcej
do czasu, aż wypłyną na powierzchnię. Sugestie: Kapustę smaż na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek lub masła - jak wolisz. Wersja light: Pierogi smaż na oliwie z oliwek. Część mąki pszennej zastąp Zobacz więcej
kini1812
kini1812 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Yummy Lifestyle
Zakwas na żurek.

Zakwas na żurek. 71

0
zakwasie będzie nieporównywalnie lepszy od tego na zakwasie ze sklepu, dlatego i Was zachęcam do nastawienia swojego zaczynu przed Świętami, tym bardziej, że zmieszanie składników trwa dosłownie Zobacz więcej
. Wersja light:Bulion drobiowyzastąpbulionem warzywnym. Pytanie: Z czym podawać barszcz ukraiński? Odpowiedź: Ja najbardziej lubię go z pieczywem (np. chlebem żytnim na zakwasie). Możesz też dodać do Zobacz więcej
Bułeczki z kapustą i grzybamiDziś przepis na drożdżowe bułeczki z kapustą i grzybami w troszkę innej wersji:) Zamiast formować standardowe bułeczki wykorzystałam formę do mufinów, dzięki czemu Zobacz więcej
. Wielkanocne bułeczki – zajączki Przezagata, 16 marca 2013 SkładnikiSposób przygotowania Zaczyn drożdżowy:Mleko podgrzewamy do letniej temperatury, rozpuszczamy w nim drożdże i łyżkę cukru białego. Zobacz więcej
Mgliście, spadające liście i obfite owoców kiście. Tak ogólnie rzecz ujmując, trzeba się czymś rozgrzać. Może to być ciepły barszczyk z uszkami, herbata z cytryną i miodem, gęsta zupa dyniowa, czy Zobacz więcej
poleceniem: "jabłka zjedz teraz, książkę możesz przeczytać później". Jadłospis: Śniadanie: Kanapeczki z chlebka żytniego razowego z jajkiem i pomidory z cebulą II śniadanie: 3 jabłka Obiad: Barszcz Zobacz więcej
Zakwas ma intensywna barwę i jest doskonałą bazą do barszczu a już szczególnie tego wigilijnego. Jest to mój pierwszy zakwas ale bardzo udany i nie ostatni. Zrobię go tuż przed świętami aby ugotować Zobacz więcej
Zakwas na domowy barszcz czerwony, idealny na Wigilię do uszek, ale również jako dodatek do krokietów i kapuśniaczków. SKŁADNIKI: 1 kg czerwonych buraków 2 l wody 3 duże ząbki czosnku 2 cm korzenia Zobacz więcej
ziemniaczanymi pieczonymi na blaszce (bez tłuszczu), z chlebem razowym lub żytnim (koniecznie!) z masłem. Przeglądając i testując przez lata różne przepisy na żur moją szczególną uwagę zwrócił stary Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niebo na talerzu
Zalewajka

Zalewajka 337

3
lub biały barszcz w sklepie czy piekarni, najlepiej jeśli zna się źródło, które go przygotowuje) - 3 szklanki ciepłej wody - 5 łyżek razowej, pszennej lub żytniej mąki - 4 obrane ząbki czosnku - 3 Zobacz więcej
na taką bardzo szybką w wykonaniu (acz niezbyt fotogeniczną;)) przegryzkę?:) serdecznie polecam! DOMOWY CHLEBEK CHRUPKI Składniki: * 0,5 szkl. mąki żytniej razowej typ 1850 (graham), * 0,5 szkl. Zobacz więcej
mojej rodzinie. Już za pierwszym kęsem kromki wiedziałam, że to jest to bardzo delikatny, puszysty, sprężysty i do tego ten tajemniczy smak kuminu. Pycha!! Jestem pewna, że nie raz go jeszcze upiekę. Zobacz więcej
mojej rodzinie. Już za pierwszym kęsem kromki wiedziałam, że to jest to bardzo delikatny, puszysty, sprężysty i do tego ten tajemniczy smak kuminu. Pycha!! Jestem pewna, że nie raz go jeszcze upiekę. Zobacz więcej