uszlachetnianie wędlin

Dziś chciałabym Wampolecićwspaniały sposób na uszlachetnianie wędlin, wpływa on na walory smakowe, termin przydatności do spożycia, a przede wszystkim na utratę niekorzystnych składników zawartych w Zobacz więcej
, błonnik i ponad 5% nienasyconych kwasów tłuszczowych. Według opisu na etykiecie mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej i wypiekać między innymi chleb, Zobacz więcej
, a smak ajwaru - jego szczególną nutę smakową buduje pieczona papryka i bakłażan, choć klasyczny ajwar przygotowują Serbowie bez jego dodatku. Ma różnorodne zastosowanie w kuchni, uszlachetnia smak i Zobacz więcej
gatunki mięsa i wędlin, suszone grzyby, suszone śliwki, cebula i przyprawy. Całość należy dusić możliwie długo (im dłużej, tym lepiej), najlepiej kilka dni. W czasie duszenia można podlewać wytrawnym Zobacz więcej
dla tych,którzy poszukuja nowych,oryginalnych smaków lekkiegopieczywa. Dodawana do produktu energetyzująca i aromatyczna mieszanka ziół prowansalskich-oregano,bazylia, rozmaryn, tymianek , szałwia i Zobacz więcej