utopenec

ZOBACZ TAKŻE:

Utopenec czyli Marynowane Parówki Kuchenne Cuda Joanny Blog > Komentarze do wpisu « Kanapeczki Na Imprezę Utopenec czyli Marynowane Parówki Utopenec inaczej Topielec to popularna Czeska przekąska Zobacz więcej
Po nakládaným hermelínie, dziś utopenec. To popularna czeska zakąska, kiełbasy w marynacie, często podawana w czeskich pubach do piwa. Podstawowym składnikiem oryginalnego przepisu są czeskie kiełbasy Zobacz więcej
Kolejny pomysł na przekąskę zaczerpnięty z ulubionej czeskiej knajpki:). Utopence to nic innego jak marynowane parówki / serdelki, które przez Czechów reklamowane są jako idealna przekąska do piwa. Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Utopence

Utopence 1210

Pierwszy raz je zrobiłam i muszę przyznac ze to nie jest złe :) Napewno jeszcze je zrobię :) 500 g paróweczek 1/5 szkl wody 0,5 szkl octu 10 % szczypta chili w płatkach pół łyżeczki białej gorczycy 1 Zobacz więcej
wojciech
wojciech Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wkoło jedzenia
Utopence

Utopence 828

Gdy już jesteśmy w marynowanych klimatach, czas na utopence czyli znany w Czechach i na Słowacji przepis na marynowane parówki - również przysmak do piwa. Nazwa oznacza topielców co wg mnie świetnie Zobacz więcej
Utopence - Kulinarni.info.pl Przeskocz do treści Kulinarni.info.pl Rodzinny blog kulinarny Strona główna Indeks przepisów O stronie Kontakt Utopence Scroll down to see more content Wydruk przepisu Zobacz więcej
thiessa
thiessa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Podróże kulinarne
Utopenci

Utopenci 57

Sławna czeska specjalność, która najlepiej ponoć smakuje z piwem. Nie potwierdzę, ponieważ za piwem nie przepadam, ale sympatycznie się je podjada wieczorem, siedząc na kanapie. Autorem tej przekąski Zobacz więcej
Adrijah
Adrijah Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Red and Pale
Utopence dla Taty

Utopence dla Taty 556

Ja wiem, że Utopence już były ;) Ale mój Tata wtedy nie miał okazji ich spróbować i od tamtej pory dosyć często nad tym ubolewa. Dlatego właśnie dzisiaj do nich wróciłam :) Tym bardziej, że Zobacz więcej
Utopenec to popularna czeska zakąska, kiełbasy w marynacie, często podawana w czeskich pubach do piwa. Podstawowym składnikiem oryginalnego przepisu są czeskie kiełbasy z kawałkami słoniny (špekáčky) Zobacz więcej
To kolejny(po dość długiej i niezamierzonej przerwie) odcinek cyklu "Z piwem i do piwa". Dziś opowiemy sobie trochę o przekąsce sąsiadów zza południowej granicy. Czesi to naród, który przoduje w Zobacz więcej
Przysmak czeski i przekąska do piwa. Parówki w zalewie octowej z cebulą przyprawami i papryczką chili. SKŁADNIKI 0,5 kg dobrej jakości parówek lub serdelek 3 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2-3 Zobacz więcej
Kilka razy jadłam takie marynowane serdelki bardzo popularne w kuchni czeskiej jako przystawka do piwa .Raz były kupne , drugi raz ktoś zrobił. Teraz ja się zmobilizowałam . Czas : 15 minut Składniki Zobacz więcej
Z utopencami pierwszy raz zetknęłamsięna blogu Renaty. Od razu przepis mnie zafascynował i postanowiłamspróbowaćtak przygotowanych parówek. Poszperałam trochęw internecie i wyczytałam, że oryginalne Zobacz więcej
Oto czeska przystawka do piwa. Jak smakuje? Jak serdelek o smaku marynowanego śledzia :-) Naprawdę! U nas w rodzinie żona i jedna z córek są zdeklarowanymi fankami utopenców. Zalecam przynajmniej raz Zobacz więcej
Na zdjęciuwidaćrównieżinne czeskie specjały serowe: olomoucké tvarůžky i romadużek. Akurat z tymi serami szkoda mi byłoeksperymentować,ale jerównieżmarynuje się, tylko, że w piwie. Zalany piwem z Zobacz więcej
Co prawda Kopenhaga to nie Dania, ale zawsze to jakieś spojrzenie na trendy kulinarne panujące w Danii. Wyjazd do Danii w sumie do końca leżał pod znakiem zapytania i wszystko działo się bardzo Zobacz więcej
Jeśli w tym roku Wenecja jest docelowym miejscem Waszej podróży, jest tutaj coś, czego nie powinniście przegapić - rzeźbę Duże ręce. Widok z T Fondaco dei Tedeschi Duże ręce są projektem włoskiego Zobacz więcej
Takie włoskie roladki z piersi z kurczaka. Jest makaron, jest pesto z bazylii, suszone pomidory i mozzarella. Jedne z lepszych jakie robiłam. Pomysł narodził się w głowie na zasadzie co mam w lodówce Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu zwiedzamy Włochy, mamy za sobą Mediolan (nawet kilka razy) , oraz (prawie całą) Toskanię. Pora na Wenecję.Przygotowałam krótki przewodnik co warto zobaczyć w Wenecji. Ostatni raz Zobacz więcej
Cieciorka Utopiona w Szpinaku Idealny 15 Minutowy Wartościowy Obiad. Danie szybkie, pyszne i zdrowe. Idealne jak masz dosłownie 15 minut na przygotowanie obiadu, a jednocześnie chcesz zjeść coś Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: