Przepis na venere

Zapraszam na fotorelację z warsztatów kulinarnych, które odbyły się w warszawskiej Akademii Kulinarnej Whirpool. Tym razem tematem przewodnim warsztatów był włoski domowy fine dining. Było bardzo Zobacz więcej
Próbowaliście kiedyś czarnego ryżu venere? Jeśli nie, koniecznie spróbujcie! Oprócz intrygującego wyglądu ma bardzo ciekawy, lekko orzechowy smak, który doskonale współgra z owocami morza. Ostatnio Zobacz więcej
Pomidory faszerowane miksem zbóż, serem feta, zielonymi oliwkami, aromatyzowane czosnkiem, bazyliąi natkąpietruszki są przepyszną propozycją na lekkąkolację. Pomidory możnapodawać w wersji na zimno Zobacz więcej
Wigilijny karmazyn w migdałach z czarnym ryżem z dodatkiem żurawiny No i zaczynamy - świąteczny tydzień na Menu na Weekend. Jako pierwszy - karmazyn w migdałach. Ta wyjątkowo piękna ryba świetnie Zobacz więcej
Nie przepadam za krewetkami, na szczęście ryż Venere je tak zaczarował, że były przepyszne.Dlaczego zakazany? Według legendy czarny ryż był przysmakiem, a także afrodyzjakiem dla starożytnych Zobacz więcej
W połowie zeszłego tygodnia odbyły się jedne z najzabawniejszych warsztatów kulinarnych w jakich brałam udział. Atmosferę podgrzewał duet rodem ze słonecznej Italii – Alfredo Boscolo i Leonardo Masi. Zobacz więcej
W kuchni lubię eksperymentować. Gdy zobaczyłam konkurs u Majany, wiedziałam, że postaram się przygotować coś specjalnego. Wybór padł na danie z czarnym ryżem(*) i łososiem, aromatyzowane Zobacz więcej
Ballottines de volaille fermier et risotto de riz vénéré - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Zobacz więcej
Sycylia – jak zaplanować zaledwie trzydniowy pobyt, by zobaczyć (i zjeść) jak najwięcej? Nie było to łatwe zadanie, ale na szczęście skrzętnie przygotowany, intensywny plan wypalił w stu procentach. Zobacz więcej
Wychodząc ostatnio na zakupy, miałam w planach nabyć praktycznie same środki czystości. Tak się jednak złożyło, że trafiłam akurat na dostawę kilku odmian ryżu, a wśród nich znalazł się m.in. ryż Zobacz więcej
Jest kilka fajnych rzeczy wynikających z prowadzenia bloga. Dużo się gotuję i jestem na bieżąco z przemianami w polskiej kuchni. Na własne oczy widzę, że wybieramy coraz zdrowsze składniki. Mamy Zobacz więcej
W zeszłym roku miałam okazję wziąć udział w warsztatach kulinarnych "Ketchup Gourmand" organizowanych przez markę Pudliszki. W tym roku na celowniku znalazł się koncentrat pomidorowy, który Zobacz więcej
Aromatyczny łosoś z piekarnika w towarzystwie czarnego ryżu "Venere" i ugotowanych, chrupiących szparagów, to moje ulubione "królewskie danie". Łosoś tobogactwo witamin i minerałów, to żródło Zobacz więcej
Kolorowe, zdrowe i pyszne danie rybne z dodatkiem sałaty i czarnego ryżu Venere. Sola często gości na moim talerzu. Jest bardzo delikatna i łagodna w smaku nie zbyt wielu dodatków i jest łatwa do Zobacz więcej
Riz vénéré façon paella - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Salées Zobacz więcej
Czarny ryż to bogactwowartości odżywczych, minerałów i przeciwutleniaczy , błonnika i witamin. To samo zdrowie.... Idealny do sałatek, jako dodatek do ryb i owoców morza, deserów. Czarny ryż to Zobacz więcej
My kobiety lubimy rozmawiać ! A jeśli na dodatek będą to rozmowy o modzie i gotowaniu to już w ogóle jesteśmy w siódmym niebie. I tak właśnie było na ostatnich warsztatach w Akademii Kulinarnej Zobacz więcej
Witam serdecznie;-) Dziś chciałabym ogłosić zwycięzce mojego ostatniego konkursu. Miesiąc temu prosiłam Was o ułożenie Waszej Fantazyjnej trasy po Włoszech. Jest nią Anna Stankiewicz. Tak ładnie Zobacz więcej
Pyszne, aromatyczne połączenie smaków słodko-kwaśnego , słonego i pikantnego , prawie w orientalnym stylu . To niezwykle proste danie jest świetną propozycją na ekspresowe przygotowanie smacznego , Zobacz więcej
Ochotę na czarny ryż miałam już dawno. Ostatnio, kupując makarony w sklepie "Piccola Italia" w Warszawie, wypatrzyłam na półce "Riso Venere" - specjalną, szlachetną odmianę dzikiego ryżu. Nie mogłam Zobacz więcej